Christmas Vacay: Tips για να κάνεις το πρώτο σας οικογενειακό ταξίδι άνετο και υπέροχο!

Η τελευταία Παρασκευή πριν από τα Χριστούγεννα ήρθε και κάτι μου λέει ότι εσύ ετοιμάζεσαι για να φύγεις. Αν όχι σήμερα, σίγουρα, μέσα στην άλλη εβδομάδα θα κάνεις το εορταστικό σου ταξίδι. Και πολύ καλά θα πράξεις, αφού κάθε εκδρομή, την πιο γιορτινή περίοδο του χρόνου, έχει αυτό το κάτι που την κάνει μαγική.

Φέτος, όμως, είναι το πρώτο σας ταξίδι οικογενειακώς, αφού το μωρό σου έχει πια μεγαλώσει και μπορεί και εκείνο να αντέξει τις πολύωρες εξορμήσεις με το αυτοκίνητο. Ίσως, η κατάσταση να σου δημιουργεί λίγο άγχος. Κακώς. Στόχος είναι να περάσετε καλά και να δημιουργήσετε νέες αναμνήσεις όλοι μαζί. Για να πετύχεις το στόχο αυτό, σου έχω μερικά tips, για να σας μείνει το πρώτο σας οικογενειακό ταξίδι… αξέχαστο!

 

Πώς, λοιπόν, θα ταξιδέψετε οικογενειακά και θα περάσετε υπέροχα;

 

– Προετοίμασε το για τον καιρό. Ένα στοιχείο που μπορεί να αλλάξει όλη τη ψυχολογία σου από τη μία στιγμή στην άλλη είναι οι καιρικές συνθήκες. Για αυτό, πρέπει να είσαι σωστά προετοιμασμένη, αφού κάθε θερμοκρασία θέλει και το ρουχαλάκι της. Αν, για παράδειγμα, ο προορισμός σας είναι το χιονισμένο Καρπενήσι, τότε θα χρειαστείς το πιο χοντρό μπουφάν του, τα μποτάκια και φυσικά ρούχα κατάλληλα για σκι.

– Ποιος θα φτιάξει τις βαλίτσες; Η απάντηση είναι “μαζί”. Δίνοντάς του την ελευθερία να φτιάξει μόνο του την τσάντα του (υπό την επίβλεψή σου πάντα), θα μπορέσει να πάρει μαζί του τα παιχνίδια ή τα αντικείμενα που θα κάνουν τη διαδρομή… ήρεμη.

– Άφησε το να κρατήσει τη φωτογραφική μηχανή. Σύμφωνα με έρευνες, είναι το πιο διασκεδαστικό πράγμα, με το οποίο μπορεί να ασχοληθεί ένα παιδάκι σε ένα ταξίδι. Θα εξερευνήσει καλύτερα το περιβάλλον, θα επιλέξει τα μέρη και τα σκηνικά που του αρέσουν και θα τα αποτυπώσει με τη μηχανή στη μνήμη του.

– Η άνεση είναι το παν. Βασικό παράγοντα στον τρόπο που θα αντιδράσουν τα παιδιά στην διάρκεια ενός ταξιδιού αποτελεί το πόσο άνετα νιώθουν στο κάθισμά τους. Και καταλαβαίνεις πως, όταν το ταξίδι διαρκεί… ώρες, το challenge γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Για αυτό, φρόντισε τα παιδιά να είναι σωστά δεμένα στο καρεκλάκι ή το κάθισμά τους, χωρίς να πιέζονται από ιμάντες, αλλά την ίδια στιγμή να είναι σταθερά. Πες “όχι” στο βαρύ ρουχισμό και στις συχνές στάσεις στα…καφέ του δρόμου.

– Μην ξεχάσεις τα ζεστά Props. Ένας τρόπος να αισθανθεί άνετα; Μα, φυσικά, να βρίσκεται σε ζεστό περιβάλλον. Για το λόγο αυτό, ένα κουβερτάκι ή σεντονάκι είναι οι καλύτεροι σου “σύμμαχοι”. Από τη μία, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως κάθισμα. Από την άλλη, ως το πιο τρυφερό σκέπασμα.

– Τα snacks τα έχεις μαζί σου; Τα παιδιά πεινάνε ανά δέκα λεπτά. Και βαριούνται ακόμη συχνότερα. Τι μπορείς να κάνεις αυτό; Μέσα σε ένα τσαντάκια να έχεις τα αγαπημένα του (και λίγο πιο υγιεινά) snacks του.

– Βάλε μουσική στο αυτοκίνητο. Κάνει τις ώρες να περνούν γρηγορότερα και μία μελωδία μπορεί να σου φτιάξει όλη την ημέρα. Για αυτό, βάλ’το τέρμα!

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164