Εγκυμοσύνη: Οι δουλειές του σπιτιού που καλό είναι να αποφύγεις

Η εγκυμοσύνη είναι μία από τις πιο χαρούμενες και ταυτόχρονα δύσκολες περιόδους στη ζωή μίας γυναίκας. Και αυτό, γιατί από τη μία ανυπομονείς να περάσουν οι μήνες για να κρατήσεις το μωρό σου στην αγκαλιά σου, ενώ από την άλλη μετράς και πάλι αντίστροφα αυτή τη φορά όμως για να τελειώσουν οι δυσκολίες. Όπου δυσκολίες βάλε θέματα υγείας, όπως ναυτίες, έντονες λιγούρες, ελάχιστος ύπνος, αλλά και πιο αντικειμενικά προβλήματα, όπως οι δουλειές του σπιτιού. Σήμερα, λοιπόν, σου συγκεντρώσαμε εκείνες που καλό είναι, όσο είσαι σε ενδιαφέρουσα, να κάνει ο σύντροφος σου. Για δες!

Συχνό καθάρισμα του μπάνιου
Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά και εσύ αισθάνεσαι βασίλισσα. Το ξέρω και το ξέρεις. Όσο, όμως, είσαι έγκυος, καλό είναι να μειώσεις τη συχνότητα που καθαρίζεις εσύ το μπάνιο. Προσοχή! Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα απομακρύνει κανείς τα μικρόβια από το μέρος που ακόμα και ο βασιλιάς πάει μόνος του. Απλά, η εισπνοή κάποιων χημικών μπορεί να είναι επικίνδυνη για το μωρό και υπάρχει ενδεχόμενο κάποιας πτώσης εάν υπάρχουν νερά τριγύρω.

Στρώσιμο χαλιών
Χειμώνας έφτασε και θες να ζεστάνεις το σπίτι σου. Λογικό. Θέλω να σκεφτείς, όμως, αντικειμενικά. Μπορείς σε αυτή τη φάση να σηκώσεις τα χαλιά, να τα μεταφέρεις από την αποθήκη στο σαλόνι, να ανεβάσεις τον καναπέ και να τα στρώσεις; Έχεις την απάντηση σου και το πρόσωπο που πρέπει να κάνει φέτος τη δουλειά αυτή.

Άπλωμα ρούχων
Έβαλες πλυντήριο. Το πρόγραμμα τελείωσε. Η λεκάνη είναι μπροστά σου και θες να βάλεις τα ρούχα μέσα. Σκύβεις. Σηκώνεσαι ξανά. Κατευθύνεσαι προς το μπαλκόνι ή την ταράτσα για να απλώσεις. Τεντώνεσαι. Για κάτσε λίγο! Εσύ θα κάνεις και αυτή τη δουλειά; Ε δεν νομίζω…

Κρέμασμα και καθαρισμός κουρτινών
Αυτή η δουλειά είναι επικίνδυνη ακόμη και για μια γυναίκα που δεν είναι έγκυος. Οι πιθανότητες να πέσει από τη σκάλα ή να χάσει την ισορροπία της είναι μόνο δύο από τους πιο συνηθισμένους κινδύνους. Τα είπαμε! Όσο είσαι σε ενδιαφέρουσα, δεν ανεβαίνεις σε καρεκλάκια. 

Καθάρισμα με χλωρίνη
Ακόμα αν δεν έχεις ευαίσθητο δέρμα, είναι πολύ πιθανόν να γίνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όλα τα απορρυπαντικά περιέχουν χημικά και τοξίνες που δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή μια έγκυος. Αν για οποιοδήποτε λόγο έρθει σε επαφή με το δέρμα της μέλλουσας μαμάς, κάποιο από αυτά μπορεί να προκληθεί αλλεργική αντίδραση. Για αυτό, πες “όχι” στη χλωρίνη και σώσε παράλληλα το περιβάλλον!

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164