Μετά από μερικούς μήνες σωστής ανατροφής, διατροφής και παιχνιδιού το μωρό σου αρχίζει να λέει τις πρώτες του λέξεις. Και σαν να μην ήταν αυτό από μόνο του αρκετό, είναι σε θέση να τις τοποθετεί σε φράσεις. Νέα αρχή για το μωρό σου. Και κάθε νέα αρχή συνεπάγεται να αφήσει πίσω τους τις παλιές συνήθειες. Μία από αυτές το πιπίλισμα του αντίχειρα. Το να βάζει το χέρι του στο στόμα, ενώ προηγουμένως έχει ακουμπήσει κάθε σημείο του σπιτιού μόνο καλό δεν είναι. Δες πώς θα το κόψεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μείνε ψύχραιμη
Δεν χρειάζεται κάθε φορά που βλέπεις το μικρό σου να μετακινεί το δάχτυλο στο στόμα του να ταράζεσαι και να ανεβάζεις τον τόνο της φωνής σου. Η ηρεμία θα σε βοηθήσει τόσο να εξασκήσεις την αυτοσυγκράτηση σου μπροστά και σε άλλες ζαβολιές του μωρού σου, όσο και να του μάθεις πως να μην πιπιλάει τον αντίχειρα του πια.
Βρες την αιτία
Εάν το παιδί σας αρχίσει να πιπιλάει το δάχτυλο του, επειδή νιώθει άγχος, τότε πρέπει να προσδιορίσεις την πραγματική αιτία και να βρεις τον τρόπο να την διώξεις. Μόλις το βρεις, θα εντοπίσεις και την λύση.
Δημιούργησε αντιπερισπασμό
Γιατί, όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ. Κάθε φορά που βλέπεις το μικρό σου να είναι έτοιμο να βάλει το χέρι στο στόμα του, δώσε του κάτι για να απασχολήσει τα χέρια του. Ένα μπλοκ ζωγραφικής με λίγους μαρκαδόρους, ένα φρούτο που του αρέσει, μία κουδουνίστρα που πάντα το κέφι γεννά. Κάτι θα βρεις. Δεν σε φοβάμαι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πες “Μπράβο”
Όχι που δεν έχει κόψει ακόμα την κακή αυτή συνήθεια, αλλά επειδή κάνει σημαντικά βήματα για να το καταφέρει. Κάθε φορά, λοιπόν, που βλέπεις ότι αντιστέκεται και δεν οδηγεί τον αντίχειρα στο στόμα, επαίνεσε το. Έτσι, θα καταλάβει ότι κάνει το σωστό.
(*πηγή φωτογραφιών: iStock)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ