Site icon TLIFE

Τα παιδιά του Οκτωβρίου έχουν 6 κοινά χαρακτηριστικά. Ποια είναι;

Καλό Μήνα! Ο δεύτερος μήνας του Φθινοπώρου ξεκινάει και πλέον μικροί και μεγάλοι, έχουμε επιστρέψει πλήρως στην καθημερινότητα μας και ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε την “καρδιά” του φθινοπώρου. Μήπως, όμως, και εσύ ετοιμάζεσαι να ζήσεις το θαύμα της μητρότητας και να φέρεις τον μήνα αυτό το παιδί σου στον κόσμο ή το παιδάκι σου να σβήσει τα κεράκια στην τούρτα του; Αν ναι, τότε είσαι πολύ τυχερή, γιατί τα μικρά αυτού του μήνα έχουν μερικά θετικά – και κοινά – χαρακτηριστικά. Ποια είναι;

 

 

Είναι πολύ καλοί μαθητές. Μπορεί το σχολείο να ξεκινάει τον Σεπτέμβριο, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι οι αριστούχοι δεν μπορούν να γεννιούνται τον αμέσως επόμενο μήνα. Κάθε άλλο. Τα παιδιά του Οκτωβρίου αγαπούν το διάβασμα, αποθηκεύουν εύκολα στη μνήμη τους πληροφορίες και μπορούν να θυμηθούν μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Ειδικά, αν τους αρέσει αυτό που μαθαίνουν. 

Αγαπούν τον αθλητισμό και ίσως να διαπρέψουν σε αυτόν. Μην το γελάς. Σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά που τον μήνα αυτόν περιμένουν πως και πως το δώρο γενεθλίων τους είναι πολύ πιθανόν αργότερα να γίνουν… πρωταθλητές. Ας ξεκινήσουμε, όμως, από τα βασικά: Τα παιδιά του δέκατου μήνα του έτους λατρεύουν την κίνηση και την εξέλιξη. Να τρέχουν. Την ίδια στιγμή, επιθυμούν να κερδίζουν σε οποιοδήποτε παιχνίδι ή αγώνισμα συμμετέχουν. Αν συνδυάσεις τα δύο αυτά στοιχεία με την πληροφορία ότι, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2014, τα παιδιά του Οκτωβρίου είναι πιο δυνατά και έχουν μεγαλύτερη αντοχή σε σύγκριση με εκείνα των υπολοίπων μηνών, μπορείς να καταλάβεις γιατί οι πιθανότητες να πάρει το… χρυσό είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Είναι λίγο… ανταγωνιστικά. Όπως διάβασες και πριν από μερικά δευτερόλεπτα, τα παιδιά του συγκεκριμένου μήνα θέλουν να κερδίσουν σε κάθε διαγωνισμό που συμμετέχουν. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς! Σε συνδυασμό με ένα άλλο χαρακτηριστικό τους, αυτό της ηρεμίας, μπορείς πολύ εύκολα να τα μετατρέψεις σε… συναγωνιστικά.

Μην σου κάνει εντύπωση αν φτάσουν τα… 100. Όπως δείχνει μία πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Chicago, όσοι γεννιούνται τον Οκτώβριο έχουν σημαντικά μεγαλύτερη πιθανότητα να ζήσουν έως τα 100 χρόνια τους σε σχέση με εκείνους που έχουν γεννηθεί τον Απρίλιο και γενικότερα τους ανοιξιάτικους μήνες. 

Έχουν μία έφεση στις… ξένες γλώσσες. Και τις μαθαίνουν αρκετά εύκολα. Για αυτό, μήπως να αρχίσετε να μιλάτε και λίγα αγγλικά στο σπίτι; Πρόσεξε, όμως, μήπως, αντί για μαμά, πει «mum». Everything’s ok?

Είναι ιδιαίτερα ρομαντικά. Τους αρέσει η αρμονία και η ηρεμία. Η γαλήνη. Μην σου κάνει εντύπωση, λοιπόν, αν το μικρό σου αναζητά συνέχεια την αγκαλιά σου. Γιατί, χρειάζεται την παρέα και την αγάπη σου – ειδικά, όσο είναι μικρό. 

Καλό μας μήνα!

© 2024 tlife.gr