Μπορεί τα φρούτα να μην είναι η αγαπημένη τροφή των παιδιών, όμως, είναι απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη και διατροφή του. Για αυτό, σήμερα, θα προσπαθήσουμε να τα εντάξουμε έξυπνα στο μενού τους μέσα από εύκολες συνταγές που θα λατρέψουν. Για να πάρουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά με νόστιμο τρόπο. Voila!
Μάφιν μπανάνα με κομματάκια σοκολάτας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Υλικά:
- 1 1/2 φλιτζάνι μπανάνες, λιωμένες
- 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 αβγό, χτυπημένο
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 2 κουτ. της σούπας κακάο
- 1 κουτ. της σούπας baking powder
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι νιφάδες σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμειγνύεις την μπανάνα, το ελαιόλαδο και το αβγό.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το baking powder και το αλάτι.
- Ενοποιείς τα δύο μείγματα σε ένα και προσθέτεις τις νιφάδες σοκολάτας.
- Μοιράζεις σε φόρμες για κεκάκια και ψήνεις στο φούρνο για 15 – 20 λεπτά.
Γρανίτες πορτοκάλι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Αρχικά, στύβεις τα πορτοκάλια σου μέχρι να γεμίσεις ένα φλιτζάνι.
- Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς το γιαούρτι με το χυμό πορτοκαλιού, μέχρι το μείγμα σου να πάρει την υφή πορτοκαλί “πουρέ”. Λίγο πριν το τελευταίο χτύπημα, πρόσθεσε τη ζάχαρη.
- Περιχύνεις το μείγμα στις φόρμες για γρανίτες και τοποθετείς στην κατάψυξη για 2,5 ώρες. Αν δεις ότι έχουν παγώσει τις απολαμβάνεις εκείνη τη στιγμή, αν θέλουν λίγο ακόμα χρόνο τις αφήνεις 20 λεπτά παραπάνω.
Καπ – κέικ με λεμόνι
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2/3 του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
- Χυμός δύο λεμονιών
- 1 κουτ. της σούπας παπαρουνόσπορο, ψητός
- 3 αβγά
- 100 γρ. γιαούρτι
- 2/3 του φλιτζανιού βούτυρο
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις του φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά τις θήκες για μάφιν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και τον παπαρουνόσπορο.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάς τα αβγά και το γιαούρτι μέχρι να δημιουργηθεί μία μαρέγκα.
- Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνεις το βούτυρο και το μεταφέρεις ζεστό στο μείγμα με τα αβγά.
- Ενώνεις τα δύο μείγματα σε ένα και ομογενοποιείς.
- Περιχύνεις το τελικό μείγμα σε φόρμες για μάφιν και ψήνεις στο φούρνο για 20 λεπτά.
Σορμπέ καρπούζι
Υλικά:
- 3 1/2 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κομμάτια, χωρίς κουκούτσια
- 2 κουτ. της σούπας χυμό λάιμ
- 1/4 του φλιτζανιού νερό
- 1 κουτ. του γλυκού μέλι
Εκτέλεση:
- Αρχικά, καθαρίζεις πολύ καλά το καρπούζι και αφαιρείς τους σπόρους του.
- Στρώνεις σε ένα πυρέξ το καρπούζι σου, το σκεπάζεις και το αφήνεις στην κατάψυξη για 6 ώρες.
- Μόλις περάσει η ώρα, χτυπάς σε ένα μπλέντερ το παγωμένο καρπούζι με το χυμό από λάιμ, το νερό και το μέλι.
- Τοποθετείς το μείγμα σου στην κατάψυξη για 30 λεπτά και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ