Site icon TLIFE

Roller Skating: Ο πιο διασκεδαστικός τρόπος να αδυνατίσεις

Μπορεί τους προηγουμένους μήνες να δοκίμασες διάφορες ασκήσεις και να γυμνάστηκες στο σπίτι, όμως, τώρα που ο καιρός ανοίγει, η θερμοκρασία ανεβαίνει και τα μέτρα χαλαρώνουν με ασφάλεια και προσοχή είναι η καλύτερη ευκαιρία να γυμναστείς σε εξωτερικούς χώρους. Μόνη ή με την κολλητή σου. Τι θα έλεγες να δοκιμάσεις κάτι διασκεδαστικό και αποδοτικό; Κάτι διαφορετικό; Roller Skating! Εσύ φοράς τα πατίνια σου, γελάς και κάθε σου βήμα σε βοηθάει να αποχωριστείς αρκετές θερμίδες. Ποια είναι τα υπόλοιπα οφέλη του;

Γυμνάζεις όλο το σώμα – και ειδικά τους γλουτούς
Ανεβαίνεις στα rollers, αρχίζεις να κινείσαι και ξαφνικά τα πόδια σου γίνονται καλλίγραμμα και οι γλουτοί σου όπως θέλεις για να φορέσεις το μπικίνι σου με αυτοπεποίθηση. Κάθε φορά που κάνεις rollers, στρίβεις, λυγίζεις, χαμηλώνεις. Έτσι, οι τετρακέφαλοι και οι μηροί σου βιώνουν το απαραίτητο “καύσιμο”, αλλά και τη γράμμωση που δεν θα αργήσεις και τόσο να δεις.

Βελτιώνεις την ισορροπία σου
Δεν πρόκειται να πέσεις εύκολα ξανά! Κυριολεκτικά. Το Roller Skating βελτιώνει την ισορροπία χάρη στους μύες που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του. Ειδικά, εκείνους της πλάτης και της κοιλιάς. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι μεταξύ άλλων αποκτάς και σωστή στάση σώματος. Μην ξεχνάς ότι πολλές φορές η υγιής στάση γεννά περηφάνεια και αυτοπεποίθηση και σε βοηθάει να κατακτήσεις ό,τι έχεις στο μυαλό σου.

Αδυνατίζεις με διασκεδαστικό τρόπο
Μπορεί συχνά να διαμαρτύρεσαι – και με το δίκιο σου – ότι το να παραμείνεις πιστή στη δίαιτα σου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, όμως, το Roller Skating είναι σίγουρα ένα από τα πιο διασκεδαστικά. Μία χαλαρή βόλτα 30 λεπτών αρκεί για κάψεις τουλάχιστον 250 θερμίδες και στη συνέχεια να απολαύσεις το smoothie σου, για να εξαφανίσεις κάθε περιττό ίχνος λίπους από τη σιλουέτα σου.

Γίνεσαι πιο δυνατή
Κυριολεκτικά. Τα πατίνια έχουν την μαγική ικανότητα να γυμνάζουν την ίδια στιγμή όλο σου το σώμα. Από τα χέρια και την πλάτη έως τα πόδια και τους γλουτούς. Οι μύες ενδυναμώνονται – άρα καις αρκετές θερμίδες και μετά την άσκηση -, το σώμα σου δυναμώνει και εσύ είσαι έτοιμη για την παραλία.

Ξέχνα το άγχος!
Μήπως αισθάνεσαι πεσμένη; Μην το σκέφτεσαι πολύ! Φόρα τα πατίνια σου, στείλε “6”, βρες ένα μέρος με όχι και τόσο πολύ κόσμο, φόρα τα ακουστικά σου και ξεκίνα να τρέχεις. Αντίο άγχος, καλώς ήρθες καινούρια χαρούμενη ημέρα!

Θωρακίζει την καρδιά σου
Αποτελεί μία από τις καλύτερες μορφές cardio προπόνησης. Οι παλμοί ανεβαίνουν – όχι σε υπερβολικό βαθμό -, η καρδιά σου χτυπάει δυνατά και κάπως έτσι βελτιώνεις τη λειτουργία της. Η ίδια σε ανταμείβει για τη φροντίδα που της δείχνεις επιταχύνοντας την διαδικασία καύση λίπους.  

© 2024 tlife.gr