Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας: Επιστημονική ημερίδα για την υπογεννητικότητα και την υπογονιμότητα

Η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής και το Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας (ΕΚΑΠΤΥ) ενώνουν τις δυνάμεις τους και συνδιοργανώνουν μια ημερίδα αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας. Πότε; Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024. Που; Στο Συνεδριακό Κέντρο της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής. Τι ώρα; Από τις 11:00  μέχρι τις 14:30 το μεσημέρι. 

Το θέμα της ημερίδας είναι «Υπογεννητικότητα – Υπογονιμότητα: Ανησυχίες – Προβληματισμοί – Πρόληψη» με μια σειρά από σπουδαίους ομιλητές να μιλούν για την αξία της ενημέρωσης και την ευαισθητοποίηση γύρω από θέματα γονιμότητας, αναπαραγωγικής αυτονομίας και αναπαραγωγικής υγείας.

Σκοπός της εν λόγω εκδήλωσης αυτής είναι να πεισθούν οι γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας να πραγματοποιήσουν έγκαιρα την εξέταση ΑΜΗ, ώστε να μπορούν, αν φυσικά το επιθυμούν, να διαφυλάξουν την γονιμότητά τους. Άλλωστε, σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την υγεία μας, η πρόληψη πάντα «σώζει». Τι είναι ωστόσο η εξέταση ΑΜΗ; Aποτελεί έναν αρκετά αξιόπιστο δείκτη πρόβλεψης της ωοθηκικής εφεδρείας κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ζωής. Μια απλή και οικονομική εξέταση αίματος, η οποία επιτρέπει στις γυναίκες να μάθουν τα όρια της αναπαραγωγικής τους επάρκειας, τα οποία η φύση θέτει, έτσι ώστε να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις για τη ζωή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως πιλοτικά, η εξέταση αυτή πρόκειται να ενταχθεί σε κάποια ΚΕΠ Υγείας και μάλιστα άμεσα ενώ η πρόταση της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής είναι η ένταξή της στον ΕΟΠΥΥ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ημερίδα μέσω live streaming κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164