Crodino: Η μαγική ώρα του aperitivo έχει πλέον το δικό της όνομα και άρωμα Ιταλίας

Ίσως η πιο μαγική ώρα μιας καλοκαιρινής ημέρας είναι το ηλιοβασίλεμα, η στιγμή που το χαλαρό απογευματινό φως δίνει τη σκυτάλη στη δροσερή βραδιά. Εκείνη, λοιπόν, η ώρα αποτελεί το τέλειο timing για αυτό που οι Ιταλοί έχουν μετατρέψει σε τέχνη, το aperitivo.

 

 


Κάπως έτσι πρέπει να γεννήθηκε και η ιδέα του Crodino, το μη αλκοολούχο απεριτίφ που δημιουργήθηκε –πού αλλού;– στην Ιταλία, το 1965 και έκτοτε παρέμεινε ακριβώς το ίδιο. Πρόκειται για μια μυστική συνταγή που αποτελείται από 15 μπαχαρικά, βότανα και ρίζες, μετά από 6 μήνες εκχύλισης. Το αποτέλεσμα είναι μια ιδιαίτερη γλυκόπικρη γεύση που σε κερδίζει κατευθείαν και αυτός είναι ο λόγος που έχει βρει τους λάτρεις του σε όλο το κόσμο.

 

 

Η εκλεπτυσμένη επίγευση των πικάντικων εσπεριδοειδών σε συνδυασμό με τις ξυλώδεις νότες κάνουν το Crodino τόσο απολαυστικό όσο κανένα άλλο μη αλκοολούχο ποτό, ενώ η αφρώδης σύνθεσή του απογειώνει την πολυπλοκότητα των συστατικών του. Επιπλέον, ακόμα και το σχεδιασμός του διάφανου, γυάλινου μπουκαλιού θυμίζει την αίγλη της δεκαετίας του ’60, ενώ το ξανθό, βαθυκίτρινο χρώμα του με τις πορτοκαλί λάμψεις θυμίζει τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος.

 

 

 

Το aperitivo είναι μια σημαντική στιγμή για του Ιταλούς, καθώς είναι η ώρα που η μέρα δίνει τη σκυτάλη από τη δουλειά στη χαλάρωση, όταν  μαζεύονται το απόγευμα για να συναντήσουν φίλους και παρέες, να γελάσουν, να χορέψουν και να απολαύσουν ένα δροσιστικό, γευστικό ποτό. Ακολουθώντας το παράδειγμά τους, μπορείς κι εσύ να απολαύσεις το Crodino ή το Crodino Rosso με σαγκουίνι σε μπαρ με φίλους είτε στην άνεση του σπιτιού σου, καθώς ένα μη αλκοολούχο aperitivo δεν έχει κανόνες παρά μόνο έναν: να το απολαύσεις όπως εσύ θέλεις!

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164