Site icon TLIFE

Παιχνίδια στη Θάλασσα: Οι καλοκαιρινές ιδέες που θα ενθουσιάσουν το μικρό σου

Είναι Αύγουστος, το καλοκαίρι βρίσκεται στην καρδιά του, κάνει υπερβολική ζέστη και το μόνο που θέλεις είναι να κάνεις μία βουτιά. Και να περάσεις την ημέρα σου στη θάλασσα. Εσύ και το μικρό σου που απολαμβάνει αυτές τις μέρες όσο καμία άλλη! Εκτός από το υδάτινο στοιχείο, υπάρχουν και μερικά ακόμη, τα οποία θα το διασκεδάσουν με τον πιο παιχνιδιάρικο και αστείο τρόπο. Πάρτε ιδέες…

Παλάτια στην άμμο
Το σκάψιμο στην αμμουδιά είναι ίσως ένα από τα πιο… παραδοσιακά παιχνίδια που μπορούν να κάνουν τα παιδιά στην παραλία. Αν τους δώσετε αρκετά φτυαράκια και κουβαδάκια, ώστε να ανοίξουν την τρύπα και να κουβαλήσουν την άμμο που σκάβουν, μπορείτε να τους προκαλέσετε να ανοίξουν μια τόσο μεγάλη τρύπα που να σας χωρέσει μέσα της.

Το “υγρό” bowling
Εφοδιαστείτε μια… ντουζίνα μικρά πλαστικά μπουκάλια και τις μπάλες που ήδη έχετε για τις ρακέτες και στήστε ένα αυτοσχέδιο bowling στην ακροθαλασσιά. Μπορείτε μαζί με τα παιδιά να σκάψετε και έναν “διάδρομο” χρησιμοποιώντας τα φτυαράκια τους, ώστε να διευκολύνετε ακόμη περισσότερο τις μπάλες να φτάσουν στον προορισμό τους. Και κάπως έτσι, θα έχετε έτοιμο το beach bowling για τα μικρά σας.

Καλοκαιρινό limbo
Να ένα παιχνίδι που τα παιδιά λατρεύουν, είτε το παίζουν στην παραλία, είτε στο πάρκο και τα παιδικά πάρτι! Δύο άτομα θα πρέπει να τεντώσουν ένα σκοινί στον αέρα και ένα- ένα τα παιδιά να περάσουν από κάτω, με την πλάτη να “κοιτάζει” στην άμμο. Μόλις όλα καταφέρουν να το περάσουν χωρίς να πέσουν, θα πρέπει να μειώσετε το ύψος του σκοινιού (να το χαμηλώσετε) για να ξαναπροσπαθήσουν και ούτω καθεξής!

Αμμο-μαχίες
Το γνωστό παιχνίδι που ίσως πολλές φορές να έχετε παίξει στο πάρκο με τους άλλους γονείς και τους φίλους των παιδιών, μπορεί να αποκτήσει και… beach style! Δέστε μεταξύ τους μερικές πετσέτες θαλάσσης, ώστε να δημιουργήσετε μια μεγάλη λωρίδα- σκοινί και με το χέρι σκάψτε μια μικρή λωρίδα άμμου, ώστε να φτιάξετε το κεντρικό σημείο που δεν πρέπει να ξεπεράσετε. Έπειτα χωριστείτε σε ισόποσες ομάδες και ξεκινήστε τα… τραβήγματα! Η ομάδα που θα τραβήξει το σκοινί με περισσότερη δύναμη και θα καταφέρει να κάνει την άλλη να ξεπεράσει το όριο, είναι και ο μεγάλος νικητής!

Το “κυνήγι του υδάτινου θησαυρού”
Τα παιδιά ενθουσιάζονται πάντα με ένα ωραίο και καλά οργανωμένο κυνήγι του θησαυρού και η παραλία ίσως είναι το πιο ιδανικό “σκηνικό” για να στήσετε ένα τέτοιο παιχνίδι. Εφοδιάστε τα μικρά με τα κουβαδάκια τους και δώστε τους μια λίστα με πράγματα που θέλετε να ψάξουν, να ανακαλύψουν και να σας φέρουν. Μπορεί να είναι κοχύλια, καβουράκια, κόκκινες πέτρες, ελαφρόπετρες, χάβαρα και ό,τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε και θεωρείτε πως ταιριάζει στην ηλικία των παιδιών.

© 2024 tlife.gr