Δίαιτα σημαίνει ΜΗ! Αδύνατο σώμα σημαίνει, ΟΧΙ γλυκά! Όμορφη επίπεδη κοιλιά σημαίνει ΚΟΥΡΑΣΗ στο γυμναστήριο. Είναι αρνητικές σκέψεις που περνούν από το μυαλό σου ασυναίσθητα. Όπως καταλαβαίνεις είναι μαθηματικώς βέβαιο πως κάθε προσπάθεια με αυτή τη διάθεση θα αποτύχει.
Φυσικά και χρειάζεται προσπάθεια, όμως αυτή δεν είναι ανάγκη να γίνεται σαν καταναγκαστικό έργο. Όλα είναι θέμα σωστής συμπεριφοράς, οργανωμένου και καλοσχεδιασμένου lifestlye. Όπως φυσικά και όλα τα πράγματα στη ζωή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
“Αλλάζοντας ορισμένες συνήθειες στο lifestyle, θα παρατηρήσεις μία σημαντικού βαθμού απώλεια σωματικού βάρους” τονίζει ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς και μας δίνει 7 μυστικά προς αυτή την κατεύθυνση…
1. Καιρός να αφήσεις το σπίτι και να βγεις εκεί έξω
Μια βόλτα στο πάρκο, το πρώτο μπανάκι στη θάλασσα, beach volley στην άμμο; Ό, τι και να είναι αυτό, θα σε βοηθήσει να “καθαρίσεις” τις σκέψεις σου και να βάλεις στον μεταβολισμό σου φωτιά.
“Εντάξτε 3 ημέρες στην εβδομάδα με μέγιστη διάρκεια 30 λεπτά, ώστε να αυξήσετε τον ρυθμό καύσεων του μεταβολισμού σας” αναφέρει χαρακτηριστικά ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς.
2. Ο σωστός προγραμματισμός είναι η αρχή του παντός
Μήπως αφήνεις την καθημερινότητα να σε πάρει από κάτω; Για πότε ξεκινάει η Δευτέρα και καταλήγεις Κυριακή βράδυ ούτε που το καταλαβαίνεις. Μια καλή ιδέα θα ήταν να κρατήσεις ημερολόγιο εργασιών. Να βάλεις πρόγραμμα με τις υποχρεώσεις, τα πράγματα που θέλεις να κάνεις, τις δουλειές του σπιτιού, τα ψώνια! Στο τέλος της εβδομάδας “τσέκαρε” πόσους από τους στόχους κατάφερες και τι έμεινε πίσω. Τώρα θα μου πεις πως αυτό θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος; Μα είναι απλό! Όταν ακολουθείς πρόγραμμα, θα τρως και με πρόγραμμα, θα καταναλώνεις νόστιμα και υγιεινά φαγητά από το σπίτι, αντί να παραγγέλνεις, δεν θα παραμελείς τη διατροφή σου, αλλά ούτε και τη γυμναστική. Με λίγα λόγια πρέπει να είσαι συνεπής στον εαυτό σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
3. Κάνε τον υπολογισμό… και δες πόσες θερμίδες καταναλώνεις
Κατάγραψε τα τρόφιμα που κατανάλωσες την ημέρα που πέρασε. Βάλε τα πιάτα της ημέρας ανά κατηγορία και με ένα απλό πολλαπλασιασμό θα μπορείς να έχεις μια γενική εικόνα των θερμίδων που έχεις καταναλώσει. Έχε κατά νου πως μια ημέρα 1.800 θερμίδων είναι ο γενικός αποδεκτός μέσος όρος κατανάλωσης για μια γυναίκα.
Αφιέρωσε λοιπόν 10 λεπτά στο τέλος της ημέρας για να καταγράψεις τα τρόφιμα που έφαγες το τελευταίο 24ωρο. Χώρισε τα τρόφιμα στις εξής κατηγορίες, που αποδίδουν κατά μέσο όρο τις παρακάτω θερμίδες (ανά μερίδα):
Γαλακτοκομικά: 90 θερμίδες
Για παράδειγμα, αν έχουμε φάει 5 προιόντα τα οποία ανήκουν στην ομάδα των αμυλωδών, τα πολλαπλασιάζουμε με τον μέσο όρο των 80 θερμιδών! Έτσι θα ξέρεις, στο περίπου, πως έχεις προσλάβει 400 θερμίδες μόνο από τα αμυλώδη.
4. Βάλε μέτρο… τα ρούχα σου
Πρίν το πάρεις απόφαση να κάνεις πράξη το health & fitness, δοκίμασε να φορέσεις κάποιο συγκεκριμένο ρούχο. Κατά προτίμηση στενό. Κάθε εβδομάδα έλεγχε πόσο πιο εύκολα το φοράς, αλλά και πόσο πιο άνετο είναι επάνω σου. Θα τονώσεις τη ψυχολογία σου και το ρούχο θα είναι η ατράνταχτη απόδειξη πως η προσπάθειά σου αποδίδει. Και μπορεί να μην είναι μια μέτρηση ιδιαίτερα ακριβής, είναι όμως σίγουρα ανεκτή, ως προς την επιβράβευση των προσπαθειών σου.
5. Η πιο πιστή Fitness αναγνώστρια…
Μέχρι τώρα έχεις μάθει ποιες είναι οι σωστές διατροφικές συμπεριφορές, ποιές είναι οι παγίδες που πρέπει να αποφύγεις και ποια τρόφιμα δεν θέλεις να λείπουν από το τραπέζι σου. Όσο περισσότερο ενημερώνεσαι λοιπόν, τόσο πιο καλές επιλογές θα κάνεις στη διατροφή σου. “Στην ουσία, θα αναπτύξεις ένα μέρος της διατροφικής παιδείας, την οποία σίγουρα χρειάζεσαι για την ορθή πορεία της υγείας σου και της ψυχολογίας σου” εξηγεί ο κ. Κριαράς.
6. Σχεδίασε υγιεινά γεύματα
Μην ετοιμάζεις το τραπέζι σου μηχανικά. Κάθησε λίγο να οργανώσεις σωστά τα πιάτα. Οι πιο σωστοί διατροφικοί συνδυασμοί είναι άλλωστε και οι πιο νόστιμοι. Υπάρχει πιο νόστιμος συνδυασμός από ψαράκι ψητό με νόστιμα λαχανικά; Σιγά σιγά, “θα μπορέσεις να σχεδιάσεις υγιεινά γεύματα, τα οποία δεν θα ”ενοχλήσουν” την υγεία σου και θα τονώσουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα” εξηγεί ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς. Ενα σημαντικό πλεονέκτημα από τον… σωστό σχεδιασμό των γευμάτων σου είναι πως σταδιακά θα καταφέρεις να ελέγξεις και τις ποσότητες, μειώνοντάς τες στις φυσιολογικές ποσότητες.
7. Διώξε το άγχος, φάε λιγότερο
Η ρουτίνα και η καθημερινότητα σε στρεσάρουν και σε κάνουν να πιέζεσαι. Δεν είναι ανάγκη να προσπαθείς να αποφορτίσεις όλη αυτή την πίεση με το φαγητό. Μην ξεχνάς πως οι καλές και υγιεινές τροφές θα σου χαρίσουν και την ηρεμία που ζητάς επιστρέφοντας στο σπίτι. Άλλωστε το αποτέλεσμα από τη σωστή διατροφή θα σου φτιάξει και τη διάθεση… είναι σίγουρο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ