Ακτινίδιο
Τα ακτινίδια περιέχουν πολύ κάλιο, όπως μια μπανάνα, αλλά με τις μισές θερμίδες από αυτή. Το κάλιο βοηθά στη μείωση των πρηξιμάτων που πολλές φορές σε κάνουν να μην βλέπεις αποτέλεσμα στη ζυγαριά. Ένα φλιτζάνι ακτινίδια έχει 5,4 γραμμάρια φυτικών ινών, ή 22% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε φυτικές ίνες. Οι άνθρωποι που παίρνουν περισσότερες φυτικές ίνες στη διατροφή τους έχουν την τάση να ζυγίζουν λιγότερο. Επίσης οι φυτικές ίνες μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους αυξάνοντας το αίσθημα του κορεσμού και μειώνοντας την ποσότητα των θερμίδων που αποθηκεύει το σώμα.
Κουνουπίδι
Έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, σουλφοροφάνη και γλυκοσιδάσες, οι οποίες μειώνουν την απορρόφηση του λίπους από τις τροφές και ενεργοποιούν το μηχανισμό της αποτοξίνωσης.
Cranberries
Στην φρέσκια εκδοχή τους έχουν πολύ λιγότερα σάκχαρα (4gr/φλιτζάνι), σε σχέση με τα αποξηραμένα cranberries (18gr/ ¼ φλιτζανιού). Ερευνητές από το Lund University της Σουηδίας βρήκαν ότι τα κόκκινα μύρτιλλα ή αλλιώς cranberries είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά συστατικά που διασπούν το λίπος των τροφών και βοηθούν στη διατήρηση του σωματικού βάρους.
Μήλα
Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες (πηκτίνη), που μειώνουν την επιθυμία για ζάχαρη και μειώνουν την όρεξη για θερμιδογόνα λιπαρά τρόφιμα. Επιπλέον, η χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο στα μήλα μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη της κατακράτησης νερού και των πρηξιμάτων.
Πράσο
Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Κ, Ε και C, κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο και σελήνιο. Η αυξημένη περιεκτικότητά του στα παραπάνω στοιχεία αυξάνει τη διούρηση, βελτιώνει την πέψη, τη διάσπαση και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, με αποτέλεσμα να ενισχύεται ο μεταβολισμός και η απομάκρυνση άχρηστων ουσιών.
Σαγκουίνι
Ερευνητές στην Ιταλία, διαπίστωσαν ότι τα αντιοξειδωτικά (που ονομάζονται ανθοκυανίνες), που δίνουν αυτό το φωτεινό χρώμα, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους . Σύμφωνα με τη μελέτη τους, άτομα που λάμβαναν μια ημερήσια δόση του χυμού έχασαν έως 13% του σωματικού τους βάρους σε μόλις τρεις μήνες (χωρίς να κάνουν άλλες διατροφικές αλλαγές).
Ένα μυστικό που βοηθάει ακόμα περισσότερο το αδυνάτισμα!
Στα φρούτα, στα λαχανικά και στους χυμούς, μπορούμε να προσθέτουμε λίγο φρέσκο τζίντζερ, πιπέρι ή κανέλα, όπου περιέχουν ουσίες που μειώνουν το κοιλιακό λίπος, καταστέλλουν την όρεξη και ενισχύουν τη θερμογένεση- δηλαδή την ικανότητα του σώματος να «καίει» τα τρόφιμα για να παράγει ενέργεια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα