Site icon TLIFE

Μια μοναδική ταινία στο Πλανητάριο!

Ένα νέο, μαγικό ταξίδι ξεκινά και αυτό το φθινόπωρο στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο με τη νέα Ταινία Θόλου “Διαστημικά σκουπίδια”. Το φιλόξενο και μοναδικό περιβάλλον του Πλανηταρίου προσκαλεί και υποδέχεται μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν αυτήν αλλά και τις προηγούμενες και επερχόμενες ψηφιακές παραστάσεις και ταινίες θόλου. Για όσους από εσάς δεν έχετε πάει ακόμη η εμπειρία του ήχου και της εικόνας του Πλανηταρίου είναι μοναδική!

Η ταινία απέσπασε το “Grand Prix Dimension 3 Festival Paris-France, 2012” και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις του κοινού στα 20 από τα σημαντικότερα επιστημονικά κέντρα του κόσμου, όπου προβάλλεται σχεδόν ταυτόχρονα.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία θόλου που μελετά την εκθετική αύξηση του δακτυλίου των διαστημικών σκουπιδιών, τα οποία απειλούν την ασφάλεια της τροχιάς του πλανήτη μας.

Τι είναι όμως στην πραγματικότητα τα διαστημικά σκουπίδια; Πώς έφτασαν ως εκεί; Είναι εν τέλει τόσο μεγάλο και τόσο σοβαρό αυτό το πρόβλημα; Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό εικονικό ταξίδι «έξω» από τη Γη ως την άκρη του Ηλιακού μας Συστήματος, ένα ταξίδι που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε ακόμη καλύτερα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, προκειμένου να προστατεύσουμε στο μέλλον την τροχιά του πλανήτη μας.

Ο άνθρωπος που μίλησε πρώτος για τα σκουπίδια στο διάστημα τριάντα πέντε χρόνια πριν, ο Ντον Κέσλερ και ο οποίος διετέλεσε άλλωστε Διευθυντής του σχετικού τμήματος της NASA, αναλαμβάνει να μας μιλήσει για τα αίτια και το μέγεθος του προβλήματος και μας αναπτύσσει τους τρόπους με τους οποίους ο άνθρωπος καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει με επιτυχία αυτό το θέμα.

Την παραγωγή της ταινίας πραγματοποίησε το 2012 η Melrae Pictures, σε συνεργασία με την Red Barn Productions, 2012. Τη σκηνοθεσία της μεταγλώττισης στα Ελληνικά έχει αναλάβει η Μαρία Ζερβού, και συνεργάζονται οι ηθοποιοί: Ντίνος Σούτης, Ηλίας Ζερβός, Νίκος Νίκας, Κωστής Γεωργίου, Μιχάλης Κατσούλης και Μαρία Παπαδοπούλου. Η μετάφραση έγινε από τον Λουκά Αρμπιλιά, η μίξη ήχου από τον Αναστάσιο Κατσάρη και η Διεύθυνση Παραγωγής από τον Μάνο Κιτσώνα για το Ίδρυμα Ευγενίδου.

© 2024 tlife.gr