Έχεις παρατηρήσει και εσύ ότι, όσο περισσότερο μένουμε σπίτι, τόσο αυξάνεται και η επιθυμία μας για κάτι γλυκό; Σοκολάτα (σε όλες τις μορφές), κέικ, μπισκότα και οτιδήποτε γλυκό μπορείς να σκεφτείς, είμαι σίγουρος ότι βρίσκονται στο τραπέζι σου. Και στο μυαλό του μικρού σου, που μετά τα φρούτα και τα λαχανικά, αισθάνεται ότι το δικαιούται. Αφού μένουμε σπίτι λοιπόν έχεις την ευκαιρία να φτιάξεις ό,τι επιθυμείς με τα χεράκια σου. Να φορέσεις εσύ και το μικρό σου τις ποδιές σας και να περάσετε την ημέρα σας στην κουζίνα μαγειρεύοντας και δημιουργώντας. Πάμε, λοιπόν, να δούμε μερικές εύκολες συνταγές για γλυκά που θα απολαύσεις τόσο εσύ, όσο και το μικρό σου. Τους μαγειρικούς σας σκούφους, παρακαλώ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αφράτο κέικ καρότου
Υλικά:
- 3 αβγά
- 3/4 φλιτζάνι βουτυρόγαλα
- 3/4 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουτ. του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουτ. της σούπας αλάτι
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα
- 1 φλιτζάνι ξηροί καρποί
- 1 φλιτζάνι σταφίδες
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα και τη σόδα μαγειρέματος.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τα αυγά, το βουτυρόγαλα, το λάδι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύεις.
- Προσθέτεις το μείγμα του παραπάνω μπολ και ανακατεύεις προσεκτικά.
- Σε ένα μικρό μπολάκι, ανακατεύεις τα καρότα, τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς.
- Ανακατεύεις και τα τρία μείγματα μαζί και με μία ξύλινη κουτάλα, χτυπάς απαλά.
- Περιχύνεις το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ.
- Ψήνεις για μία ώρα στον προθερμασμένο φούρνο.
- Μόλις ψηθεί, το αφαιρείς από το φούρνο και το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Κλασικά μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας
Υλικά:
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
- 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 αβγό
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
- 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- 1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας, μικρά
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμειγνύεις το βούτυρο, τη λευκή και την καστανή ζάχαρη. Προσθέτεις το αβγό, το φυστικοβούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Αφού ανακατέψεις προσεκτικά τα παραπάνω υλικά, ρίχνεις στο μείγμα το αλεύρι, τη σόδα μαγειρέματος και μία πρέζα αλάτι. Ανακατεύεις και παράλληλα προσθέτεις τις νιφάδες βρώμης και τη σοκολάτα.
- Με ένα κουτάλι, αρχίζεις να “κόβεις” το μείγμα σε σχήμα μπισκότου πάνω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνεις για περίπου 10 – 12 λεπτά στο φούρνο.
- Αφήνεις πέντε λεπτά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Απολαμβάνεις!
Κορμός σοκολάτας με μπισκότα εσωτερικά
Υλικά:
- 1 1/2 κούπα βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. σοκολάτα
- 3 κουτ. της σούπας κονιάκ
- 300 γρ. μπισκότα σε σχήμα τετραγώνου
Εκτέλεση:
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνεις το βούτυρο.
- Μόλις λιώσει, προσθέτεις τη σοκολάτα για να λιώσει.
- Απομακρύνεις από τη φωτιά και προσθέτεις το κονιάκ και τη ζάχαρη. Ανακατεύεις πολύ καλά.
- Προσθέτεις το θρυμματισμένο μπισκότο και συνεχίζεις το ανακάτεμα, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα.
- Αφήνεις το μείγμα στην άκρη για να κρυώσει.
- Σε ένα αντικολλητικό χαρτί ρίχνεις το μείγμα και το τυλίγεις σε σχήμα κορμού.
- Το βάζεις στην κατάψυξη.
- Μόλις σφίξει το σερβίρεις με λαχταριστό παγωτό.
Δροσερή λεμονόπιτα
Υλικά:
- 1,5 πακέτο μπισκότα, στρογγυλά
- 125 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη
- 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 ζουμερό λεμόνι
Εκτέλεση:
- Αρχικά, τρίβεις τα μπισκότα σε ένα multi ή μπλέντερ και τα ανακατεύεις με τη μαργαρίνη, για να αποκτήσουν τη μορφή ζύμης.
- Στρώνεις τα μπισκότα σε ταρτιέρα ή σε κουμπωτό ταψί και το βάζεις στο ψυγείο για περίπου 15-20 λεπτά, προκειμένου να δέσουν τα μπισκότα με το βούτυρο.
- Στραγγίζεις το γιαούρτι από τυχόν νερά και το ανακατεύεις με το ζαχαρούχο.
- Στύβεις το μισό λεμόνι, το ρίχνεις στην κρέμα και ανακατεύεις.
- Στύβεις λίγο ακόμα λεμόνι από πάνω.
- Βγάζεις την ταρτιέρα από το ψυγείο και από πάνω περιχύνεις το μείγμα που έχεις ετοιμάσει.
- Την τοποθετείς ξανά στο ψυγείο για 3-4 ώρες και απολαμβάνεις!
Κέικ πορτοκαλιού
Υλικά:
- 1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 3/4 φλιτζάνι γάλα, με λίγα λιπαρά
- 1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού
- 3 κουτ. της σούπας χυμό πορτοκαλιού
- 3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Τρίμμα από φρέσκο πορτοκάλι
- 2 μεγάλα αβγά
- 1/2 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
- 1/4 κουτ. του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουτ. του γλυκού στέβια
- Σπρέι μαγειρέματος
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις με ένα σύρμα το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.
- Κάνε μια τρύπα στο κέντρο του μείγματος και άφησέ το στην άκρη.
- Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύεις με ένα σύρμα τη στέβια, το γάλα, το χυμό λεμονιού, τα καρύδια, το λάδι, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αυγά.
- Προσθέτεις αυτό το μείγμα μέσα στο μπολ με το αλεύρι, στο εσωτερικό της τρύπας που έχεις δημιουργήσει.
- Ανακατεύεις προσεκτικά τα δύο μείγματα χωρίς να σβολιάσει το αλεύρι.
- Ψεκάζεις ένα ταψί ή μία φόρμα κέικ και περιχύνεις το μείγμα.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
- Το αφαιρείς από το φούρνο και το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Κόβεις το κέικ και απολαμβάνεις!
Καλές σας γλυκιές αλχημείες!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ