Είναι μια από τις έξυπνες και αστείες γυναίκες στον κόσμο των social media, πριν όμως γίνει η βασίλισσα του twitter, ήταν και ένα πολύ επιτυχημένο μοντέλο με εξώφυλλα σε δεκάδες περιοδικά. Παρόλο που πλέον είναι μητέρα δυο παιδιών, συνεχίζει να έχει το ίδιο καλλίγραμμο κορμί και γι’ αυτό ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι της αρέσει πολύ η μαγειρική. Το βιβλίο μαγειρικής της, με τίτλο Cravings ήταν στη λίστα με τα μπεστ σέλερ βιβλία του 2016.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σε πρόσφατη συνέντευξή της μοιράστηκε τις χαμηλές σε υδατάνθρακες συνταγές που επιλέγει να φτιάξει τις ημέρες πριν από κάποια φωτογράφιση που πρέπει να κάνει.
Ταϊλανδέζικη σαλάτα με μοσχαρίσια μπριζόλα
“Η μαμά μου μας το έφτιαχνε αυτό όταν ήμουν μικρή και ήταν ένα από τα λίγα ταϊλανδέζικα φαγητά που μου άρεσαν. Τι χαζό κορίτσι που ήμουν. Τώρα λατρεύω το ταϊλανδεζικο φαγητό. Έχει λίγο ζάχαρη αλλά και πάλι είπαμε χαμηλό σε υδατάνθρακες, όχι καθόλου υδατάνθρακες”.
Υλικά
- 1 μοσχαρίσια μπριζόλα μέτρια ψημένη
- Χυμό από 2 λάιμ
- 1 1/2 κουταλιές της σούπας fish sauce
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 τούφα κόλιανδρο ψιλοκομμένο, χωρίς τα κοτσάνια
- 1 μεγάλη χούφτα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- Σκόνη από πιπεριές τσίλι, ανάλογα με την προτίμησή σας
Εκτέλεση
- Αφού ψήσεις την μπριζόλα, κόψ’ την σε λεπτές φέτες και άφησέ την να κάτσει για 15-20 λεπτά. Στην συνέχεια ρίξε τις φέτες της μπριζόλας σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα μικρότερο μπολ ρίχνεις την καστανή ζάχαρη και λίγο από τον χυμό λάιμ και ανακατεύεις μέχρι να αποκτήσει μια παχύρρευστη λεία υφή.
- Στο μπολ με την μπριζόλα, ρίξε τον υπόλοιπ χυμό λάιμ, την fish sauce και την καστανή ζάχαρη. Ανακάτεψε καλά με τα χέρια σου. Πρόσθεσε τα λαχανικά, ανακάτεψε και δοκίμασε για να δεις την γεύση. (Η γευστική δοκιμασία είναι το πιο σημαντικό κομμάτι!) Πρόσθεσε περισσότερη fish sauce, περισσότερο αλάτι ή περισσότερη ζάχαρη εάν χρειάζεται.
Αυγά με ζαμπόν
“Είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά. Ξέρω ότι υπάρχουν και πιο απλές συνταγές για ομελέτες, αλλά αυτή κάθε φορά εντυπωσιάζει. Πέρα από τα αυγά και το ζαμπόν, δεν υπάρχουν άλλα συγκεκριμένα υλικά, αλλά αυτό είναι που την κάνει τόσο τέλεια”.
Υλικά
- 2 φέτες ζαμπόν
- 1 αυγό
- Προαιρετικά για το γαρνίρισμα: σπανάκι σοτέ, τυρί φέτα, ντομάτα κομμένη σε κύβους, κόκκινη πιπεριά, μανιτάρια, κρεμμύδι, μοτσαρέλα, πέστο
- Για να σερβίρετε: αβοκάντο σε φέτες, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 °. Πάρε μικρά πήλινα μπολάκια τα οποία θα έχεις λαδώσει ελαφρώς και τύλιξε τις πλευρές τους τις φέτες του ζαμπόν, φροντίζοντας να μην αφήσεις μεγάλα κενά. Στην κούπα από ζαμπόν που έχεις φτιάξει τώρα, ρίξε μέσα τα υλικά που έχεις διαλέξει για το γαρνίρισμα.
- Σπάσε απαλά ένα αυγό στην κορυφή και βαλ’ τα στο φούρνο για 22 έως 25 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αυγό όπως το επιθυμείς. Οι άκρες του ζαμπόν θα φαίνονται τραγανές. Αφαίρεσε απαλά τις φωλιές με το ζαμπόν και το αυγό από τα πήλινα μπολάκια και βαλ’ τα επάνω σε ένα πιάτο. Σερβίρε με φέτες αβοκάντο, αλάτι και πιπέρι για το τέλειο brunch ή το πρωινό.
Ψητά Portobello με ρόκα και ντομάτα
“Λατρεύω τα μανιτάρια portobello. Συχνά λέω πως αν ήμουν χορτοφάγος, θα μπορούσα να ζήσω μόνο με αυτά τα μανιτάρια. Βέβαια, αυτό δεν θα συμβεί ποτέ, αλλά είναι καλό να ξέρω ότι υπάρχουν”.
Υλικά
- 4 μανιτάρια portobello, χωρίς το κοτσάνι
- 1/2 ρόκα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φέτα ντομάτας
- 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 κούπα σάλτσα μαρινάρα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ ρίξε την ρόκα και το σκόρδο και χτύπα μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή.
Πρόσθεσε στο μπλέντερ το βούτυρο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και ξαναχτύπα καλά. - Άπλωσε καλά στο εσωτερικό των μανιταριών το μείγμα του βουτύρου με την ρόκα. Προσθέστε μια μικρή κουταλιά σάλτσα μαρινάρα και στη συνέχεια την ντομάτα. Πασπάλισε τα μανιτάρια με την παρμεζάνα.
- Ψήσε στους 200 ° για 10 έως 12 λεπτά.
Γεμιστές κόκκινες πιπεριές
“Αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μου συνταγές, αλλά έχω παραλείψει το ρύζι, την κρέμα γάλακτος και το λάδι που θα έβαζα συνήθως, για να της δώσω μια γεύση που πλούσια σε κρέας αλλά πιο φτωχή σε υδατάνθρακες”.
Υλικά
- 4 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, κομμένες στη μέση, χωρίς τους σπόρους
- 1/2 κιλό βοδινό κιμά
- 1/2 κιλό χοιρινό κιμά
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες
- 2 κουταλάκια του γλυκού beef bouillon
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκια του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 κούπα ντομάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 κούπα μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 κούπα κίτρινο τυρί
- 1/2 κούπα κρεμμυδάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κούπα ζεστό νερό
Εκτέλεση
- Προθερμάνε το φούρνο στους 350 ° F. Σε μια κατσαρόλα σοτάρεις το βοδινο κιμά, το χοιρινό κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτεις 1 κουταλάκι του γλυκού beef bouillon , τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι και ανατατεύεις.
- Αδειάζεις το λίπος. Προσθέτεις τις ντομάτες, τα μανιτάρια και το τυρί. Ανακατεύεις μέχρι να λιώσει το τυρί και αφαιρείς από τη θερμότητα. Αφήνεις στην άκρη.
- Ανακατέψε το ζεστό νερό με το υπόλοιπο beef bouillon και άφησε να διαλυθεί.
- Γεμίσε τις κόκκινες πιπέρια με το μείγμα του κιμά. Ρίξε το μείγμα με το ζεστό νερό σε ένα ταψί και φρόντισε να καλύπτεται όλος ο πάτος. Τοποθέτησε τις γεμιστές πιπεριές στο ταψί κοντά την μια με την άλλη. Κάλυψε με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 35 λεπτά.
- Μετά από 35 λεπτά, αφαίρεσε το κάλυμμα και κουτάρετε λίγο χυμό πάνω στην πλήρωση κρέατος. Αντικαταστήστε το κάλυμμα και ψήστε για επιπλέον 10 λεπτά.
Στήθος κοτόπουλο γεμιστό με προσούτο και τυρί
“Όταν κάνω δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες συνηθίζω να τρώω μπούτι για να μπορώ να απολαμβάνω αυτό το λίγος λίπος που έχουν και μια μένα αντικαθιστά το ρύζι, τα ζυμαρικά ή τις πατάτες που τόσο πολύ μου λείπουν”.
Υλικά
- 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
- 1 πακέτο τυριού Boursin
- 4 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
- 4 φέτες προσούτο
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Αλατοπίπερο
- 1 κούπα ζωμό κοτόπουλο
- 10 έως 12 ντοματίνια
Εκτέλεση
- Προθέρμανε το φούρνο στους 375 ° F. Λάδωσε ελαφρά το κάτω μέρος ενός βαθιού ταψιού. Τοποθετήστε ένα κομμάτι του στήθους κοτόπουλου σε μια διάφανη μεμβράνη. Καλύψε με ένα άλλο κομμάτι διάφανης μεμβράνης από πάνω και χτυπά ελαφρά με το στρογγυλεμένο άκρο μιας μεταλλικής κουτάλας ή απλά ένα τρυπητή κρέατος. Κάν’ το αυτό μέχρι το στήθος κοτόπουλου να είναι μεγάλο και αρκετά λεπτό. Επανάλαβε και με το άλλο κομμάτι.
- Άλειψε μια μεγάλη ποσότητα από το τυρί Boursin σε κάθε στήθος κοτόπουλου. Τοποθετήσε 2 φέτες μπέικον σε κάθε στήθος. Κάνε ρολό το στήθος κοτόπουλο με το τυρί και το μπέικον τυλίγοντας πρώτα από την κοντή μεριά.. Τύλιξε δύο κομμάτια προσούτο γύρω από κάθε ρολό κοτόπουλου, φροντίζοντας να μην επικαλύπτονται πάρα πολύ.
- Τοποθέτησε στο ταψί που λάδωσες. Ρίξε πάνω από τα ρολά το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίξε το ζωμό κοτόπουλου και τα ντοματίνια στο κάτω μέρος του ταψιού. Ψήσε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 55 λεπτά. Κάθε 15 λεπτά περίπου να ρίχνεις με ένα κουτάλι λίγο από το ζωμό πάνω από τα ρολά.
- Κόψε τα ρολά διαγώνια και σέρβιρε με σοταρισμένα λαχανικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ