Η 15η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, με πρωτοβουλία της Assisted Conception Taskforce (ACT). Αποτελεί μέρα γιορτής και χαράς για τα ζευγάρια που έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα, δημιουργώντας οικογένεια. Όμως είναι και μια μέρα ενημέρωσης και καθοδήγησης για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα υπογόνιμα ζευγάρια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια από τότε που γεννήθηκε στη Βρετανία το πρώτο «παιδί του σωλήνα», η Λουίζ Μπράουν. Την ίδια στιγμή ανέτειλε μια νέα εποχή και ένας νέος κλάδος της ιατρικής, εκείνος της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γεννηθεί πάνω από 4.000.000 παιδιά σ’ όλο τον κόσμο.
Είναι γνωστό ότι πάνω από 90 εκατομμύρια ζευγάρια, παγκοσμίως αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα σύλληψης. Το 85% από τα ζευγάρια αυτά, δεν αναζητούν ποτέ βοήθεια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Από τα 13 εκατομμύρια ζευγάρια που αναζητούν ιατρική βοήθεια, ποσοστό μικρότερο του 42%, θα αρχίσει τελικά θεραπεία. Έτσι, λοιπόν, από όλα τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, μόνο το 6% έχουν την ιατρική βοήθεια που απαιτείται.
Η 15η Ιουνίου έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς εδώ και χρόνια η χώρα μας μαστίζεται από την υπογεννητικότητα. Ένα μείζον θέμα που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και στην Ευρώπη καθώς τα ποσοστά γέννησης παιδιών είναι ιδιαίτερα χαμηλά.
Ήδη κάποιοι φορείς έχουν ανταποκριθεί για να συνδράμουν στην εξάλειψη της υπογεννητικότητας. Όλοι μαζί οφείλουμε να συμβάλουμε ώστε να αντιστραφεί η εικόνα που αφορά το παρόν και το μέλλον της χώρας μας.
Γι’ αυτό φέτος, και στην Ελλάδα, η 15η Ιουνίου, γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, η οποία θα είναι αφιερωμένη σε όλα τα ζευγάρια που έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα αλλά και σε αυτά που δεν απέχουν πολύ από την πραγματοποίησή του, με τη σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ