Μπήκε ο Σεπτέμβρης και τα έβαψες… μαύρα; Κακώς! Το μόνο που πρέπει να διατηρήσεις μελαμψό είναι το όμορφο μαυρισμένο δέρμα σου. Ο γλυκός Σεπτέμβρης ενδείκνυται για μικρές αποδράσεις στη θάλασσα, διασκέδαση και δυναμική επιστροφή στην καθημερινότητα. Και μην σε πιάνει πανικός για τα κιλά των διακοπών; Έχουμε το μενού που θα συνδυάσει μαύρισμα που διαρκεί και φυσικά απώλεια κιλών.
“Όσο και να θέλουμε να διατηρήσουμε το μαύρισμά μας η ένταξη των διαφόρων τροφίμων στο διαιτολόγιό μας πρέπει να γίνει με προσοχή και σύνεση ώστε να αποφύγουμε ανεπιθύμητα αποτελέσματα στη ζυγαριά μας” εξηγεί η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δες παρακάτω ένα μενού δύο εβδομάδων που θα σε βοηθήσει να πετύχεις τον διπλό στόχο σου!
Κάνε κλικ επάνω στην κάρτα με το μενού κάθε εβδομάδας για να δεις αναλυτικά τι περιλαμβάνει
Για να αποθηκεύσεις το πρόγραμμα δύο εβδομάδων στον υπολογιστή σου και να το εκτυπώσεις κάνε κλίκ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΟΜΟΡΦΟΥ ΜΑΥΡΙΣΜΕΝΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
Οι τροφές μπορούν να γίνουν σύμμαχος, εκτός από το αδυνάτισμα και της λαμπερής μαυρισμένης επιδερμίδας σου. Γιατί να χαθεί το ωραίο summer look που με κόπο “έχτισες” όλο το καλοκαίρι;
Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος σου δίνει τον δεκάλογο της επιτυχημένης διατήρησης ωραίου χρώματος με τροφές που κάνουν καλό και στην υγεία σου, όπως και στη σιλουέτα σου.
1. Άφθονα καρότα, μάνγκο, πεπόνι, πιπεριές κίτρινες και πορτοκαλί, γλυκοπατάτες, βερίκοκα, κολοκύθες για ενίσχυση του καροτενίου.
2. Ντομάτα και ιδιαίτερα μαγειρεμένη και καρπούζι για λυκοπένιο, το οποίο έχει αντικαρκινική δράση.
3. Ακτινίδια, σπανάκι και πράσινα φυλλώδη λαχανικά, λάχανο, λαχανάκια βρυξελλών, κρόκο αυγού για λουτεΐνη, η οποία ενισχύει και την ωχρά κηλίδα.
4. Τσάι πράσινο και καφέ για τανίνες, οι οποίες βοηθάνε και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης αλλά και στο αδυνάτισμα.
5. Κρεμμύδια, μήλα, σταφύλι, κρασί (με μέτρο φυσικά!) για φλαβονοειδή όπως η κουερσετίνη και η ρεσβερατρόλη, αντιστοίχως.
6. Κρεατικά, ψάρια, κοτόπουλο, αμύγδαλα, φυστίκια, γιαούρτι, αβοκάντο, σόγια για τυροσίνη, η οποία μπορεί να επηρεάσει θετικά και τη διάθεση.
7. Κόκκινο κρέας και συκώτι για βιταμίνη Β12.
8. Ελαιόλαδο, αμύγδαλα, καρύδια, δημητριακά, σιτέλαιο για βιταμίνη Ε.
9. Νερό και άλλα ροφήματα ή σούπες, με όσο το δυνατόν λιγότερη ζάχαρη και λιπαρά αντιστοίχως, για καλή ενυδάτωση με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στη γραμμή μας.
10. Μούρα, κεράσια, κράνα για ανθοκυανιδίνες, οι οποίες βοηθούν και σε προβλήματα του κυκλοφορικού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ