Θέλεις να ενισχύσεις τη διατροφή σου με αντιοξειδωτικές τροφές για να μπορείς πιο εύκολα να χάνεις κιλά; Εδώ έχουμε μια λίστα, ξεκινώντας από τα τρόφιμα με τη χαμηλότερη προς την υψηλότερη αντιοξειδωτική ικανότητα συν τις μονάδες Orac που αντιστοιχούν για κάθε 100γρ. τροφίμου.
Επίπεδο 1 (1.000-3.000 Orac): ακτινίδια, αβοκάντο, αχλάδια, δημητριακά ολικής αλέσεως, ελαιόλαδο, κάσιους, κρεμμύδι, λάχανο, μαρούλι, μήλα, μπρόκολο, πατάτες, πορτοκάλια, μανταρίνια, ροδάκινα, ρόδι χυμός, ρόκα, σπανάκι, σταφύλια, πράσινο & μαύρο τσάι, ψωμί & ζυμαρικά ολικής αλέσεως.
Επίπεδο 2 (3.000-6.000 Orac): αμύγδαλα, άνηθος, βασιλικός, βατόμουρα, βερίκοκα, κεράσια, κρασί κόκκινο, λεμόνι, αποξηραμένα ροδάκινα, σκόρδο, σταφίδες (φρέσκιες & αποξηραμένες), ωμά σύκα.
Επίπεδο 3 (6.000-9.000 Orac): δαμάσκηνα (αποξηραμένα & φρέσκα), αποξηραμένα μήλα, φασόλια, φακές, φασολάκια πράσινα.
Επίπεδο 4 ( > 9.000 Orac): αγκινάρες, καρύδια, φουντούκια, μυρωδικά, ακατέργαστο ρύζι, σοκολάτα υγείας.
Tip: Για να αυξήσεις την πρόσληψη αντιοξειδωτικών, κατανάλωσε περισσότερο σύνθετους υδατάνθρακες, φρούτα, λαχανικά, ψάρια, όσπρια, ελαιόλαδο, κόκκινο κρασί και ασκήσου καθημερινά. Περιόρισε τα κορεσμένα ζωικά λίπη και το κόκκινο κρέας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ