Μια καλή δίαιτα είναι στην πραγματικότητα ένα υπόδειγμα σωστής διατροφής! Και ξέρεις κάτι; Αν την ακολουθήσεις δεν θα χάσεις απλά τα κιλά που σε ταλαιπωρούν, αλλά θα βάλεις και τις βάσεις για να μην τα πάρεις πίσω ποτέ ξανά.
Ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης ετοίμασε ένα πρόγραμμα διατροφής που εκμεταλλεύεται τις… “καλές” τροφές για να χάσεις βάρος σταθερά – εως και 4 κιλά το μήνα – και να είσαι σίγουρη πως το ξεφορτώθηκες μια και καλή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΟΙ “ΚΑΛΕΣ” ΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ
Δεν είναι δύσκολο να τις βρεις. Το πιο απαιτητικό κομμάτι στη διατροφή είναι να θυμηθείς να τις εντάξεις στο διαιτολόγιό σου! Γι’ αυτό και ο Δημήτρης Γρηγοράκης τις ενσωμάτωσε στη δίαιτα σου:
– Κανέλα: Η ευχάριστη γλυκόπικρη γεύση της κανέλλας συνοδεύεται και από τις ευεργετικές της δράσεις στο μεταβολισμό. Φαίνεται πως διατηρεί τα επίπεδα της γλυκόζης σε πιο ομαλά επίπεδα, αποτρέποντας την αύξηση της όρεξης. Βρέθηκε πως η κανέλλα επιβραδύνει το άδειασμα του στομάχου μετά τα γεύματα και ομαλοποιεί τα επίπεδα της γλυκόζης. Ως αποτέλεσμα τα επίπεδα της ινσουλίνης αυξάνονται πιο ομαλά και περιορίζεται η αποθήκευση του λίπους.
– Πράσινο τσάι και ρόφημα κρόκου Κοζάνης: Αυξημένη κατανάλωση πράσινου τσαγιού με διπλάσια περιεκτικότητα σε κατεχίνες ή βιολογικό ρόφημα κρόκου κοζάνης ή καφέ (στιγμιαίου ή ελληνικού) ενισχύουν την αντιοξειδωτική πρόσληψη και συντελούν στην ενίσχυση του μεταβολισμού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
– Μήλο μου κόκκινο… ή και πράσινο ή κίτρινο! Το φρούτο του χειμώνα είναι μία από τις καλύτερες πηγές κερκετίνης, ένα φυτοχημικό (φλαβονοειδές) που συνδέεται με την αυξημένη αντοχή στην άθληση. Ένα μήλο την ημέρα λοιπόν δεν κάνει μόνο το γιατρό πέρα, αλλά τονώνει την αντοχή και την ενέργειά σου! Το μήλο είναι επίσης το φρούτο με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πηκτίνη, πράγμα που σημαίνει πως θα αισθανθείς πλήρης και χορτάτη, χωρίς να υποκύψεις στον πειρασμό κάποιας παχυντικής λιχουδιάς
– Αποξηραμένα φρούτα: Περιέχει αντιοξειδωτικά και σημαντικλες βιταμίνες και μέταλλα που δίνουν ενέργεια και θα σου ανεβάσουν τη διάθεση. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπη και χοληστερόλη και ειναι πλούσια σε φυτικές ίνες και μέταλλα. Μπορούν λοιπόν να αντικαταστήσουν για εσένα ένα γλυκό, λιπαρό και γεμάτο θερμίδες, σνακ εφόσον καταναλώνονται με μέτρο. Κι αυτό γιατί είναι πιο πλούσια σε θερμίδες από τα αντίστοιχα φρέσκα φρούτα.
ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Αν θέλεις να κατεβάσεις το μενού στον υπολογιστή σου κάνε κλικ εδώ
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΠΟ Η ΔΙΑΙΤΑ
Το διατροφολόγιό σου είναι απόλυτα ισορροπημένο σε αναλογία θρεπτικών συστατικών και καλύπτει επαρκώς τις διατροφικές ανάγκες σε Βιταμίνες – Μέταλλα – Ιχνοστοιχεία. Για την καλύτερη τήρησή του μην ξεχνάς τα παρακάτω:
1. Ελεύθερα μπορείς να χρησιμοποιείς: λεμόνι, ξύδι, καρυκεύματα, μουστάρδα, κρεμμύδι, σόδα.
2. Τα δημητριακά, το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα κράκερ, οι φρυγανιές και τα παξιμάδια να είναι ολικής αλέσεως.
3. Φρούτα: μπορείς να καταναλώνεις οποιοδήποτε φρούτο εποχής σε μέγεθος ενός φλιτζανιού τσαγιού ή ένα ποτήρι
χυμό φρούτων ή ρόφημα φρούτων και λαχανικών.
4. Σαλάτα εποχής: μπορείς να καταναλώνεις οποιοδήποτε λαχανικό επιθυμείς, ωμό ή βραστό, σε απεριόριστη ποσότητα.
5. Να καταναλώνεις γάλα και γιαούρτι με 1.5 – 2% σε λιπαρά.
6. Στο ψάρι – κοτόπουλο – κρέας να αφαιρείς την πέτσα.
7. Λάδι: ελαιόλαδο, συνολικά έως 5 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα στο φαγητό και στη σαλάτα.
8. Απόφυγε το ζωικό βούτυρο και προτίμησε τη μαργαρίνη
9. Ποσότητες: 1 μερίδα εστιατορίου {βάρους 150 γρ.(κρεατικά), 200 γρ. (Λαδερά, ζυμαρικά, όσπρια), 30-50 γρ. (τυρί, ψωμί).
10. Αλλαγές στα γεύματα (και στις ήμερες) επιτρέπονται κατά βούληση.
11. Αλκοόλ : Να προτιμάς μπύρα ή κρασί.
12. Να προτιμάς ακατέργαστη ζάχαρη.
13. Να στραγγίζεις τα φαγητά σου (κυρίως τα λαδερά και τα μαγειρεμένα με σάλτσες)
14. Όταν συντρέχουν λόγοι αλλεργίας ή δυσαρέσκειας σε ορισμένες τροφές, αντικατάστησε τα γεύματα με αντίστοιχες
τροφές.
15. Για γλυκό προτίμησε εβδομαδιαία 100γρ και επιδόρπια χωρίς ζάχαρη αλλά με γλυκαντικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ