5 καλοκαιρινές δραστηριότητες που θα ξετρελάνουν το παιδί σου

Αυτό το καλοκαίρι είναι πραγματικά καυτό. Υψηλές θερμοκρασίες, αρκετή ζέστη και η διάθεση στα ύψη. Εξάλλου, καλοκαίρι σημαίνει ήλιος, θάλασσα, άμμος και φως. Ανέμελες στιγμές και χαμόγελα. Όπως αυτό που έχει σχηματιστεί τώρα στο πρόσωπο του παιδιού σου. Πλέον, έχει όλη τη μέρα δικιά του και όλους τους φίλους παρέα. Πριν φύγετε για τις καθιερωμένες σας διακοπές, τι θα έλεγες να περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας με μερικές άκρως καλοκαιρινές δραστηριότητες; Πάρε ιδέες…

Κάνε το μπαλκόνι… καλοκαιρινό
Δεν χρειάζεται να έχεις πολλά, για να μετατρέψεις την αυλή σου στο απόλυτο… playroom. Ειδικά, το καλοκαίρι. Μερικά πολύχρωμα μπαλόνια (τα οποία θα γεμίσεις με νερό), δύο μεγάλα κιβώτια και μία λευκή γραμμή, που θα εξασφαλίζει ότι κάθε παιδάκι απέχει από το κιβώτιο-στόχο πάνω από δύο μέτρα. Χωρίζεις τα παιδιά σε δύο μικρές ομάδες (των τεσσάρων ή πέντε ατόμων) και όποιος προλάβει να ρίξει πρώτος δέκα νερόμπομπες μέσα στο κιβώτιο κερδίζει. Μη ξεχάσεις να έχεις ενημερώσει και τις υπόλοιπες μαμάδες – φίλες σου να σου έχουν μαζί τους μία δεύτερη αλλαξιά, ώστε κάθε παιδί να αποχωρήσει από το σπίτι σου, όπως ήρθε: στεγνό.

Θερινό σινεμά και πάλι
Ναι, τα θερινά σινεμά άνοιξαν ξανά. Και φέτος έχουν στο πρόγραμμα και μερικές ταινίες που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια. Τα minions χορεύουν κάτω από το φως του φεγγαριού και το μικρό σου απολαμβάνει μία διαφορετική έξοδο – και τα ποπ – κορν του -.

Χειροτεχνίες καλοκαιρινές και φρούτα φτιαγμένα από… χαρτί
Ανανάς φτιαγμένος από χαρτί; Καρπούζι γεμάτο με σπόρους από φελιζόλ; Ναι, αν η συνταγή βρίσκεται στα χέρια του παιδιού σου. Οι κατασκευές είναι ένας ευχάριστος τρόπος να απασχολήσεις το μικρό σου, που κάπως ξύπνησε βαριεστημένο σήμερα. Απομάκρυνε τα αιχμηρά αντικείμενα και άφησε το ελεύθερο να… δημιουργήσει!

Η πεζοπορία και το… καλοκαίρι έχει θέση
Βουνό ή θάλασσα; Κλασικό καλοκαιρινό δίλημμα. Τι θα έλεγες, λοιπόν, μία ημέρα που δε θα απολαύσετε τις βουτιές σας, να βρεθείτε στην κορυφή (ε, και πιο κάτω) ενός βουνού ή στο εσωτερικό ενός δάσους; Στην αρχή μπορείς να διαλέξεις μία πιο σύντομη διαδρομή και όσο προχωράει ο καιρός και βλέπεις ότι το παιδί σου έχει αντοχές και το διασκεδάζει, μπορείς να βρεις και ένα διαφορετικό μονοπάτι, για ακόμα μεγαλύτερη βόλτα.

Πικ – νικ το βραδάκι
Ποιος είπε ότι τα πικ – νικ πρέπει να γίνονται μέρα; Μπορείς αφού πέσει ο ήλιος, να ετοιμάσεις μερικά σνακ και να πάτε οικογενειακώς σε ένα πάρκο ή και στην αυλή σας αν έχετε και να παρατηρήσετε όλοι μαζί τα αστέρια. Όνειρο Θερινής Νυχτός.

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164