Θυμωμένο νήπιο: Πώς θα το ηρεμήσεις με επιτυχία

Σου ζητά να το αγκαλιάσεις, όμως, οι δουλειές που έχεις να κάνεις στον υπολογιστή και το γεγονός ότι το έχεις αγκαλιάσει ήδη πάρα πολλές φορές δεν σε αφήνουν να του πεις “ναι”. Και, ξαφνικά, το νήπιο σου θυμώνει και τη δυσαρέσκεια του αρχίζει να εκδηλώνει. Το πρόσωπο του αρχίζει να αποκτά εκφράσεις θυμού, χωρίς κανείς να αποκλείει ότι σε λίγα δευτερόλεπτα δεν θα βάλει τα κλάματα. Pause. Πώς θα το ηρεμήσεις; Ποια τρικς μπορείς να δοκιμάσεις για να το κάνεις να γελάσει συχνά; Ιδού μερικές μας συμβουλές! 

Γαργάλησε το με τη μία
Ξέρω ότι είναι το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτείς εκείνη τη στιγμή. Όμως, οι ειδικοί συνιστούν το συνεχές γαργαλητό ως τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να ηρεμήσει. Εξάλλου, μην ξεχνάς ότι πρόκειται για ένα πολύ μικρό παιδί που αγαπά τη μαμά του όσο κανέναν άλλον στον κόσμο αυτό. Μην διστάσεις, λοιπόν, να το τολμήσεις!

Μήπως να το αγνοήσεις;
Η αλήθεια είναι πως ο θυμός έχει τα επίπεδα του και άρα τους διαφορετικούς τρόπους εκδήλωσης του. Αν το μικρό σου απλά μουτρώσει, δοκίμασε να φύγεις για λίγα λεπτά από το δωμάτιο και να το αφήσεις να πάρει μία ανάσα. Αν ξεκινήσει να φωνάζει ή να χτυπάει τα παιχνίδια του, τότε πάρ’το στην αγκαλιά σου και μετάφερε το σε έναν άλλο χώρο του σπιτιού. Δεν χρειάζεται να το βάλεις από την αρχή σε τιμωρία, καθώς μία τέτοια κίνηση είναι πολύ πιθανόν να το εκνευρίσει ακόμα πιο πολύ. Και δεν το θες αυτό…

Πιο δυνατά, πιο χαμηλά
Μπορεί να μην εύκολο να τον εφαρμόσεις τη στιγμή της έντασης, όμως, ο συγκεκριμένος κανόνας αποδεικνύεται χρυσός. Όσο πιο δυνατά φωνάζει το μικρό σου, τόσο πιο χαμηλά πρέπει να του απαντάς εσύ. Γιατί, μαζί με την ένταση, ανεβαίνει και το συναίσθημα και οι… αντιδράσεις. Με αυτό τον τρόπο, το νήπιο σου θα χαμηλώσει την ένταση του σύντομα, αφού θα παρατηρήσει ότι εσύ δεν τσιμπάς και το σημαντικότερο: δεν αντιδράς.

Λέξεις – Κλειδιά στο παιχνίδι
Για ένα πολύ μικρό παιδί είναι δύσκολο έως αδύνατο να σχηματίσει φράσεις, προκειμένου να εκφράσει τον εκνευρισμό του. Ακόμα και αν το νήπιο σου είναι μεγαλύτερο από 3 ετών. Σκέψου, λοιπόν, ότι αν το βοηθήσεις να σου πει πως νιώθει, θα έχει το ξέσπασμα του (το οποίο θα διαρκέσει πολύ λίγο) και μετά θα ηρεμήσει ξανά.

Αλλαγή σημείου
Τα παιδιά έχουν την τάση να συγκεντρώνονται σε ένα πράγμα κάθε φορά. Τι σημαίνει, λοιπόν, αυτό; Ότι τη στιγμή της έντασης, πρέπει να κάνεις κάτι που θα επαναφέρει το χαμόγελο στο πρόσωπο του. Μπορείτε, για παράδειγμα, να ζωγραφίσετε μαζί ή απλά να το μεταφέρεις στον καναπέ και να λύσετε ήρεμα κάθε του παραπονάκι. 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164