Ξέρεις αυτό το γνώριμο συναίσθημα υπερηφάνειας και χαράς, όταν κάνετε την πρώτη επίσκεψή σας για παιχνίδι στο σπίτι του νέου φίλου του μικρού σου! Είναι τόσο έντονος ο ενθουσιασμός, που το παιδί σου, όχι μόνο γνώρισε ένα νέο άνθρωπο, αλλά μπορεί να κοινωνικοποιηθεί και στο παιχνίδι! Τι γίνεται, όμως, όταν ξαφνικά το… playdate καταλήγει σε φιάσκο, με τα μικρά να αρνούνται να παίξουν μεταξύ τους ή όταν το δικό σου αποφασίσει να πάρει το παιχνίδι του φίλου του και να μην το δίνει πίσω ή ακόμη χειρότερα αρχίζει να το φωνάζει; Ναι, αυτή είναι η στιγμή που θα ήθελες ιδανικά να… ανοίξει η γη για να σε καταπιεί, αλλά δυστυχώς κάπως θα πρέπει να αντιμετωπίσεις αυτή την άβολη κατάσταση! Και όμως, υπάρχει λύση και πρόκειται για έναν άγραφο κανόνα μεν, πολύ αποτελεσματικό δε! Ποιος είναι αυτός; Φρόντισε η επίσκεψη να διαρκέσει μόνο 45 λεπτά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Όπως επισημαίνεται από τους ειδικούς του αμερικανικού φορέα Understood, που αποτελεί συνεργασία 15 μη κερδοσκοπικών οργανισμών για την υποστήριξη των γονέων που τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες ή προβλήματα συγκέντρωσης, το ιδανικό χρονικό περιθώριο ενός ραντεβού για παιχνίδι θα πρέπει να περιορίζεται στα 45 λεπτά. “Φροντίζοντας αυτά τα ραντεβού να είναι σύντομα, θα βοηθήσει να αποφευχθούν εχθρότητες, καβγάδες και ανεπιθύμητες συμπεριφορές. Ταυτόχρονα, παρέχοντας έγκαιρη προειδοποίηση στα παιδιά πως το παιχνίδι θα τελειώσει σύντομα και έτσι δίνοντας το στίγμα πως πρέπει να μαζέψουν τα παιχνίδια τους σιγά-σιγά, αυξάνει την πιθανότητα το παιχνίδι να λήξει με καλούς όρους και από τις δύο πλευρές” εξηγούν οι ειδικοί του οργανισμού.
Αν, λοιπόν, ετοιμάζεστε για την πρώτη επίσκεψή σας στο σπίτι ενός νέου φίλου, προσπάθησε να τηρήσεις το χρονοδιάγραμμα -ναι, ακόμη κι αν σε παρακαλάνε να παίξουν λίγο ακόμα! Μην ξεχάσεις, όμως, να ενημερώσεις το μικρό σου εκ των προτέρων σχετικά με τη διάρκεια του παιχνιδιού!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ