Θαλασσινά. Κάθε τους μπουκιά έχει “γεύση” καλοκαιρινή. Δροσίζουν τον ουρανίσκο σου και “χαϊδεύουν” απαλά τη σιλουέτα σου. Ειδικά, αν τις συνδυάσεις με τροφές που δε σου προσθέτουν πολλές θερμίδες, όπως βραστά ή ψητά λαχανικά, ρύζι ή μία καταπράσινη σαλάτα. Αν θεωρείς ότι δεν μπορείς να πειραματιστείς μαζί τους, τότε δεν το βλέπεις από τη σωστή οπτική. Για αυτό, σήμερα, σου έχω συγκεντρώσει 5 light συνταγές με θαλασσινά, που και θα σε χορτάσουν και θα δώσουν καλοκαιρινή νότα στο πιάτο σου.
Σολομός με ντοματίνια και λαχανικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Υλικά:
- 4 φιλέτα σολομού
- 8 ντοματίνια
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1/4 της κούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- Σε ένα μικρό μπολάκι, αναμειγνύεις το χυμό λεμονιού, μία κουταλιά λάδι, το λιωμένο σκόρδο και τον μαϊντανό. Ανακατεύεις πολύ καλά.
- Βάζεις το σολομό στη μαρινάδα από την πλευρά της πέτσας και το αφήνεις σε ένα πιάτο για 10 λεπτά, προκειμένου να την απορροφήσει.
- Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C στο γκριλ.
- Τοποθετείς το μαριναρισμένο σολομό στο κέντρο του ταψιού και ψήνεις για περίπου 15 λεπτά.
- Κόβεις τα ντοματίνια στη μέση και τα κρατάς σε ένα μπολάκι.
- Συνοδεύεις το ζεστό σολομό με τα ντοματίνια και απολαμβάνεις!
Σπιτικά Fish-sticks στο φούρνο με μουστάρδα
Υλικά:
- Για τα sticks:
- Σπρέι μαγειρέματος
- 450γρ. φιλέτα μπακαλιάρου, χωρίς πέτσα και κόκαλα
- 3 μεγάλα ασπράδια αυγών
- 1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
- Χυμός μισού λεμονιού
- 1/8 κουτ. του γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 1/8 κουτ. του γλυκού πιπέρι
- Για το πανάρισμα:
- 1 φλ. τριμμένη φρυγανιά
- 1 1/2 κουτ. του γλυκού καρυκεύματα της επιλογής σου
- 2 κουτ. του γλυκού μαϊντανό
- 1/2 κουτ. του γλυκού πάπρικα
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
- Με ένα μαχαίρι, κόβεις το ψάρι σε ορθογώνια κομμάτια.
- Σε ένα μπολ, συνδυάζεις τα ασπράδια αυγών, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σε ένα δεύτερο μπολ, αναμειγνύεις τη φρυγανιά, τα καρυκεύματα, το μαϊντανό και την υπόλοιπη πάπρικα.
- Βουτάς τα ψάρια στο πρώτο μπολ και μετά στο δεύτερο.
- Τοποθετείς τα ψαράκια στη λαδόκολλα και ψήνεις τα μέχρι να είναι τραγανά και καλά μαγειρεμένα.
- Απολαμβάνεις!
Τάκος με γαρίδες
Υλικά:
- 1 αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένα στα δύο
- 2 τομάτες, κομμένες
- 1/4 φλιτζάνι πράσινο κρεμμύδι, κομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 2 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
- 1/4 φλιτζάνι βούτυρο
- 220 γρ. γαρίδες, βρασμένες
- 5 τορτίγιες καλαμποκιού
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το αβοκάντο, τις ντομάτες, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αλάτι και το χυμό λεμονιού. Καλύπτεις με μία μεμβράνη και τοποθετείς στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι, απλώνεις το βούτυρο, για να λιώσει. Προσθέτεις τις καθαρισμένες γαρίδες και τις αφήνεις να βράσουν για περίπου 5 λεπτά σε σύνολο και από τις δύο πλευρές.
- Σε μία ζεστή τορτίγια, απλώνεις τις γαρίδες και από πάνω περιχύνεις τα υπόλοιπα υλικά του μπολ.
- Απολαμβάνεις!
Burger με μπιφτέκι θαλασσινών και σος γιαουρτιού
Υλικά:
- 900 γρ. γαρίδες, χωρίς το κέλυφος και καθαρισμένες
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ. φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. του γλυκού τζίντζερ τριμμένο
- 8 φύλλα μαρουλιού
- για τη σος:
- 1/4 φλ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
- 3 κουτ. της σούπας μαγιονέζα light
- 1 κουτ. της σούπας κάπαρη
- 1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού
- Μία πρέζα μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αρχικά, σε ένα μπολάκι αναμειγνύεις όλα τα υλικά για τη σος και τα χτυπάς απαλά.
- Σε ένα blender, προσθέτεις τις γαρίδες με το σκόρδο και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν λεία.
- Τοποθετείς το μείγμα που μόλις έφτιαξες σε ένα μπολ και προσθέτεις μέσα τα φρέσκα κρεμμύδια και το τζίντζερ.
- Ανακατεύεις καλά και τοποθετείς το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο.
- Παράλληλα, προθερμαίνεις το γκριλ σε μέτρια θερμότητα.
- Αφαιρείς το μείγμα από το ψυγείο και πλάθεις 8 μπιφτέκια.
- Τοποθετείς τα μπιφτέκια σε μια σχάρα και ψήνεις στο γκριλ για 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
Μόλις ψηθούν, τοποθετείς στον πάτο από κάθε ψωμάκι 1 φύλλο μαρουλιού, το μπιφτέκι, 1 και 1/2 κουτ. του γλυκού από τη σος γιαουρτιού που ετοίμασες. - Σκεπάζεις το burger με το άλλο ψωμάκι και απολαμβάνεις!
Φιλέτο βακαλάου στο φούρνο με baby πατάτες
Υλικά:
- 4 φιλέτα βακαλάου, πολύ καλά καθαρισμένου
- 4 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 12 πατάτες baby, κομμένες στη μέση
- 16 ντοματάκια, κομμένα στη μέση
- Μία πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Αφού καθαρίσεις καλά το βακαλάο, τον τοποθετείς σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.
- Κόβεις τις πατάτες στη μέση και αφού τις ραντίσεις με στάλες ελαιόλαδου, τις τοποθετείς στο ταψί.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
- Προσθέτεις στο πιάτο τα ντοματίνια που έχεις κόψει, όσο το φαγητό ψήνεται.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ