Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Τίνα Αντωνίου εξηγεί:
Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο αλλά και σε βιταμίνες Α και Β, D.
Οι πρωτεΐνες του είναι υψηλότερης διατροφικής αξίας από αυτές του γάλακτος και περιέχει περισσότερο ασβέστιο, διότι τα συστατικά του περιέχονται σε συμπυκνωμένη μορφή.
Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β αυξάνονται με την επίδραση των βακτηριδίων και έτσι, σε σχέση με το γάλα, διευκολύνεται καλύτερα η εντερική απορρόφηση του ασβεστίου, του φωσφόρου και του μαγνησίου.
Έχεις κι εσύ κάποια απορία; Στείλε την ερώτηση σου στον Οικογενειακό Γιατρό συμπληρώνοντας τη φόρμα εδώ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ