Τα πρώτα μπάνια έγιναν. Όχι στη θάλασσα, αλλά στην μπανιέρα. Εξάλλου, το μωρό σου ήρθε στον κόσμο αυτό πριν από μερικούς μόλις μήνες. Όμως, για να είμαστε ειλικρινείς το μικρό σου δεν ήταν και τόσο ήσυχο. Αλλά, ως έξυπνη μαμά βρήκες τη λύση. Προμηθεύτηκες τα σωστά παιχνιδάκια μπάνιου. Τώρα που τα κοιτάς λίγο πιο προσεκτικά, όμως, συνειδητοποιείς ότι το εσωτερικό τους δεν είναι σε άριστη κατάσταση. Δεν “ακουμπά” καν την καθαριότητα και τη λάμψη του εξωτερικού μέρους. Πώς θα το καθαρίσεις εύκολα και σωστά;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: το πρόβλημα
Τα παιχνίδια για το μπάνιο αδυνατούν να στεγνώσουν τελείως στο εσωτερικό τους, αφού συνήθως διαθέτουν μια μικροσκοπική οπή στη βάση της, που δεν είναι ικανή να αποβάλει όλο το νερό που εισέρχεται κατά τη διάρκεια του αφρόλουτρου. Έτσι, το φυσικό φως δυσκολεύεται (σε σημείο να αδυνατεί) να στεγνώσει πλήρως το παιχνίδι του μωρού σου και να εξαφανίσει το συσσωρευμένο νερό και σαμπουάν. Είναι, λοιπόν, πολύ εύκολο το νερό που παραμένει στο εσωτερικό του να μετατραπεί σε μούχλα και εσύ ούτε που είχες σκεφτεί τι μπορεί να συμβαίνει εκεί μέσα!
Οι τρόποι πρόληψης
Πρώτος τρόπος : Μόλις αποκτήσεις το κλασικό παπάκι ή το μοντέρνο χελωνάκι, βρες την τρύπα που υπάρχει στη βάση του παιχνιδιού και κλείσ’την, πριν καν το παιδί σου καταλάβει ότι του έχεις αγοράσει αυτό το αγαπημένο αξεσουάρ. Θα χρειαστείς μια κόλλα σιλικόνης και πέντε λεπτά από το χρόνο σου.
Δεύτερος τρόπος : Αν πάλι δεν θέλει να εμπλακείς με τα συγκεκριμένα υλικά, μπορείς με ένα μικρό ψαλίδι να σχηματίσεις μία ακόμα μεγαλύτερη τρύπα, ώστε να χωράει ένα μικρό μαχαιράκι με βαμβάκι και κάθε φορά που παρατηρείς ότι η μούχλα έχει κάνει την εμφάνιση της, να την εξαφανίσεις.
Η καθαριότητα
Δεν θα σου υπενθυμίσω ότι είναι η μισή αρχοντιά, αλλά θα σου παρουσιάσω μερικούς εύκολους τρόπους να τα καθαρίσεις. Βήμα – βήμα και μαζί!
Πρώτο βήμα: Ζεσταίνεις τέσσερα φλιτζάνια νερού στην κατσαρόλα και μόλις φτάσουν σε σημείο βρασμού, γεμίζεις την τρύπα του παιχνιδιού με το συγκεκριμένο νερό.
Δεύτερο βήμα: Χρησιμοποιείς ένα όξινο διάλυμα. Σύμφωνα με αρκετές μαμάδες, η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις είναι αυτή του λευκού ξυδιού. Γεμίζεις το παιχνίδι με το διάλυμα αυτό και το αφήνεις στην άκρη για περίπου 15 λεπτά.
Τρίτο βήμα: Επιστρέφεις και με ένα απαλό βετέξ, καθαρίζεις το εσωτερικό του παιχνιδιού, απορροφώντας πρώτα το νερό και στη συνέχεια αδειάζοντας το στον νιπτήρα.
Τέταρτο βήμα: Αν δεις ότι η μούχλα επιμένει, χρησιμοποίησε ένα συρματάκι και με απαλές κινήσεις ξέχνα την ύπαρξη της.
Πέμπτο βήμα: Μόλις ολοκληρώσεις το παραπάνω βήμα, ζούλας πολύ καλά και αρκετές φορές το παπάκι, ούτως ώστε να αφαιρεθεί το νερό που “κρύβεται” στα τοιχώματα του.
Έκτο βήμα: Με ένα στεγνό πανί, καθαρίζεις το εσωτερικό του.
Έβδομο βήμα: Το απλώνεις με ένα μανταλάκι στα σχοινιά σου και το αφήνεις να στεγνώσει, μέχρι να κρίνεις ότι είναι πεντακάθαρο.
Είσαι έτοιμη να το χρησιμοποιήσεις ξανά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ