Η Άνοιξη έχει έρθει και επίσημα στη ζωή μας. Όσο οι μέρες προχωρούν, τόσο η διάθεση μας για ελαφριά φαγητά μεγαλώνει. Φαγητά που φροντίζουν τη σιλουέτα σου. Που σκέφτονται εκείνο το μπικίνι που έχεις στην ντουλάπα σου και θα φορέσεις πιο σύντομα από ότι πιστεύεις. Που συνδυάζουν γεύση και χρώμα, αλλά κρατούν μακριά τις θερμίδες. Σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σου τις δικές μας αγαπημένες συνταγές για ανοιξιάτικες σαλάτες με πραγματικά λίγες θερμίδες που θα σε χορτάσουν!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σαλάτα με φράουλες και τυρί
(239 θερμίδες / μερίδα)
Υλικά:
- 8 φλιτζάνια πράσινα φυλλώδη λαχανικά
- 11/2 φλιτζάνια, φράουλες κομμένες στη μέση
- 3 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένα αμύγδαλα
- 3 κουτ. της σούπας cranberries
- 110 γρ. κατσικίσιο τυρί μαλακό
- 2 1/2 κουτ. της σούπας ξύδι
- 2 1/2 κουτ. του γλυκού ελαιόλαδο
- 1 κουτ. του γλυκού πράσινο κρεμμυδάκι, λιωμένο
- 1 κουτ. της σούπας μέλι
Εκτέλεση:
- Βάλε τα cranberries και τα αμύγδαλα σε δύο ξεχωριστά μπολ.
- Φόρεσε τα γάντια σου και πλάσε 12 μπάλες τυριού.
- Βούτηξε κάθε μπάλα στο μπολ με τα αμύγδαλα και στο μπολ με τα cranberries.
- Βάλε όλα τα υλικά για το dressing (ελαιόλαδο, μέλι, ξύδι) σε ένα βαζάκι και χτύπησέ τα καλά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ πρόσθεσε τα υλικά για τη σαλάτα και το dressing και ανακάτεψε καλά.
- Βάλε από πάνω τις μπάλες τυριού και απόλαυσε.
Πράσινη σαλάτα με γκρέιπφρουτ και αβοκάντο
(196 θερμίδες / μερίδα)
Υλικά:
- 8 φλιτζάνια ρόκα baby
- 1 αγγούρι κομμένο σε φέτες
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια
- 1/4 του φλιτζανιού cranberries
- 2 αβοκάντο, κομμένα σε φέτες
- 2 μεγάλα γκρέιπφρουτ
- 1/4 του φλιτζανιού λάδι
- 2 κουτ. της σούπας ξύδι
- 1 1/2 κουτ. της σούπας σιρόπι σφενδάμου
- 1/2 κουτ. της σούπας μουστάρδα
- 3/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση:
- Πρόσθεσε το ξύδι, το σιρόπι σφενδάμου, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Ρίχνε αργά το λάδι και ταυτόχρονα χτύπησε όλα τα υλικά.
- Ρίξε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, αφού τα πλύνεις πολύ καλά, μαζί με το dressing και ανακάτεψε καλά.
Πράσινη σαλάτα με γαρίδες
(188 θερμίδες / μερίδα)
Υλικά:
- 2 κ. σούπας λάδι
- 1/3 φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 φλ. λάχανο και καρότο, ψιλοκομμένο
- 3 φλ. μπρόκολο, κομμένο σε μπουκιές
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 220 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες
- 1 κ. γλυκού χυμό λεμονιού
- Πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- Νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- Για το dressing:
- 2 κ. σούπας βούτυρο αμυγδάλου
- 2 κ. σούπας νερό
- 1 κ. σούπας σησαμέλαιο
- 1 κ. σούπας σόγια σος
- 1 κ. σούπας μέλι
- 1 κ. γλυκού χυμό λεμονιού
- 1 κ. γλυκού τζίντζερ, λιωμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
- 1 κ. γλυκού σάλτσα τσίλι
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση:
- Πρόσθεσε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα βαζάκι και κούνησέ το μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Βάλε 1 κ. σούπας λάδι σε ένα τηγάνι και σόταρε το κρεμμύδι για 5 λεπτά.
- Έπειτα, βάλε το μπρόκολο, πασπάλισε με αλάτι και σόταρε για 7 λεπτά ακόμα.
- Βγάλε τα λαχανικά από το τηγάνι, πρόσθεσε μια ακόμα κ. σούπας λάδι και το σκόρδο και σόταρε για 2 λεπτά.
- Πρόσθεσε τις γαρίδες και το χυμό λεμονιού και σόταρε για ακόμα 7 λεπτά.
- Βάλε όλα τα λαχανικά, το dressing και τις γαρίδες σε ένα μπολ και ανακάτεψε.
Σαλάτα με αγγούρι και ραπανάκια
(187 θερμίδες / μερίδα)
Υλικά:
- 3 κουτ. της σούπας λευκό ξύδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 200 γρ. μαρούλι
- 1 μεγάλο αγγουράκι, κομμένο στη μέση κατά μήκος
- 300 γρ. ραπανάκια, φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
- 1 μικρό ματσάκι, φύλλα κόλιαντρο
- 1 κουτ. της σούπας ζάχαρη
- Σησαμέλαιο (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
- Αρχικά, κόβεις τα κρεμμύδια σε μερίδες και πλένεις το μαρούλι.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το ξύδι, τη ζάχαρη και το σησαμέλαιο. Προσθέτεις και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύεις.
- Καθαρίζεις το αγγούρι, αφαιρείς όσους περισσότερους από τους σπόρους του αγγουριού μπορείς και στη συνέχεια το κόβεις σε ροδέλες.
- Ρίχνεις τα κομμένα ραπανάκια ραπανάκια στο μπολ με το ξύδι και ανακατεύεις πολύ καλά.
- Προσθέτεις όλα τα υλικά σου σε μία σαλατιέρα, περιχύνεις με λίγο ελαιόλαδο και απολαμβάνεις.
Πράσινη σαλάτα με Kale και ρεβίθια
(278 θερμίδες / μερίδα)
Υλικά:
- 6 φλ. kale κομμένο
- 1 κονσέρβα ρεβίθια καλά στεγνωμένα
- 3 1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 κ. σούπας κύμινο
- 2 κ. σούπας σκόνη σκόρδου
- 2 κ. σούπας πάπρικα καπνιστή
- 3 κ. σούπας σκόνη τζίντζερ
- 2 κ. γλυκού σκόνη κόλιαντρο
- 2 κ. γλυκού κανέλα
- 1 σκόρδο (κεφάλι)
- 1/4 φλ. ταχίνι
- χυμός από 2 λεμόνια
- 1-2 κ. σούπας μέλι
- αλάτι, πιπέρι
- ζεστό νερό
Εκτέλεση:
- Χώρισε τις σκελίδες του σκόρδου από το κεφάλι, αλλά χωρίς να τις ξεφλουδίσεις και προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Βάλε τα σουρωμένα και στεγνά ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψέ τα καλά με 1,2 κουταλιά λάδι και το κύμινο, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο, την κανέλα και αλατοπίπερο.
- Άπλωσε τα ρεβίθια και τις σκελίδες του σκόρδου σε ένα ταψί, ράντισε ελαφρώς το σκόρδο με λάδι και ψήσε για περίπου 20 λεπτά.
- Αφαίρεσε τη φλούδα από το σκόρδο και ρίξε όλες τις σκελίδες στο μπλέντερ.
- Πρόσθεσε στο μπλέντερ το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το μέλι, αλατοπίπερο και ελάχιστο ζεστό νερό αν χρειαστεί και χτύπησε τα υλικά μέχρι να γίνουν λείο dressing.
- Βάλε το kale σε ένα μεγάλο μπολ και ράντισέ το με μία κουταλιά λεμόνι και μία λάδι και με τα χέρια ανακάτεψε τα φύλλα ώστε να μαλακώσει η υφή τους ελαφρώς.
- Πρόσθεσε στο kale το dressing, ανακάτεψε και από πάνω ρίξε τα τραγανά ρεβίθια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ