«Να βρείτε κάποιον να κοιτάζει το μέλλον με ασφάλεια», σας προτείνει η Anytime

Δουλεύοντας σε έναν δημοσιογραφικό όμιλο με ναυαρχίδα ένα ενημερωτικό website όπως είναι το Newsit, καταλαβαίνεις πως μαθαίνουμε πρώτες οτιδήποτε συμβαίνει στον κόσμο. Βλέπεις, τα γραφεία του Tlife και του Newsit είναι δίπλα δίπλα. Τα έκτακτα, τα «φωνάζει» η αρχισυντάκτρια στην υπόλοιπη ομάδα με το που «σκάνε», προκειμένου να γραφτούν όσο πιο άμεσα γίνεται και κάπως έτσι ακόμα και αν φοράς ακουστικά –όπως εγώ, συνήθως– είναι δύσκολο να μη φτάσουν στα αυτιά σου. Θυμάμαι συχνά να σχολιάζουμε μεταξύ μας «κι άλλο τροχαίο; ξανά; μα είναι δυνατόν;». Κάθε μέρα ακούμε και για ένα νέο τροχαίο. Για ένα νέο ατύχημα ή, ακόμα χειρότερα, για ένα νέο δυστύχημα. Σε πολλά από αυτά –αν όχι στα περισσότερα– εμπλέκονται νέοι άνθρωποι, νέα παιδιά, κάτω των 30 ετών.

Νιώθω πως χρειαζόμαστε μια «ανάσα». Να σκεφτόμαστε την κάθε ημέρα με περισσότερη αισιοδοξία. Να μην ξυπνάμε και να μην κοιμόμαστε με τη σκέψη πως το παιδί μας θα βγει από την πόρτα για να αδράξει την ημέρα και ίσως δεν γυρίσει πίσω. Να ζούμε με χαρά. Με θετικότητα. Με δρόμους χωρίς ατυχήματα. Με ασφαλή οδήγηση. Με υγεία. Με περισσότερη σιγουριά. Νομίζω πως το πρώτο βήμα είναι να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας. Τους νέους. Να τους προσφέρουμε τη σωστή οδηγική παιδεία. Ευτυχώς, δεν είμαι η μόνη που κάνει αυτές τις σκέψεις. Η Anytime κάνεις τις ίδιες. Εκείνη, βέβαια, το πάει ένα βήμα πιο πέρα, αφού κάνεις τις σκέψεις πράξεις.

Η Anytime, λοιπόν, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Save The Day» και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», εκπαίδευσε φέτος στην Αττική 2.000 μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου σε θέματα οδικής ασφάλειας. Με κεντρικό μήνυμα «Να βρείτε κάποιον να κοιτάζει το μέλλον με ασφάλεια», η ενέργεια προβάλλεται μέσα από ένα βίντεο 20’’ στις ψηφιακές οθόνες του σταθμού μετρό στο Σύνταγμα, από τη Δευτέρα 13 Μαΐου μέχρι και τις 9 Ιουνίου, στοχεύοντας στην ευρύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού για την οδική ασφάλεια.

Η καμπάνια επικεντρώνεται στην προστασία και ενδυνάμωση των νέων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για την καλλιέργεια μιας θετικής οδηγικής κουλτούρας και αποτυπώνοντας τη δέσμευση της Anytime για ένα μέλλον, όπου η οδική ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για όλους και η εκπαίδευση γίνεται στην πράξη ένα από τα πιο βασικά μέτρα για να μηδενίσουμε τα ατυχήματα στους δρόμους.

Η στρατηγική συνεργασία της Anytime με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», το οποίο από το 2009 έχει εκπαιδεύσει πάνω από 150.000 μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέματα ασφαλούς οδήγησης, πραγματώνει την υπόσχεσή της να προσφέρει κάθε στιγμή περισσότερα, κοιτάζοντας το μέλλον με ασφάλεια και συμβάλλοντας παράλληλα στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός ασφαλέστερου αύριο στους δρόμους της Ελλάδας.

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164