Μπιμπερό: Βήμα – Βήμα! Πώς θα το καθαρίσεις πριν ταΐσεις το μωρό σου

Το μπιμπερό είναι ένα από τα πιο βασικά αντικείμενα που χρησιμοποιείς για την ανατροφή του μωρού σου. Ένα σύνεργο που μπορείς να το χαρακτηρίσεις και ως το καλύτερο φίλο του μωρού σου. Το έχεις ανάγκη καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας – ίσως περισσότερο τις πρωινές ώρες -, γιατί πολύ απλά το γάλα θρέφει τα παιδιά. Συμβάλλει στην ανάπτυξη τους και στη καθιέρωση υγιεινών διατροφικών συνηθειών. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι πρέπει να το καθαρίζεις αρκετά συχνά. Πάμε να δούμε πώς!

Step By Step
1. Πλύνε τα χέρια σου καλά με σαπούνι και ζεστό νερό και στέγνωσέ τα με μια καθαρή πετσέτα.

2. Στη συνέχεια, πλύνε όλο τον εξοπλισμό με ζεστό νερό και σαπούνι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ειδική βούρτσα για μπιμπερό, καθώς και τα βουρτσάκια για την πιπίλα και το στόμιο, ώστε να τρίψεις καλά τις εσωτερικές επιφάνειες και γωνίες που δύσκολα φθάνουν αξεσουάρ μεγαλύτερου μεγέθους.

3. Ξέπλυνε καλά όλα τα αντικείμενα με άφθονο τρεχούμενο νερό βρύσης. Η ιδανική θερμοκρασία του νερού, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να κυμαίνεται σε χλιαρά επίπεδα και όχι εντελώς καυτά. Φρόντισε να επαναλάβεις το ξέπλυμα αρκετές φορές, προκειμένου αυτό να είναι πεντακάθαρο και εσύ σίγουρη ότι όλα βαίνουν καλώς!

4. Συνέχισε με τη διαδικασία της αποστείρωσης. Ένα πολύ βασικό βήμα για να είσαι σίγουρη ότι το μπιμπερό θα είναι καλά καθαρισμένο. Μετά τον καλό και προσεκτικό καθαρισμό των μπουκαλιών και των εξαρτημάτων τους, θα πρέπει απαραιτήτως να γίνει η κατάλληλη αποστείρωση σε όλα τα αντικείμενα. Οι δυο πιο δημοφιλείς τρόποι είναι οι εξής:

Με ατμό
Ο ατμός είναι η καλύτερη μέθοδος αποστείρωσης του εξοπλισμού σου. Γι’ αυτό και ένας ηλεκτρικός αποστειρωτής θα σου “λύσει” τα χέρια, καθώς παρέχει όλη την ασφάλεια που χρειάζεται το μικρό σου.

Με βραστό νερό
Γέμισε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό βρύσης και βύθισε εντελώς όλα τα εξαρτήματα και τα μπουκάλια, προσέχοντας να μην δημιουργηθούν “θύλακες” αέρα ανάμεσά τους. Κάλυψε την κατσαρόλα με το καπάκι της και βράσε τα αντικείμενα για τουλάχιστον τρία λεπτά, φροντίζοντας όλα τα αντικείμενα να είναι συνεχώς καλυμμένα από το νερό. Κράτησε τα μπουκάλια και τα υπόλοιπα πράγματα σε αυτή τη θέση μέχρι να τα χρησιμοποιήσεις.

(*πηγή φωτογραφιών: iStock)

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164