Site icon TLIFE

7 τροφές που λειτουργούν ως φυσικοί λιποδιαλύτες

Μετά τις διακοπές έρχεται σχεδόν πάντα η ώρα της αλήθειας. Είναι κανόνας. Αυτό σημαίνει ότι έχεις πάρει βάρος και παράλληλα βλέπεις συσσωρευμένο λίπος που καθόλου δεν σου αρέσει.

Μην αγχώνεσαι μπορείς εύκολα να το αντιμετωπίσεις αρκεί να φερθείς έξυπνα. Αρχικά πρέπει να ξεκινήσεις την άσκηση και στη συνέχεια να ξεμίσεις το ψυγείο με τις κατάλληλες τροφές που θεωρούνται φυσικοί  λιποδιαλύτες.

Ποιες είναι; Στις συνέχεια θα δεις τις 7 βασικές. Κράτησε σημειώσεις. 

Αβοκάντο

Βουτυρώδες και εθιστικό ενώ παράλληλα μειώνει το αίσθημα της πείνας και ξεγελά την λεπτίνη, την ορμόνη εκείνη που στέλνει το μήνυμα στον εγκέφαλο σου ότι έχεις χορτάσει. Αν δεν το απολαύσεις σκέτο ως σνακ, δοκίμασε να το συνδυάσεις σε σολομό, για να αποκομίσεις τα οφέλη του στην καύση λίπους εις διπλούν.

Γκρέιπφρουτ

Το γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα, επιταχύνει τον μεταβολισμό και συμβάλλει στην καύση λίπους. Από την άλλη, μπορείς να το στύψεις και να το συμπεριλάβεις στο πρωινό σου ως τον πρώτο χυμό της ημέρας.

Σολομός

Έχει πλούσια γεύση, δεν χρειάζεται ιδιαίτερο καθάρισμα και επιμέλεια, είναι πλούσια στα λεγόμενα καλά λιπαρά, που τόσα ακούς για αυτά. Τα ω-3 αγαπούν τον οργανισμό, αλλά και τη γραμμή σου. Άσε που ο σολομός αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, κάτι που σημαίνει ότι απολαμβάνοντας τον αισθάνεσαι χορτάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα και εσύ πεινάς λιγότερο συχνά. 

Καφές

Η μεγάλη σου αγάπη και εκείνος που σε ξυπνά κάθε πρωί. Οι κόκκοι του αποτελούν μία εξαιρετική πηγή καφεΐνης που σου φτιάχνει τη διάθεση και ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου. Περισσότερες καύσεις, περισσότερη ενέργεια, λιγότερες θερμίδες στον ημερήσιο υπολογισμό σου. Γι αυτό, ξέχνα την πολλή ζάχαρη, αφαίρεσε το αφρόγαλα και απόλαυσε το μυστικό σου σύμμαχο για γρήγορη καύση λίπους.

Γιαούρτι

Είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, πρωτεΐνες, ασβέστιο, φυσικά προβιοτικά. Πριν το συνδυάσεις με μέλι ή ακόμα καλύτερα με βρώμη, κράτησε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι τα προβιοτικά του κάνουν την κοιλιά σου επίπεδη ενώ καίει το λίπος. 

Ανανάς

Το φρούτο που περιέχει βρωμελίνη. Τι ακριβώς είναι; Πρόκειται για το συστατικό διασπά το επίμονο λίπος και κάπως έτσι εσύ βγαίνεις κερδισμένη. Και πιο αδύνατη.

Λεμόνι

Το θαυματουργό και εκείνο που περίμενες να δεις στη λίστα αυτή. Χάρη στην υψηλή του οξύτητα, το λεμόνι διασπά το ενοχλητικό λίπος. Και τα θετικά δεν σταματούν εδώ. Το λεμόνι είναι τροφή χαμαιλέοντας. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να δώσεις γεύση στα θαλασσινά ή τα κρεατικά σου και – φυσικά – να το απολαύσεις ως λεμονάδα.

Ωμά αμύγδαλα

Ιδανικά ανάλατα. Γύρω στα 10 ωμά αμύγδαλα είναι τέλεια για δεκατιανό ή απογευματινό. Θα χορτάσεις, ενώ την ίδια στιγμή θα προσφέρεις στον οργανισμό σου το “καύσιμο” που έχει ανάγκη. 

Photos: iStock

 

 

 

 

© 2024 tlife.gr