Πυργάκια στο σαλόνι, παιχνίδια στα υπνοδωμάτια, πλαστελίνες στο coffee table, μαρκαδόροι στην τραπεζαρία, νερομπογιές στο μπάνιο, μπάλες στους διαδρόμους και κουκλάκια στους καναπέδες. Αυτή είναι η τυπική εικόνα μιας οποιαδήποτε ημέρας στο σπίτι με τα παιδιά σου; Κάπου πρέπει να υπάρξει χώρος και για σένα, μια τάξη που θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιείτε τον κάθε χώρο με βάση τις ανάγκες σας και όχι προσπαθώντας να διασχίσετε ένα δωμάτιο σκοντάφτοντας σε κουκλάκια και αυτοκινητάκια!
Η αρχή μάλλον πρέπει να γίνει από μια κουβέντα με τα παιδιά, ώστε να μάθουν να μαζεύουν τα παιχνίδια τους μετά από τις δραστηριότητές τους και όχι να παρατάνε παντού τα πράγματά τους. Αυτό είναι εποικοδομητικό τόσο γιατί μαθαίνουν πως πρέπει μόνα τους να αναλαμβάνουν τις δουλειές τους και όχι να τα “φορτώνουν” σε κάποιον άλλο, αλλά και γιατί με αυτό τον τρόπο διδάσκονται το νόημα του ορίου, που τους είναι απαραίτητο καθώς μεγαλώνουν, ώστε να λειτουργούν περισσότερο οργανωμένα στη ζωή τους. Πέρα όμως από τις… υποχρεώσεις που αναλογούν στα μικρά σου, επειδή τα παιδιά θα είναι πάντα παιδιά και δεν μπορείς να περιμένεις απόλυτη “υπακοή” από την πλευρά του, καλό θα είναι να είσαι πάντα προετοιμασμένη να έρθεις αντιμέτωπη με το… χάος!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για αυτό το λόγο, χρειάζεται να κάνεις τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη, προνοώντας ώστε να μπορείς ανά πάσα στιγμή να βάλεις τάξη και να έχεις τους χώρους σου καθαρούς σε χρόνο dt! Παρακάτω μπορείς να δεις μερικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να επαναφέρεις το σπίτι σου στην αρχική του κατάσταση, χωρίς πολλή προσπάθεια και κόπο!
Επένδυσε σε σωστά έπιπλα αποθήκευσης
Μην “πέσεις” στην παγίδα να αγοράσεις αμιγώς παιδικά έπιπλα, όπως βιβλιοθήκες, συρταριέρες και ράφια, για το παιδικό δωμάτιο! Η καλύτερη λύση είναι τα ανθεκτικά και ευρύχωρα έπιπλα αποθήκευσης και τακτοποίησης που μπορείς να… φουλάρεις με κουτιά και καλάθια, ώστε να χωρέσουν όλο τον παιδικό “εξοπλισμό” του μικρού σου μπόμπιρα.
“Ξεφορτώσου” παλιά παιχνίδια
Δεν υπάρχει κανένας λόγος τα παιχνίδια να αυξάνονται και να πληθύνονται από τη στιγμή που με τα περισσότερα έχει σταματήσει να παίζει το μικρό σου “ζιζάνιο”! Όσα, λοιπόν, παιχνίδια είναι πλέον αχρείαστα πρέπει να δωριστούν, δίνοντας… χώρο στα νέα που είναι και τα αγαπημένα του παιδιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κάνε το συμμάζεμα… παιχνίδι
Επινόησε τρόπους, ώστε η τακτοποίηση των παιχνιδιών να είναι ευχάριστη για τα παιδιά! Δημιούργησε για παράδειγμα ένα “ζωολογικό κήπο” για όλα τα λούτρινα κουκλάκια, όπου θα πρέπει μετά το παιχνίδισμα να επιστρέφουν στα… δωμάτιά τους όλα τα παιχνίδια για να κοιμηθούν! Έτσι, θα καταφέρεις να τα πείσεις να τα μαζέψουν, χωρίς να έχεις αντιρρήσεις και παράπονα!
Βάλε περιορισμούς
Καλό είναι να ορίσεις πιο συγκεκριμένους και περιορισμένους χώρους, όπου μπορούν τα παιδιά να παίζουν, ώστε να μην… εξαπλώνονται σε όλο το σπίτι. Έτσι θα υπάρχει το όριο που δεν πρέπει να ξεπεράσουν, ανάλογα με την κάθε δραστηριότητά τους, και δεν θα έρχεσαι συνεχώς αντιμέτωπη με την τρομακτική ακαταστασία!
Απόφυγε τα άβολα υπερμεγέθη παιχνίδια
Τα παιδιά ενθουσιάζονται όταν τα παιχνίδια τους είναι μεγάλα, όπως αυτοκίνητα, τέντες, κάστρα και σπιτάκια! Είναι σίγουρο ότι θα σε παρακαλάνε να τους τα αγοράσεις κάθε φορά που επισκέπτεστε ένα κατάστημα παιχνιδιών. Το πρόβλημα είναι ότι τα συγκεκριμένα παιχνίδια είναι πολύ δύσκολο να αποθηκευτούν! Για αυτό, είτε απόφυγε τα πολλά τέτοιου είδους αντικείμενα, είτε επίλεξε εκείνα που είναι “πτυσσόμενα” και μπορείς να τα χωρέσεις σε ντουλάπες και πατάρια!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ