Ποιο είναι το σωστό νερό για το παιδί σου;

Την ανιψιά μου τη λένε Λολό! Ίριδα είναι το πραγματικό της όνομα και «λολό» η πρώτη λέξη που είπε.Έκτοτε καθιερώθηκε. Αν δεν το κατάλαβες ήδη, στη δική της γλώσσα σημαίνει νερό. Το ζητούσε επίμονα σηκώνοντας τα χεράκια της ψηλά. Ούτε μαμά, ούτε γάλα δεν άρθρωσε πρώτα. Νερό.

Και με αφορμή την πρώτη, αυτή λέξη ξεκίνησε μια σοβαρή συζήτηση στα γενέθλια της για το νερό που πρέπει να πίνουν τα βρέφη και τα παιδιά. Και τόσο απλά βρήκα την κατάλληλη αφορμή να τους μιλήσω για το AQUA Carpatica. To αγνό και καθαρό σαν κρύσταλλο θαύμα της φύσης που αναβλύζει στα Καρπάθια Όρη.
Τους αποκάλυψα τα πάντα για τα Καρπάθια Όρη και το νερό τους και σήμερα θα τα επαναλάβω σε εσένα.
Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή ξεκινώντας από το βασικότερο: Τα Καρπάθια Ορη, είναι η πατρίδα των Φυσικών Μεταλλικών Νερών, παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην κατηγορία των Ανθρακούχων Φυσικών Μεταλλικών Νερών.

Πρόκειται για μία έκταση 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων όπου συγκεντρώνονται τεράστιες ποσότητες βρόχινου νερού. Τα Καρπάθια είναι μια όαση που καλύπτεται από απάτητα δάση έλατων και βελανιδιών μέσα στα οποία ζουν άγρια ζώα όπως αρκούδες, λύκοι και αγριογούρουνα. Δεν υπάρχουν εργοστάσια ή αγροτικές καλλιέργειες που σημαίνει πως προστατεύονται απόλυτα οι φυσικοί πόροι και δεν υπάρχουν σημάδια περιβαλλοντικής μόλυνσης. Στο υπέδαφος των Καρπαθίων υπάρχει φυσικό διοξείδιο του άνθρακα που προέρχεται από παλιά, σβησμένα ηφαίστια.

Το AQUA Carpatica ανακαλύφτηκε το 2000 και ξεκίνησε να εμφιαλώνεται το 2010. Είναι το μοναδικό νερό στον κόσμο με μηδέν Νιτρικά, το ανθρακούχο και σχεδόν μηδενικά Νιτρικά, το απλό. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο θα σταθώ μιας και αποτελεί το ιδανικό νερό για βρέφη, παιδιά, εγκυμονούσες μητέρες αλλά και όσες θηλάζουν.

Τι σημαίνει μηδενικά Νιτρικά
Κι αν η χημεία δεν ήταν το αγαπημένο σου μάθημα (ούτε δικό μου ήταν) θέλω να σου υπενθυμίσω πως τα Νιτρικά (ΝΟ3) είναι ισχυρές οξειδωτικές χημικές ουσίες. Ευεργετικές μεν για τα φυτά εξ ου και η χρήση τους στην παραγωγή λιπασμάτων, βλαβερές δε για την υγεία των ανθρώπων. Η υπερβολική τους χρήση στην γεωργία είχε ως αποτέλεσμα να εισχωρούν στον υδροφόρο ορίζοντα επιβαρύνοντας χημικά την σύνθεση των υπογείων υδάτων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση με ειδική Οδηγία της, θεωρεί τα Νιτρικά ως τον κύριο παράγοντα μόλυνση των υδάτων στην Ευρώπη και αυτός είναι ο λόγος που επέβαλε τον περιορισμό της χρήσης. Τα Νιτρικά υπάρχουν και στα τρόφιμα αλλά αποβάλλονται πιο εύκολα από το πεπτικό σύστημα σε αντίθεση με το πόσιμο νερό που είναι πιο δραστικό αφού έχει την ιδιότητα να διοχετεύεται σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού.

Τι προκαλούν τα Νιτρικά σε μωρά, παιδιά και εγκυμονούσες
Στην έγκυρη βάση δεδομένων της PUBMED.ncbi.nlm.nih.gov, που αποτελεί τον επιστημονικό ιστότοπο παγκοσμίως του Ιατρικού κόσμου, υπάρχουν 345 δημοσιεύσεις που αποδεικνύουν πόσο επιβλαβή είναι τα Νιτρικά στην ανθρώπινη Υγεία όταν εμπεριέχονται στο πόσιμο νερό. Τι ακριβώς αναφέρουν:
-Στα μωρά προκαλούν την Μεθεμοσφαιριναιμία που σημαίνει πως μπλοκάρουν το οξυγόνο στο αίμα με αποτέλεσμα να αποκτούν ένα μπλε χρώμα με κίνδυνο ακόμη και την ασφυξία. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που παρουσιάζεται μέχρι και σήμερα σε κάποιες αγροτικές περιοχές.
-Στις εγκυμονούσες μητέρες έχουν παρατηρηθεί τερατο-μορφώσεις.
-Τα υψηλά νιτρικά στο πόσιμο νερό προκαλούν επίσης προβλήματα στον μεταβολισμό και κυρίως στο θυροειδή και το κυκλοφοριακό σύστημα.
-Επίσης και με βάση τις στατιστικές έχουν συνδυαστεί με την αύξηση του ρίσκου με καρκινογενέσεις.

Ναι, οι έρευνες προκαλούν σοκ αλλά είναι απαραίτητο να γνωρίζεις όλες τις λεπτομέρεις ώστε να προστατεύσεις και να προστατευθείς. Και την επόμενη φορά που το μικρό σου θα διψάσει θα του «συστήσεις» το απλό Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica με την πιο δροσερή και ευχάριστη γεύση που σημαίνει ούτε αλμυρό, ούτε πικρό, ούτε ξινό. Απλά αγνό.

Γιατί είναι το κατάλληλο νερό για παιδιά και βρέφη
1. Είναι απολύτως μικροβιολογικά αγνό
2. Έχει ισορροπημένη περιεκτικότητα σε πλούσια μεταλλικά στοιχεία
3. Το μη ανθρακούχο έχει υψηλό Ph
4. Όπως επίσης πολύ μικρή περιεκτικότητα σε Νάτριο
5. Το Ανθρακούχο έχει παντελή έλλειψη Νιτρικών και το απλό σχεδόν μηδενικά Νιτρικά (0,6 mgr/l)
6. Αναβλύζει από την πηγή, κατόπιν μιας μακρόχρονης υπόγειας γεωλογικής διαδρομής των υδάτων με φιλτράρισμα και εμπλουτισμό σε μεταλλικά στοιχεία.
7. Είναι πλούσιο σε διττανθρακικά άλατα που υποβοηθούν την χώνεψη.
8. Έχει μικρή περιεκτικότητα σε μέταλλα (ολιγομεταλλικό).
9. Το ανθρακούχο είναι με φυσικό τρόπο Ανθρακούχο αφού πηγάζει με μικρές φυσαλλίδες CO2 που προέρχονται από την γη.
10. Έχει δροσερή, ευχάριστη γεύση χωρίς καμία μετάγευση
11. Εμφιαλώνονται στην πηγή, σε αυστηρά προστατευόμενες περιοχές,
εκεί όπου απαγορεύεται η προσέλευση και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα.

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164