Light πίτσα: 5 “πειραγμένες” συνταγές με λιγότερες από 300 θερμίδες

Pizza! Πέντε μόνο γράμματα γεμάτα απόλαυση. Το τυρί λιώνει πάνω σε τραγανή ζύμη, εσύ προσθέτεις τα υλικά της επιλογής σου και δημιουργείς ένα λαχταριστό συνοδευτικό για την σειρά που βλέπεις με τις ώρες ή απλά για εκείνες τις στιγμές που ο ουρανίσκος σου θέλει κάτι αλμυρό. Το μόνο πρόβλημα; Οι θερμίδες που “κρύβει” κάθε κομμάτι. Stop! Σήμερα, μπορείς να τις ξεχάσεις. Γιατί, οι παρακάτω 5 συνταγές έχουν λιγότερες από 300 θερμίδες. Ναι, καλά διάβασες! 

Πριν πάρεις χαρτί και μολύβι, κράτησε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι αν ετοιμάσεις μόνη σου τη σάλτσα ντομάτας -θα σου πάρει γύρω στα δεκαπέντε λεπτά -, θα μειώσεις ακόμα περισσότερο τις θερμίδες που “κρύβει” κάθε κομμάτι. Let’s Cook!

Πίτσα πεπερόνι με light τυρί (298 θερμίδες)

Υλικά:

  • 1 συσκευασία ζύμη για πίτσα
  • 110 γρ. πεπερόνι
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι κόκκινη ή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο 
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα για πίτσα χωρίς αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα χωρίς λιπαρά τριμμένη
  • 1/4 του φλιτζανιού τυρί light σε φέτες

Εκτέλεση:

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Ψέκασε τη ζύμη με σπρέι μαγειρικής και βάλε την σε ένα μπολ να σταθεί για 15 λεπτά.
  • Ψήσε το πεπερόνι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά που έχεις ψεκάσει με σπρέι μαγειρικής.
  • Μαγείρεψε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας και πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρε για 4 λεπτά.
  • Πρόσθεσε και την πιπεριά και σόταρε για 2 λεπτά.
  • Ψέκασε ένα ταψί με καλαμποκάλευρο.
  • Άνοιξε τη ζύμη πάνω σε ένα φύλλο ψησίματος που έχεις απλώσει σε ένα στρογγυλό ταψί.
  • Άπλωσε τη σάλτσα ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη, αφήνοντας κενό προς τις άκρες.
  • Πρόσθεσε το πεπερόνι και τα τυριά από πάνω και ψήσε στους 200 βαθμούς για 17 λεπτά ή μέχρι να κρούστα να γίνει τραγανή.

Κλασική πίτσα μαργαρίτα (288 θερμίδες)

Υλικά:

  • 1 συσκευασία ζύμη για πίτσα
  • 1 κουτ. του γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
  • 5 ντοματάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες 
  • 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα με λίγα λιπαρά, τριμμένη
  • 1 κουτ. του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκος βασιλικός κομμένος σε λεπτές φέτες
  • 1/8 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/8 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Ξετύλιξε τη ζύμη πάνω σε ένα φύλλο ψησίματος που έχεις ψεκάσει με σπρέι μαγειρικής.
  • Ψήσε στους 200 για 8 λεπτά και βγάλε τη ζύμη από το φούρνο.
  • Ράντισε τη ζύμη με 1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι και τρίψε πάνω το σκόρδο.
  • Πρόσθεσε τις ντομάτες και πασπάλισε παντού με τυρί.
  • Ψήσε στους 200 για 12 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και η κρούστα να γίνει τραγανή.
  • Ανακάτεψε 1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι και ξίδι.
  • Πρόσθεσε στην πίτσα φέτες βασιλικού, αλάτι και πιπέρι .
  • Περιχύνεις το μείγμα ξυδιού πάνω από την πίτσα και κόψε σε κομμάτια.

Πίτσα με σολομό και τυρί κρέμα (297 θερμίδες)

Υλικά:

  • 1 κουτ. της σούπας καλαμποκάλευρο 
  • 1/3 του φλιτζανιού τυρί κρέμα, χαμηλό σε λιπαρά
  • 1 κουτ. της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη
  • 4 φέτες κρεμμύδι. σε ροδέλες
  • 85 γραμμάρια κρύο καπνιστό σολομό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. της σούπας άνηθο

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο και άφησέ την να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα.
  • Άνοιξε τη ζύμη σε έναν κύκλο πασπαλίζοντας με καλαμποκάλευρο.
  • Ψήσε τη ζύμη για 4 λεπτά, βγάλε από το φούρνο και άπλωσε από πάνω ομοιόμορφα το τυρί.
  • Πάνω από το τυρί ρίξε την κάπαρη και το κρεμμύδι και ψήσε για επιπλέον 5 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σολομό, πασπάλισε με άνηθο και ψήσε για επιπλέον 10 λεπτά.
  • Κόψε την πίτσα σε κομμάτια και απόλαυσε!

Πίτσα με κοτόπουλο και ανανά (295 θερμίδες)

Υλικά:

  • 1 συσκευασία για ζύμη πίτσας
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. της σούπας φρέσκο βασιλικό
  • Λίγο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι ντοματάκια
  • 4 ροδέλες από ανανά, κομμένες
  • 2 φλιτζάνια, γεμάτα από κοτόπουλο
  • 1/2 φλιτζάνι γκούντα
  • 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα
  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 250 βαθμούς C.
  • Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Προσθέτεις το κοτόπουλο, το οποίο το σοτάρεις για περίπου 10 λεπτά.
  • Μόλις περάσει ο χρόνος αυτός, ρίχνεις τον ανανά, τα ντοματίνια και λίγο αλάτι. Αφήνεις το μείγμα να βράσει για ακόμη 5 λεπτά.
  • Παράλληλα, σε έναν ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο, ανοίγεις τη ζύμη για πίτσα.
  • Τοποθετείς τη ζύμη σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ξεκινώντας από το κέντρο της ζύμης, απλώνεις τη σάλτσα με το κοτόπουλο. Στην άκρη, τοποθετείς τα τυριά.
  • Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
  • Απολαμβάνεις με λίγο μαϊντανό στην κορυφή.

Πίτσα λαχανικών με μανιτάρια (253 θερμίδες)

Υλικά:

  • 1/2 kg ζύμη για πίτσα
  • 1 1/2 φλ. ρικότα
  • 1/2 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 3 κουτ. της σούπας φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κολοκύθι σε μισοφέγγαρα
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά σε λεπτές φέτες
  • 1/2 μικρό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 8 μανιτάρια σε λεπτές φέτες
  • 1/4 φλ. φύλλα βασιλικού
  • 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και άφησε τη ζύμη της πίτσας σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ανακάτεψε τη ρικότα με τη μοτσαρέλα, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και αλάτι σε ένα μπολ.
  • Με τον πλάστη άνοιξε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και μετάφερέ το σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και άπλωσέ τη με τα χέρια σου.
  • Άπλωσε από πάνω το μείγμα τυριών και έπειτα τα λαχανικά.
  • Ράντισε με ελαιόλαδο και ψήσε στο φούρνο για 18 με 20 λεπτά.
  • Μόλις τη βγάλεις από το φούρνο, πασπάλισέ τη με την παρμεζάνα και τα φύλλα βασιλικού και άφησε την πίτσα για τέσσερα λεπτά πριν την κόψεις σε κομμάτια.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164