H ελληνική αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση HOPEgenesis που δραστηριοποιείται στον τομέα της ιατρικής με σκοπό να «χτυπήσει» την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα, εγκαινιάζει το πρόγραμμα #FILOS2017, ώστε να παρακινήσει τους Έλληνες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να γίνουν “Φίλοι”, στηρίζοντας την προσπάθειά της να βοηθήσει τις γυναίκες που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές να φέρουν και πάλι ζωή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ήδη το έργο της HOPEgenesis έχει συμβάλλει σε δύο “θαύματα”, με τη γέννηση του πρώτου παιδιού από το ακριτικό νησί της Θύμαινας την 1η Δεκεμβρίου του 2016 και του δεύτερου παιδιού από το νησί των Φούρνων στις 20 Ιανουαρίου 2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Θύμαινα και τους Φούρνους δεν γεννήθηκε ούτε ένα παιδί το 2015!
Για την επίτευξη αυτών των στόχων, η σταθερή υποστήριξη από τους Φίλους της HOPEgenesis είναι αναγκαία και για αυτό δημιουργήθηκε το πρόγραμμα #FILOS2017. Η διαδικασία είναι απλή: με εγγραφή στην ιστοσελίδα της hopegenesis, ο Φίλος της HOPEgenesis, συνδράμοντας το ποσό συμμετοχής του, λαμβάνει τον “I AM HOPE” φάκελο ο οποίος περιλαμβάνει το κλειδί που ξεκλειδώνει την “Ελπίδα” και το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των #FILOS2017.
Με κύριο στόχο τη συνεργασία με όσο το δυνατόν περισσότερες μικρές κοινωνίες προκειμένου να διατηρηθεί, να αναβιώσει και σταδιακά να αυξηθεί ο ελληνικός πληθυσμός, στο πρόγραμμα δράσης της HOPEgenesis έχουν ενταχθεί τα ακόλουθα 24 νησιά: Αγαθονήσι, Αλόννησος, Ανάφη, Αντικύθηρα, Αστυπάλαια, Γαύδος, Ηρακλειά, Θύμαινα, Κάλυμνος, Κάσος, Κίμωλος, Κουφονήσια, Κύθνος, Οινούσσες, Σίκινος, Σκόπελος, Σκύρος, Σχοινούσα, Τήλος, Φολέγανδρος, Φούρνοι, Χάλκη, Ψαρά και Ψέριμος.
Βασικός στόχος της HOPEgenesis είναι η υποστήριξη των γυναικών που ήδη κυοφορούν ή επιθυμούν να τεκνοποιήσουν και είναι μόνιμοι κάτοικοι ακριτικών νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της χώρας, καλύπτοντας πλήρως τις ιατρικές ανάγκες από τη στιγμή που μένουν έγκυες έως και τον τοκετό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ