Site icon TLIFE

Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας: Aνοίγει τη Συλλογή «ΑΘΗΝΑ 2004» και εγκαινιάζει μια επετειακή έκθεση στο Golden Hall

Tlife Team

Με αφορμή την 20η επέτειο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΑΘΗΝΑ 2004» και τη φετινή Ολυμπιακή χρονιά, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας ανοίγει τη Συλλογή του και μας μεταφέρει στην Τελετή Έναρξης της 28ης Ολυμπιάδας.


Από τις 22 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου, κοστούμια ερμηνευτών και σκηνικά αντικείμενα της Μόνιμης Συλλογής του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό σε μια μοναδική διαδρομή αναβίωσης της βραδιάς της Τελετής Έναρξης των Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004», στο ισόγειο του Golden Hall.


Η επετειακή έκθεση, αποτελείται από 8 σταθμούς με συνθέσεις κοστουμιών και σκηνικών αντικειμένων από την «Κλεψύδρα» της Τελετής Έναρξης. Η ονειρική πομπή με φιγούρες εμπνευσμένες από τις τοιχογραφίες, τα μωσαϊκά, τα γλυπτά και την ελληνική ζωγραφική, δημιουργίας του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Δημήτρη Παπαϊωάννου, ταξιδεύει τους επισκέπτες του Εμπορικού Κέντρου σε αξέχαστες στιγμές του Ελληνικού πολιτισμού. Μέρος της επετειακής έκθεσης αποτελεί και η επίσημη στολή απονομής μεταλλίου Αθήνα 2004 της Βούλας Κοζομπόλη, Ολυμπιονίκη στο άθλημα της Υδατοσφαίρισης, μια ευγενική παραχώρηση της ίδιας.


Η αφήγηση στον χρόνο ολοκληρώνεται στη Μόνιμη Έκθεση του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, όπου οι Αγώνες «ΑΘΗΝΑ 2004» καταλαμβάνουν ξεχωριστή θέση και οι μνήμες εμπλουτίζονται με αυθεντικά αντικείμενα, προσωπικές μαρτυρίες, αφηγήσεις των δημιουργών, των Ελλήνων Ολυμπιονικών και στιγμιότυπα των Αγώνων.


Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, το οποίο στεγάζεται εντός του Εμπορικού Κέντρου Golden Hall, δημιουργήθηκε από τη LAMDA Development με στόχο να προάγει τις αρχές και τις αξίες του Ολυμπισμού και να αναδείξει, μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία των Αγώνων, την άρρηκτη σχέση μεταξύ Πολιτισμού και Αθλητισμού.


Για να παρακολουθείτε τις δράσεις του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, ακολουθήστε το Μουσείο στο Facebook και στο Instagram.
Μάθετε περισσότερα για το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας στην επίσημη ιστοσελίδα του athensolympicmuseum.org

© 2024 tlife.gr