Τα νέα παιδικά βιβλία που θα ενθουσιάσουν το μικρό σου

Κάθε παιδικό βιβλίο είναι ένα φανταστικό ταξίδι. Σε παραμυθένια μέρη, με φανταστικούς ήρωες και ονειρική διάθεση. Γιατί, το διάβασμα, δεν είναι μόνο υποχρέωση, αλλά απόλαυση. Σήμερα, λοιπόν, συγκεντρώσαμε μία λίστα με νέα παιδικά βιβλία, τα οποία μόλις κυκλοφόρησαν και αξίζουν να βρίσκονται στη βιβλιοθήκη του μικρού σου. Για δες!

Μελιάννα – Χριστίνα Ντούμα
Ο καπετάν Άγγελος έστρεψε το βλέμμα του ψηλά να δει ποιος ήταν ο σω­τήρας τους… «Σε σένα, λοιπόν, χρωστάμε τη σωτηρία μας, μικρή μου! Έλα να γνωριστούμε…, μη φοβάσαι!» χαμογέλασε ο Άγγελος στη μαϊμουδίτσα, κι εκείνη, σαν να τον άκουσε, με ένα σάλτο βρέθηκε πάνω στον δεξιό του ώμο. Από εκείνη τη στιγμή ο καπετάν Άγγελος και η μαϊμουδίτσα έγιναν αχώριστοι… Τι θα συμβεί όταν ο Άγγελος και η μικροσκοπική φίλη του επιστρέψουν μαζί στο νησί της Ρόδου; Πώς θα αντιδράσουν η καλοσυνάτη μητέρα του και η αγαπημένη του αδελφή σαν αντικρίσουν την ξεχωριστή φιλοξενούμενη; Θα καταφέρει η περίεργη μαϊμουδίτσα να προσαρμοστεί στον κόσμο των ανθρώπων;

Ο Καλτσοκλέφτης – Γιώργος Δ. Λεμπέσης
Ο Καλτσοκλέφτης, ένα αστείο, χνουδωτό πλάσμα που ζει μέσα στους υπονόμους, τρυπώνει κρυφά στα σπίτια των ανθρώπων και κλέβει τις κάλτσες των παιδιών που τρέχουν πάντα ξυπόλυτα. Για εκείνον οι παιδικές κάλτσες είναι πολύτιμες, αφού με αυτές γεμίζει το μαγικό μαξιλάρι που τον προστατεύει από τους εφικάλτσες, οι οποίοι δεν τον αφήνουν να κοιμηθεί. Ώσπου, κάποια μέρα, γνωρίζει τη Σκουπάτη, τον Πέτσα, τη Φωφού, τον Κύρκο και άλλους χαρακτήρες, που θα τον κάνουν να ανακαλύψει μια νέα πτυχή του εαυτού του.

Κι η αγάπη; Σε ποιο σπίτι μένει; – Φρόσω Φωτεινάκη
Όταν οι γονείς χωρίζουν, η αγάπη σε ποιο σπίτι μένει; Στο σπίτι του μπαμπά ή στο σπίτι της μαμάς; Ο Ιορδάνης νιώθει στενοχωρημένος από την ημέρα που του είπαν οι γονείς του πως θα πάρουν διαζύγιο. Ωστόσο, η ενσυναίσθηση που δείχνουν αλλά και η μαγική δύναμη που του δίνει η αδελφή του Νεφέλη φέρνουν ηρεμία στην ψυχή του… και λάμψη στα μάτια του! Πριν το αποκτήσεις, διάβασε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε η Φρόσω Φωτεινάκη εδώ

Λοιπόν, ξέρεις κάτι; Φτάνει! – Βασίλης Παπαθεοδώρου
Ένας πολύ ενοχλητικός και κακότροπος λαγούδος εισβάλει στη ζωή του πρωταγωνιστή και την κάνει άνω κάτω. Φωνάζει, τσιρίζει, τα θέλει όλα δικά του. «Εμείς οι δύο μοιάζουμε», λέει στο μικρό αγόρι. Τότε αυτό, σκέφτεται καλά και σιγά σιγά αρχίζει να μη θέλει να είναι όπως αυτός ο απρόσκλητος επισκέπτης. Το Λοιπόν, ξέρεις κάτι; Φτάνει! είναι ένα βιβλίο που δείχνει στα παιδιά πως μερικές φορές είναι καλό να υπάρχουν κάποια όρια και κάποια τάξη.

Έλλα & Άλλυ: Είσαι φίλη μου – Ζέτα Δούκα
Η Έλλα είναι ένα ντροπαλό κοριτσάκι που δεν χαμογελάει πολύ και δεν έχει κανέναν φίλο. Στο σχολείο, κάθεται μόνη στο θρανίο και στα διαλείμματα δεν παίζει έξω στην αυλή με τα άλλα παιδιά. Μια μέρα η δασκάλα τούς συστήνει μια καινούργια μαθήτρια, την Άλλυ, που έρχεται από τη μακρινή Αιθιοπία και κάθεται στο ίδιο θρανίο με την Έλλα, ζητώντας της να γίνουν φίλες. Τι θα κάνει η Έλλα; H σειρά βιβλίων Έλλα & Άλλυ μιλά για τη δύναμη της φιλίας, τη γυναικεία υποστήριξη και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Η αόρατη κλωστή – Karst Patrice
Ένα τρυφερό βιβλίο που μας υπενθυμίζει ότι με τους ανθρώπους της ζωής μας μας συνδέει πάντα και για πάντα μια αόρατη κλωστή, όπου κι αν βρεθούμε, όσο κοντά ή μακριά. Διεθνής επιτυχία που ξεκίνησε από την Αμερική για να κατακτήσει χώρες και λαούς πολύ διαφορετικούς (Ιταλία, Ιαπωνία, Ισπανία, Γαλλία, αλλά και Σλοβενία και Κορέα)!

Η μαμά μου είναι Πειρατίνα – Karine Surugue & Remi Sailard
Ένα ιδιαίτερο βιβλίο για τον καρκίνο και τον τρόπο που μπορεί να τον αντιληφθεί το μικρό παιδί όταν τον βιώνει ένας πολύ δικός του άνθρωπος, με συμβολικές εικόνες (ο κάβουρας στη θέση του καρκίνου, η μαμά ως πειρατίνα, το καράβι ως το ιατρικό προσωπικό) και μια ιστορία γεμάτη περιπέτεια. Mέρος των κερδών από το βιβλίο θα διατεθεί στον πανελλήνιο σύλλογο γυναικών με καρκίνο του Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ.

Η δασκάλα με μισεί! – Σάντρα Ελευθερίου
Ένα αστέρι, καλέ, τι ζητώ;! Ένα χρυσό αστεράκι κι ένα κόκκινο μπράβο. Τι δηλαδή; Είναι ο Αντώνης καλύτερος μαθητής από μένα; Αστεία πράγματα… Άλλος είναι ο λόγος που η δασκάλα δε μου δίνει αστεράκι, κι απ’ το μυαλό δε μου το βγάζετε: η δασκάλα με μισεί! Λες να είναι αλήθεια; 

 

 

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164