Τα πιο μαγικά νησιά του Αιγαίου είναι τώρα πιο κοντά από ποτέ -ας είναι καλά η SeaJets!

Αυτή τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, είμαστε πια στην καρδιά του καλοκαιριού –διανύουμε τον Ιούλιo – και έχω κάνει 2 μπάνια στη θάλασσα. Μόνο! Οι υποχρεώσεις της καθημερινής μου ατζέντας δεν μου έχουν φερθεί πολύ καλά φέτος. Οπότε, μέχρι να έρθει αυτή η (άγια) ώρα που θα ακούσω τον ήχο της μπουκαπόρτας του πλοίου να κατεβαίνει και από πίσω να αποκαλύπτεται το αγαπημένο μου γαλανόλευκο σκηνικό, επιβιώνω με τις αναμνήσεις μου.

Τις μαγικές εικόνες που φωτογράφισαν τα μάτια μου, τις μυρωδιές, τις γεύσεις και τις εμπειρίες, που κράτησαν σαν φυλαχτό από προηγούμενα καλοκαίρια, προκειμένου να καταφέρω να τα βγάλω πέρα τους κρύους μήνες του χειμώνα. Το μεθυστικό ηλιοβασίλεμα από το χωριό Πλάκα της Μήλου, το ρομαντικό wine bar στηΝ κορυφή του Σιφνέικου Κάστρου με θέα τους Επτά Μάρτυρες να μοιάζουν σαν ακουμπισμένοι πάνω στο κύμα. Τις δροσιστικές βουτιές στο σχεδόν σεληνιακό, κατάλευκο Σαρακίνικο. Την breathtaking θέα από το εκκλησάκι του Αγίου Συμεών στη Σίφνο, με το λιμάνι των Καμαρών στο πιάτο. Το πολύχρωμο σκηνικό στην Πλάκα της Μήλου. Αυτά κι ακόμα περισσότερα σκέφτομαι, μετρώντας αντίστροφα την απόδρασή μου από την ασφυκτική Αθήνα.

Στο νησί των ονείρων σου πιο γρήγορα από ποτέ

Και ενώ η πολυαγαπημένη μου Σίφνος, στην οποία επιστρέφω κάθε καλοκαίρι, μοιάζει να είναι εξαιρετικά μακριά ακόμα (κοιτώντας το ημερολόγιο), την ίδια στιγμή είναι και πιο κοντά από ποτέ χάρη στο Champion Jet 2, της SeaJets, του μεγαλύτερου στόλου ταχύπλοων παγκοσμίως. Ο πρωταθλητής του Αιγαίου, όπως αποκαλούν το συγκεκριμένο πλοίο όσοι γνωρίζουν, με ταξιδεύει κάθε χρόνο στη Σίφνο σε χρόνο ρεκόρ.

Με ταξιδεύει με άνεση. Με μοναδική πολυτέλεια. Με απαράμιλλη ταχύτητα. Το Champion Jet 2 αναχωρεί καθημερινά από τον Πειραιά στις 7:40 και στις 15:50 και σε πηγαίνει Σέριφο (σε 2 ώρες και 5 λεπτά), Σίφνο (σε 2 ώρες και 30 λεπτά) και Μήλο ( 3 ώρες και 25 λεπτά). Με απόλυτη ασφάλεια.

Διακοπές στο Αιγαίο για… όλα τα γούστα!

Αν κυνηγάς την απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση στις διακοπές σου, η ανέγγιχτη από τον τουρισμό Σέριφος φωνάζει το όνομά σου. Με το που πατήσεις το πόδι σου στο λιμάνι της, σε μόλις 2 ώρες από τον Πειραιά με το Champion Jet 2 της SeaJet, ξέρεις ήδη πως το «νησί των Κυκλώπων» πρόκειται να σου κλέψει την καρδιά.

Απόλαυσε τις βουτιές σου σε χρυσές αμμουδιές με καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά, όπως είναι το Γάνεμα, το Καλό Αμπέλι, η Ψιλή Άμμος. Στο Κάστρο και στη Μονή των Ταξιαρχών θα χορτάσει το μάτι σου (και η ψυχή σου!) πανοραμική θέα στη θάλασσα και ηλιοβασιλέματα που θα θυμάσαι για χρόνια, ενώ η Χώρα του νησιού φημολογείται πως είναι η πιο όμορφη του Αιγαίου.

Αν πάλι ψάχνεις κάτι πιο κοσμοπολίτικο, που φέρνει κοντά τις απομονωμένες διακοπές με τη διασκέδαση και την (επική)  γαστρονομία, θα επιλέξεις και πάλι το Champion Jet 2 της SeaJet αλλά θα κατέβεις στη Σίφνο. Τι να πρωτοπώ για τη Σίφνο; Δεν είναι το πιο όμορφο νησί των Κυκλάδων, σίγουρα δεν είναι, αλλά είναι δύσκολο να μην περάσεις καλά. Η χώρα της είναι κυριολεκτικά ένα στενό. Τα πάντα αρχίζουν και τελειώνουν εδώ. Εδώ θα φας καλά, θα πιεις, θα χορέψεις. Οι παραλίες της καλύπτουν όλα τα γούστα. Στον Πλατύ Γυαλό θα πας αν ψάχνεις ξαπλώστρα, ενώ στην Πουλάτη αν αγαπάς τα βράχια και την άγρια ομορφιά. Το Κάστρο είναι μονόδρομος για μετά την παραλία.

Τέλος, η πιο ρομαντική των τριών, η Μήλος, 3.5 ώρες μόνο από την Αθήνα με το Champion Jet 2 της SeaJet, έχει πολλά να πει. Οι ωραιότερες παραλίες των Κυκλάδων κρύβονται εδώ, με το Τσιγκράδο και τη Φυριπλάκα να αποτελούν τις δικές μου αγαπημένες. 

Αξέχαστες θα σου μείνουν και οι μυστηριώδεις και εξαιρετικά εντυπωσιακές κατακόμβες της Μήλου, ενώ, αν έχεις χρόνο, θα πρότεινα να κάνεις τον γύρο του νησιού με καραβάκι, αν θες να κολυμπήσεις σε εξωπραγματικούς κολπίσκους που δεν θα έφτανες με το αυτοκίνητο.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις:
Ηλεκτρονικά στο: seajets.com
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210-7107710
Στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164