Τώρα που το σχολείο αρχίζει ξανά και μαζί του φέρνει εργασίες, διάβασμα και έρευνα, μήπως ήρθε η στιγμή να ανοίξεις λίγο χώρο στο δωμάτιο του παιδιού σου, για να προστεθεί ένα παιδικό γραφείο; Έτσι, θα έχει και εκείνο τον προσωπικό του χώρο, για να αφήνει τα βιβλία, τις κασετίνες και όλα τα σχετικά, ενώ ταυτόχρονα θα διαβάζει με ησυχία και οργάνωση. Άρα, και πιο αποδοτικά. Πώς θα επιλέξεις το σωστό; Τι πρέπει να προσέξεις; Σου έχουμε μερικές συμβουλές για “έξυπνες” αγορές και ακόμα “εξυπνότερες” κατασκευές.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τι χρώμα θα έχει και από τι υλικό θα είναι φτιαγμένο; Μπορεί η πιο κλασική επιλογή να είναι το ξύλο, όμως, αν αυτό δεν σημαίνει ότι ακόμα και κάτι πιο οικονομικό δεν μπορεί να αποδειχθεί τέλειο. Όσον αφορά το χρώμα, προτίμησε εκείνο που να ταιριάζει με τις υπόλοιπες αποχρώσεις του δωματίου ή κάτι πιο μίνιμαλ, καθώς είναι αποδεδειγμένο με “μαθηματική” ακρίβεια ότι οι τοίχοι του δωματίου θα έχουν το αγαπημένο του χρώμα, οπότε δεν χρειάζεσαι ένα ακόμα έντονο στοιχείο στο χώρο.
Πόσο μεγάλο να είναι; Η απάντηση είναι μία και σαφής. Όσο ταιριάζει στο ύψος του παιδιού σου. Πέρα από το χρώμα, είναι πολύ σημαντικό το πρώτο του γραφειάκι να έχει την έκταση, που θα του επιτρέπει να έχει πρόσβαση στα αγαπημένα του αντικείμενα, χωρίς να χρειάζεται να σηκώνεται κάθε τρεις και λίγο και – φυσικά – χωρίς να ζητάει τη βοήθεια σου, κάθε φορά που είναι κουρασμένο. Το σωστό μέγεθος παιδικού γραφείου θα βοηθήσει το παιδί να δουλεύει καλύτερα χωρίς να καταπονεί το σώμα του και την ψυχολογία του.
Με την καρέκλα τι γίνεται; Θα βρεις περισσότερες από όσες φαντάζεσαι σε σχέδια και διαστάσεις που θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις την επιλογή σου, πριν καταλήξεις στην τελική. Αρχικά, βρες εκείνη που θα ταιριάζει με το χρώμα των υπόλοιπων επίπλων, αλλά θα ικανοποιεί και το γούστο του μικρού σου, καθώς μην ξεχνάς ότι εκεί θα περνάει ένα πολύ σημαντικό μέρος της ημέρας του. Καταλαβαίνεις ότι πρέπει να αισθάνεται άνετα. Για αυτό, την ημέρα που θα κάνετε μαζί την αγορά σας, μην διστάσεις να αφήσεις το παιδί σου να δοκιμάσει τις καρέκλες που έχει ξεχωρίσει με τον πιο απλό τρόπο: να κάτσει, δηλαδή, και να σου εκμυστηρευτεί σε ποια αισθάνεται οικεία και στην πλάτη καμία δυσκαμψία.
Πέρα από τα βιβλία, τι άλλο θα έχει πάνω; Στυλό, μολύβια και οτιδήποτε παραπέμπει σε γραφική ύλη δεν γίνεται να λείπει από το γραφείο του. Μην το υποτιμάς. Είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Ειδικά, σε ένα γραφείο που τα χρώματα “κινούνται” σε απαλές αποχρώσεις. Διάλεξε μερικά παιχνιδιάρικα ντοσιέ, μολυβοθήκες με τους ήρωες ή τα χρώματα που αγαπά, αλλά και μία κορνίζα με μία δική σας οικογενειακή φωτογραφία.
Τι θα έλεγες για λίγο φως; Οι ώρες που θα διαβάζει το μικρό σου θα είναι κυρίως απογευματινές, μετά το σχολείο και το φροντιστήριο ξένων γλωσσών. Και το χειμώνα, η νύχτα “πέφτει” από πολύ νωρίς. Ένα φωτιστικό, λοιπόν, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Μία λάμπα, αλλά ποια λάμπα; Ιδού η απορία. Εκείνη που θα έχει χρώμα απαλό και δεν θα δημιουργεί ένταση στο μικρό που το μόνο που θέλει είναι να συγκεντρωθεί και από το διάβασμα γρηγορότερα να απαλλαχθεί.
Μη ξεχάσεις και ένα μικρό καλαθάκι. Για να “πετάει” εύκολα τα χαρτιά και οτιδήποτε άλλο δεν χρειάζεται. Να είσαι βέβαιη ότι θα βρεις σε πάρα πολλά μεγέθη και ακόμα περισσότερα σχέδια που θα μετατρέψουν το διάβασμα σε μία ευχάριστη και άκρως διασκεδαστική διαδικασία.
Δοκίμασε να βάλεις και μερικά ράφια. Είτε πάνω στον τοίχο, είτε ακόμα και δίπλα από το γραφείο, δύο ή τρία ράφια είναι ο πιο οικονομικός τρόπος, για να τοποθετήσει τα βιβλία που δεν χρειάζεται σε καθημερινή βάση και τα νέα του μολύβια, που θα ψάχνει όταν η κασετίνα του “αδειάσει”.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ