Ίσως τις προηγούμενες μέρες να έφαγες παραπάνω, να μην κατάφερες να αντισταθείς στα λουκούλλεια γεύματα που ήταν στρωμένα μπροστά σου, να μην μπόρεσες να πεις “όχι” στα χριστουγεννιάτικα γλυκά, όμως, τώρα έχουμε νέα χρονιά. Και νέα χρονιά σημαίνει νέοι στόχοι, νέες ευκαιρίες και απαλλαγή από τα παλιά. Στα τελευταία, πρόσθεσε και τις θερμίδες που πήρες στις γιορτές. Είναι βάρος και σε ενοχλούν. Για αυτό, σήμερα, σου ετοιμάσαμε 5 detox συνταγές για την απαραίτητη, γευστική αποτοξίνωση. Voila!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σαλάτα με γαρίδες και καλαμπόκι
(270 θερμίδες / μερίδα)
Υλικά:
- 3 ολόκληρα καλαμπόκια ψημένα στο φούρνο
- 4 μαρούλια, ψιλοκομμένα
- 450 γρ. γαρίδες σοταρισμένες
- 2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 2 φλ. ψιλοκομμένα αγγούρια
- 2 φλ. ψιλοκομμένη κίτρινη πιπεριά
- Μισό αβοκάντο λιωμένο με νερό
- Λίγο ελαιόλαδο
- Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Αρχικά, καθαρίζεις και ψιλοκόβεις τα λαχανικά σου και σοτάρεις τις γαρίδες σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για 10 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνεις όλα τα υλικά αφήνοντας τελευταίο το λιωμένο αβοκάντο.
- Ανακατεύεις μέχρι να πάει το αβοκάντο παντού και μοιράζεις σε μερίδες.
Smoothie με ρόδι και μούρα
(181 θερμίδες / μερίδα)
Υλικά:
- 2 φλ. κατεψυγμένα μούρα
- 1 1/2 φλ. πράσινο τσάι, παγωμένο
- 1 φλ. γκρέιπφρουτ κομμένο σε κομματάκια
- 1 1/2 φλ. χυμό ροδιού
- 1/2 κ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
- 3 σταγόνες υγρή στέβια
Εκτέλεση:
- Σε ένα μούλτι, προσθέτεις σταδιακά τα συστατικά, χτυπώντας, μέχρι το μείγμα σου να αποκτήσει την υφή που θέλεις. Μπορεί να αραιώσεις με λίγο νερό, αν είναι αρκετά πηκτό.
Βελουτέ σούπα μπρόκολο
(215 θερμίδες / μερίδα)
Υλικά:
- 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σελέρι, ψιλοκομμένο
- 5 μεγάλα καρότα, ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλη πατάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
- 3 φλιτζάνια μπρόκολο, κομμένα σε μπουκιές
- 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 2 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 5 φέτες ψωμί του τοστ φρυγανισμένο, κομμένο σε κύβους (κρουτόν)
Εκτέλεση:
- Αρχικά, ζέστανε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το σέλερι, τα καρότα και τις πατάτες και σόταρε για 10 λεπτά.
- Πρόσθεσε το μπρόκολο, το ζωμό λαχανικών και το γάλα αμυγδάλου.
- Άφησέ το να σιγοβράσει για πέντε λεπτά περίπου.
- Χρησιμοποιώντας λαβίδες, βγάλε το μπρόκολο από τη σούπα και λιώσε τα υπόλοιπα υλικά με ένα ραβδομπλέντερ.
- Πρόσθεσε πάλι το μπρόκολο και το αλάτι και ανακάτεψε.
- Σέρβιρε σε πέντε πιάτα και ρίξε από πάνω το κρουτόν.
Πένες ολικής με κοτόπουλο
(300 θερμίδες / μερίδα)
Υλικά:
- 750 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 1 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
- 4 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 450 γρ πένες
- 1 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα παρμεζάνα
- 1/4 ψιλοκομμένος βασιλικός
- αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
Εκτέλεση:
- Αρχικά, κόψε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους και αλατοπιπέρωσέ το καλά.
- Σε μεγάλο τηγάνι, λιώσε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρισε το κοτόπουλο για περίπου οκτώ λεπτά.
- Αφαίρεσε το κοτόπουλο και σοτάρισε το σκόρδο σε μέτρια λεπτά για λιγότερο από ένα λεπτό.
- Δυνάμωσε τη φωτιά, πρόσθεσε το ζωμό και ξύσε το τηγάνι με μια ξύλινη κουτάλα για να γλασαριστεί η σάλτσα με τα υπολείμματα του κοτόπουλου.
- Σιγόβρασε το ζωμό για πέντε λεπτά, πρόσθεσε τις πένες και βράσε για περίπου οκτώ λεπτά.
- Ζέστανε σε ένα κατσαρολάκι ελαφρώς την κρέμα γάλακτος και ρίξ’ τη στο τηγάνι μαζί με το κοτόπουλο. Κάλυψε με το καπάκι και σιγόβρασε για άλλα τέσσερα λεπτά.
- Ανακάτεψε στο φαγητό και την παρμεζάνα, πρόσθεσε αλάτι αν χρειάζεται και σέρβιρε με έξτρα παρμεζάνα, ψιλοκομμένο βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μίνι Brownies από χουρμάδες
(70 θερμίδες / μερίδα)
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι
- 1/4 του φλυτζανιού ζεστό νερό
- 2 κουτ. της σούπας λάδι καρύδας
- 1/2 φλιτζάνι φιστικοβούτυρο
- 1/3 του φλιτζανιού κακάο
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς τους χουρμάδες, μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα.
- Προσθέτεις το ζεστό νερό, χτυπάς για πολύ λίγο και μοιράζεις το μείγμα στα δύο.
- Προσθέτεις σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιείς, μέχρι να προκύψει ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
- Απλώνεις το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνεις για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
- Το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κόβεις σε πολύ μικρά τετραγωνάκια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ