Πριν από λίγες ημέρες, ήρθε στον κόσμο αυτό το μωράκι σου και εσύ είσαι τρισευτυχισμένη. Ζεις τις πιο χαρούμενες σου μέρες και – πίστεψε με! – αυτές που έρχονται θα είναι ακόμα καλύτερες. Γιατί, ένα μωράκι μόνο χαμόγελα μπορεί να φέρει. Ας αφήσουμε, όμως, την αγάπη γι λίγο – πολύ λίγο, μην φανταστείς – στην άκρη και ας επικεντρωθούμε σε πιο πρακτικά θέματα, όπως τη στάση σώματος, η οποία – ναι! – καλλιεργείται από την βρεφική ηλικία. Σήμερα, λοιπόν, σου δείχνουμε βήμα – Βήμα πώς θα μάθεις στο μωρό σου να κάθεται σωστά! Για δες…
Στους 2 μήνες
Το μωρό σου είναι ακόμα αρκετά μικρό και άπειρο. Στηρίζεται κυρίως πάνω σου. Για αυτό, και ενα μεγάλο μέρος της συγκεκριμένης δουλειάς “πέφτει” πάνω σου. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι όσο στηρίζεις την κοιλίτσα και τους ώμους του, να του μιλάς έτσι ώστε για μια στιγμή να προσπαθήσει να σηκώσει το κεφάλι και να σε προσέξει. Το πρώτο βήμα έγινε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στους 3 μήνες
Όλα καλά με το κεφάλι, όμως, η πλάτη του παραμένει κυρτωμένη. Πρόβλημα; Ναι, όχι, όμως άλυτο. Φρόντισε να του προσφέρεις την κατάλληλη στήριξη, ούτως ώστε εκτός από το κεφάλι και το λαιμό του να μπορεί να σταθεροποιήσει και τους ώμους του.
Στους 4 μήνες
Το μωρό σου μπορεί πλέον να κρατάει όρθιο το κεφάλι και ίσιο το λαιμό και το μεγαλύτερο μέρος της πλάτης του. Έτσι, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να το κρατάς από τα μπράτσα για να έχει ίσιο τον πωπό του και να μην το αφήνεις να λυγίζει υπερβολικά στα ισχία.
Στους 5 μήνες
Το μωρό έχει μάθει ήδη πολλά. Μπορεί να γυρίζει στο πλάι και να απολαμβάνει τον ύπνο του τόσο ανάσκελα, όσο και μπρούμυτα. Από τη στιγμή αυτή δεν πρέπει να το αφήσεις ποτέ μόνο του, παρά μόνο στο πάτωμα, σε σημείο καθαρό και χωρίς σκληρά και αιχμηρά αντικείμενα. Επίσης, όταν το βάζεις σε καθιστή θέση, θα πρέπει να έχεις γύρω του μαξιλάρια, ώστε να αποφύγεις παράλληλα τα ατυχήματα.
Στους 7 μήνες
Το μωρό σου αρχίσει να κάθεται, αλλά πολλές φορές τρώει τις τούμπες του. Για αυτό, να έχετε γύρω του μαξιλάρια και να είσαι πιο προσεκτική με τις ελαφριές κούνιες και τα καρεκλάκια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ