Το καλοκαίρι είναι η εποχή που θες το παγωτό σου περισσότερο από ποτέ. Ειδικά τις μέρες που ο υδράργυρος είναι στα ύψη, όπως αυτές που ζούμε την τελευταία εβδομάδα. Από την άλλη, θες να προσέξεις και τη σιλουέτα σου, γιατί πλέον οι επισκέψεις στην παραλία μόνο λίγες δεν είναι. Και τώρα; Λύση υπάρχει και είναι αρκετά απλή, για να την ετοιμάσεις με τα χεράκια σου. Φτιάξε μερικά παγωμένα σορμπέ! Θα δροσίσεις τον ουρανίσκο σου, θα φροντίσεις τη γραμμή σου και θα νικήσεις την επιθυμία σου για γλυκό. Για αυτό, σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σου τις δικές μας αγαπημένες – και άκρως παγωμένες – συνταγές!
Σορμπέ καρπούζι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Υλικά:
- 3 1/2 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κομμάτια, χωρίς κουκούτσια
- 2 κουτ. της σούπας χυμό λάιμ
- 1/4 του φλιτζανιού νερό
- 1 κουτ. του γλυκού μέλι
Εκτέλεση:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- Αρχικά, καθαρίζεις πολύ καλά το καρπούζι και αφαιρείς τους σπόρους του.
- Στρώνεις σε ένα πυρέξ το καρπούζι σου, το σκεπάζεις και το αφήνεις στην κατάψυξη για 6 ώρες.
- Μόλις περάσει η ώρα, χτυπάς σε ένα μπλέντερ το παγωμένο καρπούζι με το χυμό από λάιμ, το νερό και το μέλι.
- Τοποθετείς το μείγμα σου στην κατάψυξη για 30 λεπτά και απολαμβάνεις!
Σορμπέ λεμόνι
Υλικά:
- 7 λεμόνια
- 3 lime
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
- Αρχικά, στύβεις τα λεμόνια και τα limes και σουρώνεις τον χυμό τους.
- Σε μία κατσαρόλα με νερό, διαλύεις τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα. Σιγοβράζεις για 10 λεπτά και απομακρύνεις από τη φωτιά, μέχρι να σχηματιστεί το σιρόπι σου.
- Σε ένα ρηχό μεταλλικό σκεύος, αναμειγνύεις το σιρόπι και τον χυμό.
- Με μία κουζινομηχανή ή μίξερ, δένεις το μείγμα σου και στη συνέχεια το μεταφέρεις στην κατάψυξη για να παγώσει.
Σορμπέ μάνγκο
Υλικά:
- 4 φλ. ψιλοκομμένα ώριμα μάνγκο, κατεψυγμένα
- 1/4 φλ. μέλι
- 1/4 φλ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
- 1 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κ. γλυκού κάρδαμο
- Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Πρόσθεσε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ.
- Χτύπησέ τα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Πρόσθεσε το μείγμα σε ένα μπολ και βάλ’ το στην κατάψυξη για 4 ώρες.
- Όταν είναι έτοιμο σέρβιρε σε 4 πιάτα.
Σορμπέ γκρέιπφρουτ
Υλικά:
- 3 3/4 φλιτζάνια χυμό γκρέιπφρουτ
- 1 κουτ. τη σούπας ξύσμα γκρέιπφρουτ
- 5 κουτ. της σούπας μέλι
- 3 κουτ. της σούπας χυμό κράνμπερι
- 1 1/2 κουτ. της σούπας βότκα
- 5 κλαράκια εστραγκόν
Εκτέλεση:
- Αρχικά, σε ένα κατσαρολάκι προσθέτεις το ξύσμα, το χυμό γκρέιπφρουτ, το μέλι και το χυμό κράνμπερι με τη βότκα και αφήνεις να σιγοβράσει, μέχρι να λιώσει το μέλι. Προσθέτεις το εστραγκόν.
- Κατεβάζεις από τη φωτιά και αφήνεις στην άκρη να βγάλει το εστραγκόν τα αρώματά του για περίπου μία ώρα
- Περνάς το μείγμα από μια σίτα ή ένα διαχωριστικό και το μεταφέρεις στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
- Σε μία παγωτομηχανή, χτυπάς το μείγμα σου μέχρι να αφρατέψει.
- Μεταφέρεις σε ένα σκεύος που κλείνει καλά και το αφήνεις στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Σορμπέ κεράσι
Υλικά:
- 1 φλ. νερό
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 φλ. φύλλα βασιλικού
- 3 φλ. κεράσια χωρίς κουκούτσι
- 1 1/2 κ. γλυκού χυμό λάιμ
Εκτέλεση:
- Σε μια μικρή κατσαρόλα πρόσθεσε το νερό, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Άφησε τα να πάρουν μια βράση και ανακάτευε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Πρόσθεσε τον βασιλικό, αφαίρεσέ τα από το μάτι, σκέπασέ τα με το καπάκι και άφησέ τα για 30 λεπτά.
- Τοποθέτησε τα κεράσια σε ένα επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησέ τα μέχρι να λιώσουν.
- Πρόσθεσε μέσα στον επεξεργαστή το μείγμα που έφτιαξες με τη ζάχαρη και το χυμό λάιμ.
- Χτύπησέ τα μέχρι να ενωθούν καλά.
- Χύσε το μείγμα σε ένα μπολ και τοποθέτησέ το στην κατάψυξη.
- Αφού παγώσει τελείως, μοίρασε σε 7 μπολάκια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ