Ξέρεις τι είναι αυτό που σε ενοχλεί πάντα τέτοιες μέρες; Που παντού γύρω σου ξεπροβάλουν λαχταριστά φαγητά και ακόμη πιο δελεαστικά γλυκά κι εσύ δεν έχεις προετοιμαστεί για να τα αντιμετωπίσεις… Προς Θεού! Δεν είπαμε να πεις ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ! Απλά να έχεις έτοιμο πλάνο! Καταστρώσαμε με τη βοήθεια του διαιτολόγου το σχέδιο διατροφής για το Πάσχα, για να απολαύσεις τα πάντα με σωστό τρόπο και να μην νοιαστείς λεπτό για τη σιλουέτα σου.
Βρες ένα αναλυτικό πρόγραμμα διατροφής για τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, καθώς και πολύτιμες συμβουλές για να διασκεδάσεις χωρίς παρατράγουδα! Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς έχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για εσένα…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κάνε κλικ επάνω στην κάρτα για να δεις το μενού αναλυτικά
Αν θέλεις να κατεβάσεις το πρόγραμμα στον υπολογιστή σου κάνε κλικ εδώ
Μπορεί όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα να νηστεύεις και σε γενικές γραμμές η διατροφή σου να είναι προσεγμένη και λιτή, όμως πλησιάζοντας στην ημέρα της Ανάστασης, συνήθως το διατροφικό μας πρόγραμμα γίνεται άνω-κάτω!
– Άφησε το κόκκινο αυγό στην άκρη. Καλό είναι να μην καταναλώνεις στο ίδιο γεύμα – εκείνου του Μεγάλου Σαββάτου – και το «κόκκινο» αυγό ή έστω μικρή ποσότητα κρέατος, για να μην κάνεις την πέψη σου ακόμα πιο δύσκολη. Συνόδεψε την παραδοσιακή μαγειρίτσα μόνο με σαλάτα και ψωμί. Μην ξεχνάς πως οι φυτικές ίνες από τα λαχανικά και τις σαλάτες, τόσο στο βραδινό δείπνο, όσο και στο πασχαλινό τραπέζι της Κυριακής θα παίξουν ένα πολύ καθοριστικό ρόλο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
– Πάρε πιο σπαρτιάτικο πρωινό: Το πρωί της Κυριακής καλό θα ήταν το πρωινό σου να είναι κατά τι πιο… λιτό από ό, τι συνήθως. Γάλα, δημητριακά ή μικρή ποσότητα από τα πασχαλινά κουλουράκια ή τσουρέκι μαζί με ένα φρούτο μπορεί να σε χορτάσει μέχρι το μεσημέρι.
– Μην γυροφέρνεις τα φαγητά του Πάσχα πριν καθήσεις στο τραπέζι: Είναι το πιο σημαντικό λάθος που κάνουμε όλοι τέτοιες ημέρες. Λίγο μεζέ να δοκιμάσεις το κρέας που μόλις βγήκες από τη φωτιά, ένα κομματάκι πίτα της μαμάς, λίγο κοκορέτσι για τη μπίρα και χωρίς να το καταλάβεις έχεις λάβει ένα πλήρες γεύμα, πριν κάτσεις στο τραπέζι. Γέμισε το πιάτο με λογική ποσότητα μια φορά και απόλαυσε όλα τα καλούδια της ημέρας στο τραπέζι.
– Προτίμησε υδατάνθρακες: Οι υδατάνθρακες όπως η πατάτα, το ρύζι ή το ψωμί πρέπει να κατέχουν σημαντική θέση στο πιάτο, αφού είναι μεν πηγή ενέργειας και θερμίδων, αλλά δίνουν λιγότερες θερμίδες από τα λιπαρά κρέατα του Πάσχα. Plus – όλα τα παραπάνω προσφέρουν και αδιάλυτες φυτικές ίνες, που τονώνουν τη λειτουργία του εντέρου.
– Απόλαυσε ένα ελαφρύ δείπνο: Το βραδινό μετά το πασχαλινό τραπέζι μπορεί να είναι είτε μια σαλάτα εποχής με ψωμί και μικρή ποσότητα πρωτεΐνης , μία απαλή χορτόσουπα, είτε ένα γιαούρτι με ψωμί ή φρυγανιά, το οποίο λόγω της ειδικής του σύνθεσης θα διευκολύνει την διαδικασία της πέψης και θα ξεκουράσει το στομάχι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ