Τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει! Χάσε 4 κιλά σε 2 εβδομάδες…

Λοιπόν, κορίτσια, ο Μάιος τελειώνει. Και τι σημαίνει αυτό; Πως αρχίζει και επίσημα το καλοκαίρι. Τα μπάνια, οι παραλίες και… το μαγιό. Μην πανικοβάλεσαι για εκείνα τα κιλάκια, μην αγχώνεσαι που ακόμα δεν κατάφερες να τα ξεφορτωθείς και κυρίως μην απογοητεύεσαι… Ποτέ δεν είναι αργά! Ο Κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης σου δίνει τη δίαιτα που θα σε βοηθήσει να χάσεις μέχρι 4 κιλά στις επόμενες 2 εβδομάδες.

Αυτοέλεγχος λοιπόν, στόχος και πάμε… Είναι η ώρα να το πάρεις απόφαση. Για το μπικίνι ρε γαμώτο!

“Όσο και να προσπαθείτε όλη την άνοιξη να χάσετε τα περιττά κιλά, ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι είστε 15-20 μέρες πριν την εξόρμηση στη παραλία και ο δείκτης της ζυγαριάς είναι κολλημένος σε ένα νούμερο που καθόλου δεν σας αρέσει. Ξαφνικά αναρωτιέστε μπορώ να χάσω 2-4 κιλά μέσα σε 2 εβδομάδες; Η απάντηση είναι «Ναι» μιας και η εφαρμογή μίας μεσογειακού τύπου διατροφής πλούσιας σε αντιοξειδωτικά περιέχει όλα τα τρόφιμα σε ποσότητα και συνδυασμένα έτσι ώστε να φτάσετε στο βάρος που επιθυμείτε χωρίς να στερηθείτε τίποτα!” εξηγεί ο διαιτολόγος.

KANE KΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αν θέλεις να κατεβάσεις το πρόγραμμα διατροφής στον υπολογιστή σου κάνε κλικ εδώ


Tips για να κάνεις τη δίαιτα πιο εύκολη…

Για την καλύτερη τήρηση του διαιτολογίου λάβε υπόψη τις παρακάτω συμβουλές:
1. Ελεύθερα μπορείς να χρησιμοποιείς: λεμόνι, ξύδι, καρυκεύματα, μουστάρδα, κρεμμύδι, σόδα
2. Τα δημητριακά, το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα κράκερ, οι φρυγανιές και τα παξιμάδια να είναι ολικής αλέσεως
3. Φρούτα: μπορείς να καταναλώνεις οποιοδήποτε φρούτο εποχής σε μέγεθος ενός φλιτζανιού τσαγιού ή ένα ποτήρι χυμό φρούτων ή ρόφημα φρούτων και λαχανικών.
4. Σαλάτα εποχής: μπορείς να καταναλώνεις οποιοδήποτε λαχανικό επιθυμείς, ωμό ή βραστό, σε απεριόριστη ποσότητα.
5. Να καταναλώνεις γάλα και γιαούρτι με 1.5 – 2% σε λιπαρά.
6. Στο ψάρι – κοτόπουλο – κρέας να αφαιρείς την πέτσα.
7. Λάδι: ελαιόλαδο, συνολικά έως 2 κουταλιές της σούπας την ημέρα στο φαγητό και στη σαλάτα.
8. Πράσινο τσάι: προτίμησε εκείνο με διπλάσια περιεκτικότητα σε κατεχίνες
9. Απόφυγε το ζωικό βούτυρο και προτίμησε τη μαργαρίνη.
10. Ποσότητες: 1 μερίδα εστιατορίου {βάρους 150 γρ.(κρεατικά), 200 γρ. (Λαδερά, ζυμαρικά, όσπρια), 30-50 γρ. (τυρί, ψωμί)
11. Αλλαγές στα γεύματα (και στις ήμερες) μπορείς να πραγματοποιείς κατά βούληση.
12. Αλκοόλ: Επιτρέπονται έως 1-2 ποτήρια κρασί ή μπίρα την ημέρα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να αθροίζονται εάν τυχόν δεν καταναλωθούν κάποιες ημέρες.
13. Να στραγγίζεις τα φαγητά (κυρίως τα λαδερά και τα μαγειρεμένα με σάλτσες)
14. Όταν συντρέχουν λόγοι αλλεργίας ή δυσαρέσκειας σε ορισμένες τροφές, αντικατάστησε τα γεύματα με αντίστοιχες τροφές.
15. Σε περίπτωση που αισθανθείς αδυναμία, κόπωση, ατονία, ή δεν καταναλώνεις ποικιλία τροφίμων, καλό είναι να λαμβάνεις πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής, αφού συμβουλευτείς το γιατρό ή το διατροφολόγο ή το φαρμακοποιό.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164