Αυτοί είναι οι τρεις τίτλοι που πρέπει να παίξεις στο PS5 σου (αν δεν το έχεις κάνει ήδη)

Το καλοκαίρι σε ό,τι αφορά το gaming παρατηρείται η λεγόμενη ηρεμία πριν την καταιγίδα. Εν όψει της περιόδου Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου, όταν και η βιομηχανία ρίχνει στη μάχη της αγοράς τα βαριά χαρτιά της, το καλοκαίρι αποτελεί την τέλεια εποχή για την απαραίτητη… αγρανάπαυση και παράλληλα μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ‘σένα που έχεις μπόλικο χρόνο στη διάθεσή σου, να ασχοληθείς με τίτλους που ενδεχομένως να σου ξέφυγαν όταν κυκλοφόρησαν. 

 

 

Τι θα ‘λεγες λοιπόν να ρίχναμε μια ματιά σε τρία φετινά «διαμαντάκια» του gaming που πρέπει να φροντίσεις να έχεις παίξει στο PS5 σου όταν με το καλό μπει το φθινόπωρο;

Prince of Persia: The Lost Crown

Ημ/νία κυκλοφορίας: 18 Ιανουαρίου

 

 

Έχοντας κάνει την εμφάνισή του στις αρχές της χρονιάς και χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες, το Prince of Persia: The Lost Crown είναι αρκετά πιθανό να διέφυγε της προσοχής σου. Κακώς! Έχουμε να κάνουμε με ένα εξαίσιο Metroidvania που θυμίζει έντονα τον παλιό καλό καιρό, τότε που το Prince of Persia ήταν ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα franchises στον χώρο του gaming. Ο τίτλος είναι ό,τι πρέπει για να μαθαίνουν οι μικροί και να θυμούνται οι μεγαλύτεροι αφού παίρνει τις βασικές αρχές ενός επιτυχημένου platformer και τις συνδυάζει με τις επιταγές του σήμερα, πάντα με σεβασμό στην κληρονομία και το ύφος της σειράς. Οι μάχες είναι εξαιρετικά διασκεδαστικές και ο σχεδιασμός των διαφόρων επιπέδων πανέξυπνος, σε τέτοιο βαθμό που το gameplay γρήγορα γίνεται εθιστικό -και οι ώρες μπροστά στην τηλεόραση ή την οθόνη περνούν χωρίς να το καταλάβεις.

The Last of Us Part II Remastered

Ημ/νία κυκλοφορίας: 19 Ιανουαρίου

 

 

«Remaster του The Last of Us Part II; Υπάρχει όντως λόγος»; Στο άκουσμα της κυκλοφορίας του τίτλου, αρκετοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν το παραπάνω και σε έναν βαθμό τους καταλαβαίνουμε. Το The Last of Us Part II άλλωστε είχε κυκλοφορήσει μόλις τριάμισι χρόνια πριν, οπότε πόσο διαφορετικό θα μπορούσε να είναι το remaster του; TL;DR: Πολύ. Εκμεταλλευόμενο πλήρως την -σημαντικά μεγαλύτερη σε σχέση με το PS4- ισχύ του PS5, με πολύ πιο απολαυστικό χειρισμό χάρη στην απτική ανάδραση και τις δυναμικές σκανδάλες του χειριστηρίου DualSense αλλά και bonus περιεχόμενο (αλήθεια, ποιος μπορεί να πει όχι σε λίγο περισσότερο The Last of Us;), το remaster του The Last of Us Part II είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι σου. Σε τελική ανάλυση σκέψου ότι θα έχεις την ευκαιρία να παίξεις έναν από τους αρτιότερους τίτλους όλων των εποχών, υπό το μεθυστικό soundtrack του Gustavo Santaolalla.

Rise of the Ronin

Ημ/νία κυκλοφορίας: 22 Μαρτίου

 

 

 

Κοίταξε να δεις πώς έχει το πράγμα: Ghost of Tsushima δεν είναι και ούτε πρόκειται να γίνει. Το Rise of the Ronin όμως είναι ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι που θα σε μεταφέρει στην Ιαπωνία του 19ου αιώνα λίγο πριν τον εμφύλιο Πόλεμο Μποσίν (θα τον δεις να αναφέρεται και ως Ιαπωνική Επανάσταση). Θα δημιουργήσεις τον δικό σου χαρακτήρα και θα έχεις τη δυνατότητα να πολεμήσεις χρησιμοποιώντας διάφορα όπλα, με τις αποφάσεις σου σε διάφορα σημεία να καθορίζουν την εξέλιξη της πλοκής, ενώ θα επισκεφθείς πλήθος ιστορικών πόλεων όπως τη Γιοκοχάμα και το Κιότο ταξιδεύοντας πεζή ή με άλογο. Αν αναρωτιέσαι που είναι το… catch σε όλα αυτά, πολύ απλά δεν υπάρχει! Το Rise of the Ronin έχει σαφείς επιρροές από άλλα παιχνίδια του είδους, ωστόσο είναι σε θέση να σερβίρει ένα άκρως ενδιαφέρον αποτέλεσμα με συνοχή, έναν υπέροχο κόσμο προς εξερεύνηση και gameplay με σπουδαίο βάθος.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164