Η φιλία είναι το πιο σπουδαίο αγαθό! Τα βιβλία που θα μεταδώσουν το μήνυμα αυτό στο μικρό σου

Η φίλια είναι το πιο σπουδαίο αγαθό, η πιο ειλικρινής σχέση που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα σε δύο ή περισσότερα παιδιά. Κάθε παιδάκι, όπως και κάθε άνθρωπος, αργά ή γρήγορα, αισθάνεται την ανάγκη να κοινωνικοποιηθεί. Και αυτό σημαίνει ένα πράγμα: τη διεύρυνση του κοινωνικού του κύκλου. Κάτι, το οποίο συμβαίνει, μόλις συνειδητοποιήσει ότι στη ζωή του υπάρχουν και άλλα πρόσωπα, πέρα από τη μαμά και το μπαμπά. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα είσαι η πρώτη του (και μεγαλύτερη) αγάπη.

Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος το παιδάκι σου να μάθει, χωρίς καν να το πάρει είδηση το πόσο σημαντική είναι η ανθρώπινη φιλία; Μα, φυσικά, μέσα από ένα βιβλίο.

 

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο ουσιώδη, αλλά και διασκεδαστικά. Ρίξε μία ματιά!

 

Δύο φίλοι, μα τι φίλοι!

Ο Ρος είναι σκίουρος. Ο Ρέος είναι αρουραίος. Όλοι πιστεύουν ότι αυτοί οι δυο δεν πρέπει να είναι φίλοι. Όμως… γιατί όχι; Μία ξεκαρδιστική ιστορία από τη βραβευμένη συγγραφέα, Emily Gravett

H πιο καλή μου φίλη

Έχω τόσο πολλά σούπερ-φανταστικά και σημαντικά πράγματα να περιγράψω… θα σας τα πω OΛΑ! Έχω ένα ολοκαίνουριο δωμάτιο. Γιούπι! Η κολλητή μου, η Λούσι, μετακόμισε την περασμένη εβδομάδα και μου λείπει τρομερά. Φτιάχνω ένα σωρό απίθανες εφευρέσεις – είμαι σχεδόν σίγουρη ότι κάποιες θα λειτουργούν κιόλας! Κάποιος μπαίνει κρυφά στο δωμάτιό μου αλλά δε ξέρω ποιος είναι. Έχει έρθει ένα καινούριο κορίτσι στο σχολείο. Τη λένε Ματίλντα και έχει πλάκα… αλλά γιατί μερικές φορές συμπεριφέρεται τόσο περίεργα;;; Σκοπεύω να μάθω τι ακριβώς συμβαίνει… Από τις: Meredith Costain και Danielle McDonald.

Θες να γίνουμε φίλοι;

Μέσα από τη φιλία τα παιδιά παίρνουν σημαντικά μαθήματα ζωής: μαθαίνουν να μοιράζονται, να μπαίνουν στη θέση του άλλου και να ζητούν συγγνώμη. Το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο πρακτικές συμβουλές για να βοηθήσεις το παιδί σας να βρει τον δρόμο του στον συχνά δύσκολο κόσμο των ανθρώπινων σχέσεων. Από τη μαέστρο της παιδικής λογοτεχνίας, Molly Porter.

Το Σοφάκι και ο Ντο

Ένα απολαυστικό παραμύθι με ένα μικρό κοριτσάκι, το Σοφάκι που μαθαίνει την αξία της αγάπης, της φροντίδας και της προσφοράς από τον Ντο, το Νεραϊδόσκυλο. Το βιβλίο περιέχει αφήγηση του παραμυθιού από τη Μαρία Μπεκατώρου σε μουσική Δημήτρη Κοντόπουλου. Από την Κατρίνα Τσάνταλη

Ρώτα τη Λίλα 2: Τα πάντα για τη φιλία

Πώς θα καταλάβεις ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι σου; Τι κάνεις με την κολλητή σου στα εύκολα και στα δύσκολα; Άραγε οι φιλίες κρατάνε για πάντα; Ευτυχώς υπάρχει η Λίλα! Η Λίλα και ο Γουέμπστερ, το χίπστερ ινδικό χοιρίδιο, θα σε καθοδηγήσουν στις πιο σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις όταν αναρωτιέσαι για τον ρόλο που παίζει η φιλία στη ζωή σου. Επειδή οι κολλητές είναι το πιο σημαντικό πράγμα και ξέρουν να…κρατάνε τα μυστικά σου! Από τη Silvia Gianatti και τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Μπελάδες για τρεις! (Μια ιστορία για τη φιλία, την ανακύκλωση και τη συνεργασία)

Τι κοινό μπορεί να έχουν ένας αγανακτισμένος κάδος ανακύκλωσης, ένα κατατρομαγμένο μολύβι και ένα απογοητευμένο αγόρι; Με την πρώτη ματιά, μάλλον τίποτα. Βέβαια, περνάνε και οι τρεις χάλια, ο καθένας για τους λόγους του· τόσο χάλια, που τελικά αποφασίζουν να το σκάσουν. Το νομίζετε εύκολο; Πού να δείτε και τι θα γίνει όταν οι τρεις τους συναντιούνται και αποφασίζουν να συνεργαστούν, για να δείξουν σε μια πόλη τι σημαίνει ανακύκλωση. Αυτό κι αν δεν είναι εύκολο, μιας και στον δρόμο τους θα συναντήσουν κάθε λογής εμπόδια που απειλούν να τους χαλάσουν τα σχέδια. Θα τα καταφέρουν τελικά; Από την Κατερίνα Τζωρίδου

Η Ρόζι και Εγώ 

Σήµερα ήταν µια ΤΟΣΟ ωραία µέρα. Ήταν ΤΕΛΕΙΑ! ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ! ΥΠΕΡΟΧΗ! Κι αυτό γιατί την πέρασα µε τη Ρόζι. Βλέπεις, η Ρόζι είναι η ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ. Και νοµίζω ότι εγώ είµαι η δική της. Μια αξιολάτρευτη, διασκεδαστική ιστορία για τη φιλία – µε µια ανατροπή στο τέλος… Ένας ύμνος στη φιλία ανάμεσα σε ένα κορίτσι και στο σκυλάκι της, από τη διακεκριμένη εικονογράφο και συγγραφέα Άλι Πάι. Με υπέροχη εικονογράφηση που θα συνεπάρει τους μικρούς αναγνώστες.

Φιλία σε τέσσερις…ρόδες

Όπως κάθε χρόνο, η αυλαία ανοίγει για να ξεκινήσει η παράσταση της νέας σχολικής χρονιάς. Μόνο που αυτό το φθινόπωρο οι πρωταγωνιστές είναι διαφορετικοί. Ένα χαριτωμένο τριτάκι (νεραντζάκι) και μια πριγκίπισσα με κοτσίδες γνωρίζονται κιόλας από την πρώτη σκηνή σε δυο διπλανές θέσεις του σχολικού λεωφορείου. Είναι όμως οι τέσσερις ρόδες του αυτοκινήτου αρκετές για να διατηρηθεί μια πρωτότυπη φιλία; Και, τι θα γίνει όταν πέσει η αυλαία; Από την Αγγελική Βαρελά και τις Εκδόσεις Πατάκη.

Καλές αναγνώσεις!

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164