Ευκαρία να ξεκολλήσει από την TV!

Δεν άργησε να έρθει το Πάσχα μαζί και οι διακοπές του παιδιού σου για 2 εβδομάδες χωρίς σχολείο! Όμως εσένα δεν σου αρέσει να το βλέπεις να κάθεται συνέχεια μπροστά από μια τηλεόραση. Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη σου δίνει ιδέες για να ξεκολλήσεις το παιδί σου από τις καθημερινές του συνήθειες και να κάνει πιο ενδιαφέροντα πράγματα…
Οι διακοπές είναι μια υπέροχη ευκαιρία χαλάρωσης, ανάπαυσης, ψυχαγωγίας και διασκέδασης για τα παιδιά!
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν πηγαίνουν για δύο εβδομάδες στο σχολείο. Μέσα σ’ αυτές τις άγιες Ημέρες και τον ανοιξιάτικο καιρό, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα για πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που θα τα ψυχαγωγήσουν αλλά και θα τα ωφελήσουν.
Ο εκκλησιασμός και η συμμετοχή τους στο θείο Πάθος μέσα από τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος θα ενισχύσουν το θρησκευτικό τους συναίσθημα και θα δώσουν νόημα στην κορύφωση του Μ. Σαββάτου, με την Ανάσταση του Κυρίου και το Άγιο Πάσχα.
Ο στολισμός του Επιταφίου αλλά και η περιφορά του είναι αναμνήσεις συγκινησιακά φορτισμένες για όλους μας και συνυφασμένες με τις Πασχαλινές αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων.
Μια καλή ιδέα είναι να φτιάξετε κουλουράκια!
Η προετοιμασία των εορταστικών εδεσμάτων είναι μία μαγική ιεροτελεστία για τα παιδιά και αξίζει να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν. Τα κουλουράκια και τα τσουρέκια θα τα μυήσουν στη ζαχαροπλαστική και το βάψιμο των αυγών θα τα φέρουν σε επαφή με τα έθιμα και τις θρησκευτικές μας παραδόσεις.
Ώρες διασκέδασης…
Όλες αυτές τις μέρες, με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό και τις αποδράσεις στην ύπαιθρο για τον εορτασμό της Μεγάλης Εορτής, τα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν, να σκαρφαλώσουν, να μαζέψουν λουλούδια, να παρατηρήσουν τα παιδιά τη φύση και τα πλάσματά της, να εκτονωθούν και να αποφορτιστούν με την κίνηση και τη δράση.
Καλύτερα να αποφύγεις…
Γι’ αυτό και οι Πασχαλινές διακοπές δεν θα πρέπει να ταυτιστούν με τηλεόραση, υπολογιστή και παιχνιδομηχανές αλλά με δραστηριότητες που θα δώσουν στα παιδιά όσα τον υπόλοιπο χρόνο στερούνται, κλεισμένα στο σχολείο και στο σπίτι.
Τέλος, το σπουδαιότερο όλων είναι να βρεθούν μαζί με ολόκληρη την ευρύτερη οικογένεια, και να βιώσουν το αίσθημα της θαλπωρής, της αγάπης και των δεσμών που μας χαρίζει!

KANE KΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164