Site icon TLIFE

Αβοκάντο στην εγκυμοσύνη: Do or don’t; Τι λένε οι ειδικοί για το “βουτυρένιο” λαχανικό;

Υπάρχουν τόσα πράγματα που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, που πολύ συχνά νιώθεις πως σε κατακλύζουν πληροφορίες και trivia, τόσο για τον οργανισμό σου, όσο και για το μωρό που μεγαλώνει στην κοιλίτσα σου. Σίγουρα η διατροφή σου είναι ένα από τα κεφάλαια που συχνά σε απασχολούν, καθώς μαθαίνεις συνεχώς για “απαγορευμένες” και “αναγκαίες” τροφές. Για παράδειγμα, ο γιατρός σου θα σου έχει πει να αποφεύγεις τις ωμές πράσινες σαλάτες. Ωστόσο, θα έχει τονίσει πως κάτι τέτοιο ισχύει στην περίπτωση που βρίσκεσαι σε κάποιο εστιατόριο και όχι όταν είσαι εσύ υπεύθυνη για το διεξοδικό πλύσιμο των λαχανικών. Και επειδή μπορεί να έχεις “τρομοκρατηθεί” με τις σαλάτες και τα λαχανικά, πρέπει να σου πως ότι ένα από τα πιο ωφέλιμα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι το αβοκάντο!

Βλέπεις, το αβοκάντο περιέχει πολύτιμα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, χαλκό, φυλλικό οξύ, κάλιο και βιταμίνες K, E και C, τα οποία είναι ιδιαιτέρως βοηθητικά στην ανάπτυξη του δέρματος, τους εγκεφάλου και των ιστών του εμβρύου. Γι’ αυτό και στην εγκυμοσύνη μπορείς να καταναλώνεις το αβοκάντο για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό γεύμα, στα ενδιάμεσα σνακ ή ακόμη και για πρωιν

© 2024 tlife.gr