Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να κρατήσεις τα μικρά σου μακριά από τις σοκολάτες, τις καραμέλες, τα πατατάκια και τα γαριδάκια. Είναι κάτι, όμως, που πρέπει να κάνεις. Τι θα έλεγες να προσθέσεις στη διατροφή του τα δημητριακά; Ναι, μπορεί να μην τόσο ελκυστικά, όμως, με τις παρακάτω συνταγές θα γίνουν. Voila!
Μπάρες δημητριακών με μέλι και κάσιους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Υλικά:
- 4 φλ. δημητριακά τύπου cheerios
- 3/4 φλ. + 2 κ. σούπας μέλι
- 1/4 φλ. λάδι καρύδας
- 1 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
- 1/2 κ. γλυκού baking soda
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλ. ψημένα κάσιους
Εκτέλεση:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί 22×33 cm.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα δημητριακά με τα κάσιους.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το μέλι με το λάδι καρύδας και την μαύρη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν.
- Μόλις το μείγμα γίνει ομοιογενές, αφαίρεσε από την φωτιά και πρόσθεσε το baking powder, το αλάτι και την βανίλια.
- Ρίξε το μείγμα στα δημητριακά με τα κάσιους και ανακάτεψε καλά ώστε να καλυφθούν πλήρως.
- Βάλε το μείγμα στο ταψί, πιέζοντας ελαφρώς για να στρώσει και ψήσε για περίπου 35 λεπτά.
- Βγάλε το ταψί από τον φούρνο και άφησέ το να κρυώσει εντελώς για δύο με τέσσερις ώρες.
- Ξεφόρμαρε με την βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού και κόψε σε μπάρες.
Μπάλες σοκο-δημητριακών με πολύχρωμη τρούφα
Υλικά:
- 1/4 φλ. + 1 κ. σούπας βούτυρο
- 280 gr μικρά ζαχαρωτά marshmallows
- 340 gr δημητριακά τύπου coco pops
- πολύχρωμη τρούφα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο ταψί άπλωσε τα δημητριακά σε μία στρώση.
- Σε ένα κατσαρολάκι, λιώσε το 1/4 φλιτζανιού βουτύρου σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε τα marshmallows.
- Ανακάτεψε καλά, ώστε να λιώσουν εντελώς τα ζαχαρωτά και έπειτα ρίξε το μείγμα πάνω στα δημητριακά.
- Ανακάτεψε, ώστε να καλυφθούν τα δημητριακά με το μείγμα και άφησε να κρυώσουν για δύο λεπτά.
- Ρίξε την τρούφα σε ένα μπολ και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί πάνω στον πάγκο σου.
- Άλειψε τα χέρια σου με βούτυρο και πλάσε μπάλες με το μείγμα δημητριακών στο μέγεθος της χούφτας σου.
- Πέρασε έπειτα τις μπάλες από την πολύχρωμη τρούφα και τέλος τοποθέτησέ τες στο αντικολλητικό χαρτί.
Μπάρες δημητριακών ρυζιού με μαρμελάδα
Υλικά:
- 280 gr ζαχαρωτά marshmallows
- 6 κ. σούπας βούτυρο
- 1/2 φλ. βούτυρο αμυγδάλου ή φιστικοβούτυρο
- 6 φλ. δημητριακά ρυζιού
- 1/2 φλ. μαρμελάδα της επιλογής σου
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά να λιώσει.
- Πρόσθεσε το βούτυρο αμυγδάλου και μόλις λιώσει ρίξε και τα ζαχαρωτά.
- Ανακάτεψε καλά μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
- Ρίξε και τα δημητριακά στο κατσαρολάκι και ανακάτεψε μέχρι να καλυφθούν από το μείγμα ζαχαρωτών.
- Άλειψε μπόλικο βούτυρο σε ένα ορθογώνιο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και έπειτα στρώσε το μισό μείγμα δημητριακών ομοιόμορφα.
- Άπλωσε από πάνω την μαρμελάδα και έπειτα ρίξε από πάνω τα υπόλοιπα δημητριακά, πιέζοντάς τα.
- Άφησε να “σταθεί” για 10 λεπτά και να κρυώσει και κόψε σε μπάρες.
Σοκολατάκια με γέμιση φιστικοβούτυρο και δημητριακά ρυζιού
Υλικά:
- 3 κ. σούπας φιστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου
- 2 κ. σούπας ζάχαρη καρύδας ή 2 κ. σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- 1/2 φλ. δημητριακά ρυζιού
- 280 gr σοκολάτα γάλακτος
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε το φιστικοβούτυο με την ζάχαρη καρύδας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Αφαίρεσε από την φωτιά και πρόσθεσε τα δημητριακά, ανακατεύοντας μέχρι να καλυφθούν πλήρως και άφησε να κρυώσουν.
- Βάλε ένα κατσαρολάκι με νερό στην φωτιά και τοποθέτησε από πάνω ένα πυρίμαχο μπολ που να αγγίζει το νερό.
- Σπάσε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και ριξ’ την στο μπολ, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
- Μόλις λιώσει, αφαίρεσε από την φωτιά το μπολ και άφησε την σοκολάτα να κρυώσει ελαφρώς.
- Σε ένα ταψί για cupcakes μοίρασε χάρτινες θήκες για muffin και cupcakes και ρίξε όση σοκολάτα χρειάζεται σε κάθε θήκη, ίσα για να καλυφθεί ο πάτος τους.
- Από πάνω μοίρασε το μείγμα δημητριακών, μία κουταλιά σε κάθε θήκη.
- Έπειτα ρίξε την υπόλοιπη σοκολάτα, ώστε να καλυφθεί το μείγμα δημητριακών.
- Βάλε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά για να “δέσουν” τα σοκολατάκια.
Χωνάκια με πολύχρωμες μπάλες δημητριακών και marshmallows
Υλικά:
- πολύχρωμη τρούφα
- 8 χωνάκια παγωτού
- 170 gr λευκή σοκολάτα λιωμένη
- 175 gr μικρά ζαχαρωτά marshmallows
- 3 κ. σούπας βούτυρο
- 8 φλ. πολύχρωμα δημητριακά
Εκτέλεση:
- Βάλε την πολύχρωμη τρούφα σε ένα ρηχό πιάτο και την λιωμένη σοκολάτα σε ένα μπολάκι.
- Βούτηξε τα χωνάκια στην σοκολάτα ώστε να καλυφθεί το στόμιό τους και αμέσως μετά στην τρούφα για να κολλήσει πάνω τους.
- Άφησε τα χωνάκια όρθια μέχρι να στεγνώσει η σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί η τρούφα.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώσε τα ζαχαρωτά με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και έπειτα πρόσθεσε έξι φλιτζάνια δημητριακά.
- Ανακάτεψέ τα καλά και άφησέ τα να κρυώσουν για πέντε λεπτά.
- Βάλε σε κάθε χωνάκι δύο κουταλιές από το μείγμα δημητριακών και έπειτα με την βοήθεια λίγου νερού πλάσε το υπόλοιπο μείγμα με τα χέρια σου σε οκτώ μικρά μπαλάκια.
- Βάλε κάθε μπαλάκι πάνω σε κάθε χωνάκι
- Σε ένα μπολ ρίξε τα υπόλοιπα δημητριακά και βούτηξε τα έτοιμα χωνάκια, ώστε να κολλήσουν πάνω στις κολλώδεις μπάλες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ