ΣΚ στην πόλη: 5 εκπαιδευτικές δράσεις και θεατρικές παραστάσεις για τους μικρούς μας φίλους

Άλλη μία εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και άλλο ένα διασκεδαστικό ΣΚ ξεκινά. Μόνο που αυτό το Σαββατοκύριακο δεν είναι όπως τα άλλα. Είναι το τελευταίο του χειμώνα, κάτι που από μόνο του γεννά το χαμόγελο στα χείλη του παιδιού σου. Τι θα έλεγες για μία βόλτα σε θεατρικές παραστάσεις και εκπαιδευτικές δράσεις που το μικρό σου θα ευχαριστηθεί; Δες τις προτάσεις μας!

Μία Νύχτα Στο Μουσείο
Με έμπνευση τη μαγεία του σύμπαντος και τα μυστικά του γαλαξία, η ομάδα του μουσείου διοργανώνει το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 «Μια Νύχτα στο Μουσείο», με συναρπαστικές δραστηριότητες για οικογένειες με παιδιά 7-11 ετών. Από τις 17.00 έως τις 22.00, μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν μία διασκεδαστική και άκρως… διαστημική εμπειρία μέσα στο βιομηχανικό μνημείο που έδωσε φως και ενέργεια στην πόλη της Αθήνας για περισσότερο από 130 χρόνια!
Πού; Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Πότε; Σάββατο 17:00 – 22:00

Μάγια, η Μέλισσα
Η Μάγια η μέλισσα λατρεύει την περιπέτεια και θέλει να τη ζήσει έξω από την κυψέλη. Προσπαθεί να πείσει τον κολλητό της φίλο Βίλλυ να την ακολουθήσει όταν….σπάει κατά λάθος την κυψέλη.Θα προλάβουν να την φτιάξουν προτού γυρίσουν οι υπόλοιπες μέλισσες; Ο σοφός Φλιπ η ακρίδα θα τους βρει τη λύση…. και η περιπέτεια ξεκινά για την Μάγια και τους αγαπημένους της φίλους, τον Βίλλυ, τον Φλιπ, τον Μπεν το σκαθάρι και την όμορφη πεταλούδα Βεατρίκη. Ποιος θα προσπαθήσει να χαλάσει τα σχέδια της Μάγια και των αγαπημένων της φίλων; Μα φυσικά η Θέκλα, η μοχθηρή αράχνη. Θα τα καταφέρει άραγε η Μάγια να ζήσει ελεύθερη.
Πού; Θέατρο Βεάκη
Πότε; Σάββατο 17:00 & Κυριακή στις 11:30

Μάσκα Καρνιβαλική
Γινόντουσαν καρναβάλια στην Αρχαία Ελλάδα; Άραγε μεταμφιέζονταν οι αρχαίοι Έλληνες; Φέτος τις Απόκριες, δίνουμε ραντεβού στο Μουσείο Κοτσανά! Τα Ανθεστήρια, η μεγάλη γιορτή προς τιμήν του θεού Διονύσου συναντούν τις Απόκριες και δίνουν φέτος ραντεβού στο Μουσείο Κοτσανά με διάθεση…καρναβαλική! Μια γιορτή από τα προϊστορικά χρόνια που συμβόλιζε το πέρασμα από την εσωτερικότητα του χειμώνα στην χαρά της δημιουργίας που φέρνει μαζί της η άνοιξη!
Πού; Μουσείο Κοτσανά
Πότε; Κυριακή στις 12:00 

Ταξίδι στο Κέντρο της Γης
To αξέχαστο κλασικό μυθιστόρημα, που κατέχει περίοπτη θέση στην παγκόσμια λογοτεχνία, γίνεται επιτέλους θεατρικό έργο! Εκατομμύρια παιδιά, κρατώντας το βιβλίο αυτό στα χέρια τους, αποκοιμήθηκαν και οραματίστηκαν κόσμους φανταστικούς!Ένα θεατρικό έργο, ταξίδι! Ο Ιούλιος Βερν είχε, από μικρός, τη λαχτάρα να ταξιδέψει και να γνωρίσει την περιπέτεια. Ο πατέρας του όμως, τον προόριζε για δικηγόρο. Έντεκα μόλις χρονών μπήκε ναύτης, κρυφά, σ’ ένα καράβι. Ο πατέρας του πρόλαβε και τον γύρισε σπίτι προτού σαλπάρει. Τα όνειρα του παιδιού ναυάγησαν! Έπεσε κλαίγοντας στην αγκαλιά της μητέρας του φωνάζοντας με πείσμα:
«Εγώ, από δω και πέρα, θα ταξιδεύω πάντα με τη φαντασία μου».
Πού; Θέατρο Ακροπόλ 
Πότε; Σάββατο στις 14:00 & Κυριακή στις 11:00 και στις 14:00 

Ερωτόκριτος
Ο «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου σε διασκευή – σκηνοθεσία Ελένης Βλάχου και μουσική του Ηλία Βαμβακούση, ύστερα από 4 παρατάσεις, συνεχόμενα sold out, ρεκόρ παραστάσεων και θεατών, δε μπορεί παρά να συνεχιστεί για λίγο ακόμη στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου έως και τις 19 Μαρτίου 2022! Παράλληλα, ο «Ταρτούφος» η σπουδαία κωμωδία του Μολιέρου, που ανέβηκε από την ίδια ομάδα
συντελεστών τον Ιανουάριο, συμπίπτοντας με τη συμπλήρωση 400 χρόνων από τη γέννηση του συγγραφέα, συνεχίζει με πολύ μεγάλη επιτυχία τις παραστάσεις του!
Πού; Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Πότε; Σάββατο στις 15:00

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164