Έτοιμο και το δωμάτιο του. Ο χώρος, στον οποίο θα “περνάει” το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας του. Εκεί που θα παίζει, θα κοιμάται, θα απλώνει τα τουβλάκια του και θα καλεί τους φίλους του (μόλις μεγαλώσει) για να διαβάζουν ή να χαλαρώνουν μαζί. Πέρα από στοιχεία decor, το παιδικό δωμάτιο χρειάζεται να είναι ασφαλές. Πώς θα το καταλάβεις; Αρκεί να απαντήσεις στις παρακάτω 7 ερωτήσεις, που θα σε βοηθήσουν να το τσεκάρεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
1. Πώς είναι το πάτωμα; Στην ερώτηση αυτή, η απάντηση δεν “κρύβεται” στο υλικό κατασκευής του, αλλά στον τρόπο, με τον οποίο είναι τοποθετημένο. Εξηγώ: είναι ίσιο; Μήπως έχει μερικά σκαλάκια και περίεργες γωνίες που μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες για το παιδί σου; Κράτησε το πίσω μέρος το μυαλού σου ότι ο χώρος που το παιδί σου δραστηριοποιείται πρέπει να είναι μία λεία και ενιαία επιφάνεια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
2. Υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι; Μόλις το παιχνίδι τελειώσει, χρειάζεται να μαζέψεις τα μικρά αυτά αντικείμενα από το πάτωμα και να τα μεταφέρεις σε ένα μέρος, το οποίο θα κλείνει πολύ καλά και θα τα διατηρεί συγκεντρωμένα. Και αυτό, γιατί Σε περίπτωση που το παιδί ξυπνήσει και σηκωθεί τη νύχτα το πάτωμα πρέπει να είναι ελεύθερο για να περπατήσει χωρίς να κινδυνεύει να τραυματιστεί πατώντας ένα ξεχασμένο παιχνίδι.
3. Τι τζάμια έχεις διαλέξει; Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα τζάμια στα παράθυρα πρέπει να είναι επάλληλα ή συρόμενα. Οι τζαμαρίες πρέπει να είναι επικαλυμμένες με ειδική μεμβράνη που να συγκρατεί τα θραύσματα σε περίπτωση σπασίματος, ούτως ώστε το παιδί σου να είναι ασφαλές.
4. Τι συμβαίνει με τις πρίζες; Μία από τις πιο (κακές) συνήθειες ενός μικρού παιδιού είναι να βρίσκει τις πρίζες και να προσπαθεί να βάλει το χέρι του μέσα σε αυτές. Έτσι, καταλαβαίνεις ότι αυτό που χρειάζεσαι περισσότερο από ποτέ είναι μερικά προστατευτικά, τα οποία θα τοποθετήσεις όχι μόνο στο δωμάτιο του, αλλά σε κάθε πρίζα του σπιτιού.
5. Έχει λάμπες και φωτιστικά; Αν ναι, τότε καλό θα ήταν να βρίσκονται ψηλά, σε μέρη που δεν μπορούν να φτάσουν τα παιδιά αφού ενδέχεται να προκαλέσουν εγκαύματα. Ωστόσο, άφησε πάντα ένα μικρό φωτάκι για τη νύχτα για την περίπτωση που το μικρό σου σηκωθεί.
6. Πόσο καλά κρεμασμένη είναι η κουρτίνα; Τα παιδιά έχουν την τάση να πιάνονται από τις κουρτίνες και να σκαρφαλώνουν συμπαρασύροντας και το κουρτινόξυλο. Δεν θες κάτι τέτοιο να συμβεί. Σε καμία περίπτωση. Για αυτό, βεβαιώσου ότι το κρεβάτι του μικρού σου απέχει αρκετά από το συγκεκριμένο διακοσμητικό αντικείμενο, ούτως ώστε να μην μπορεί να ανέβει και να στηρίξει το βάρος του σώματος του στις κουρτίνες.
7. Πόσο ψηλά βάζεις τα αντικείμενα του; Αν νομίζεις ότι έτσι θα το αποτρέψεις να τα χρησιμοποιήσεις, τότε ίσως είναι προτιμότερο να κάνεις αναστροφή στην σκέψη σου και να κατεβάσεις τα παιχνίδια του από το ψηλότερο ράφι της βιβλιοθήκης. Έτσι, θα είσαι safe & sound.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ