Cocooning! Ο καιρός το επιτρέπει και οι συνθήκες το ευνοούν! Βρήκες το παπλωματάκι, με το οποίο θα κουκουλωθείς, για να δημιουργήσεις αυτό το χουχουλιάρικο συναίσθημα θαλπωρής, βρήκες και την σειρά που θα δεις με ένα Play, όμως, σαν κάτι να λείπει. Τι θα ετοιμάσεις με τα χεράκια σου; Τι θα έλεγες για μία ζεστή σουπίτσα που πέρα από τον ουρανίσκο σου θα ικανοποιήσει και την σιλουέτα σου; Γιατί, οι πέντε ζεστές σούπες που θα βρεις, κάνοντας scroll-down, έχουν λιγότερες από 250 θερμίδες! Ναι, καλά διάβασες. Με ποια θα ξεκινήσεις;
Σούπα με γλυκοπατάτα και τζίντζερ (198 θερμίδες)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Υλικά (για 4 μερίδες):
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- 2 κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
- 1 κιλό γλυκοπατάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κομμάτια
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 8 φλ. ζωμό λαχανικών
- 2 κ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1/2 κ. γλυκού κουρκουμάς
- Λίγο πιπέρι καγιέν
- 1/4 φλ. μακαντέμια χωρίς αλάτι
- Λίγες σταγόνες λάιμ (για το σερβίρισμα)
- 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο (για το σερβίρισμα)
- Ψιλοκομμένα μακαντέμια (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
- Σε ένα ταψί άπλωσε μια λαδόκολλα και πρόσθεσε πάνω τα κρεμμύδια, τις γλυκοπατάτες, λίγο αλάτι και λάδι.
- Ψήσε για περίπου 50 λεπτά.
- Όταν ψηθούν, μετέφερε τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και πρόσθεσε το ζωμό λαχανικών, το τζίντζερ, τον κουρκουμά και το καγιέν.
- Άφησε το μείγμα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια μείωσε τη θερμοκρασία σε μέτρια και άφησέ τα να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.
- Αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι και πρόσθεσε τα μακαντέμια.
- Με ένα ραβδομπλέντερ κάνε τη σούπα βελουτέ.
- Σέρβιρε σε 9 πιάτα και πρόσθεσε από πάνω το λάιμ, τα τριμμένα μακαντέμια και το κόλιανδρο.
Μανιταρόσουπα βελουτέ (137 θερμίδες)
Υλικά (για 4 μερίδες):
- 1 1/4 κιλό άσπρα μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
- 4 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου χαμηλό σε λιπαρά
- 1 συσκευασία μανιτάρια καθαρισμένα χωρίς το κοτσάνι
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τα ψιλοκομμένα λευκά μανιτάρια με το χυμό λεμονιού. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακάτεψε το ζωμό κοτόπουλου με τα ψιλοκομμένα λευκά μανιτάρια και το σκόρδο και άφησέ τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
- Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε το λάδι.
- Πρόσθεσε τα κομμένα μανιτάρια και μαγείρεψε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, περίπου 4 λεπτά.
- Αλατοπιπέρωσε.
- Πολτοποίησε τη σούπα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει βελουτέ και βάλε πίσω στην κατσαρόλα και ανακάτεψε με την κρέμα γάλακτος.
- Σιγόβρασε για 2 λεπτά, πρόσθεσε το κόλιανδρο και αλατοπιπέρωσε.
- Σέρβιρε με γαρνιτούρα από σοταρισμένα μανιτάρια και μαϊντανό.
Σούπα βελουτέ με κουνουπίδι (174 θερμίδες)
Υλικά (για 4 μερίδες):
- 3 κ. σούπας μαργαρίνη
- 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 6 φλ. ζωμό κοτόπουλου
- 1 κουνουπίδι κομμένο σε μπουκιές
- 1 φλ. τριμμένο τυρί με λίγα λιπαρά
- 1 κ. σούπας λάδι τρούφας
Εκτέλεση:
- Ζέστανε τη μαργαρίνη σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Πρόσθεσε μέσα τα κρεμμύδια και σόταρε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Όταν τα κρεμμύδια πάρουν βαθύ καφέ χρώμα, πρόσθεσε το ζωμό και το κουνουπίδι.
- Σιγόβρασε για περίπου 10 λεπτά ή έως ότου το κουνουπίδι να είναι τρυφερό.
- Βάλε το μείγμα της κατσαρόλας σε ένα μίξερ και άλεσε τα υλικά.
- Πρόσθεσε μέσα το τυρί και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει.
- Πρόσθεσε το λάδι τρούφας και ανακάτεψε για να ενσωματωθεί.
- Μοίρασε τη σούπα σε 4 πιάτα.
Πικάντικη καροτόσουπα με μπαχαρικά (220 θερμίδες)
Υλικά (για 4 μερίδες):
- 1 κουταλιά μαργαρίνη χαμηλή σε λιπαρά
- 1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 6 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 φλιτζάνια καρότο, κομμένο σε ροδέλες
- 1 λίτρο ζωμό κότας
- 1 κονσέρβα ψητές ντομάτες
- 30 γρ. στήθος κοτόπουλου βρασμένο και κομμένο σε κύβους
- 1 φλιτζάνι φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
- Χυμό από δύο λάιμ
Εκτέλεση:
- Ζέστανε τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σόταρε τα κρεμμύδια για περίπου 4-6 λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και τις πιπεριές και σόταρε για 1-2 λεπτά.
- Ρίξε και το ζωμό και τις ντομάτες και άσε να βράσουν για περίπου 3-5 λεπτά.
- Πρόσθεσε το μαγειρεμένο κοτόπουλο, τους χυμούς από το κόλιαντρο και το λάιμ και ανακάτεψε. Σέρβιρε τη σούπα με φρέσκο κόλιαντρο ή λάιμ ή ό,τι άλλο εσύ θες.
Κρεμώδης σούπα με μπρόκολο (204 θερμίδες)
Υλικά (για 4 μερίδες):
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σελέρι, ψιλοκομμένο
- 5 μεγάλα καρότα, ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλη πατάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
- 3 φλ. μπρόκολο, κομμένα σε μπουκιές
- 3 φλ. ζωμό λαχανικών
- 2 φλ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 1κ. γλυκού αλάτι
- 5 φέτες ψωμί του τοστ φρυγανισμένο, κομμένο σε κύβους (κρουτόν)
Eκτέλεση:
- Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το σέλερι, τα καρότα και τις πατάτες και σόταρε για 10 λεπτά.
- Πρόσθεσε το μπρόκολο, το ζωμό λαχανικών και το γάλα αμυγδάλου.
- Άφησέ το να σιγοβράσει για πέντε λεπτά περίπου.
- Χρησιμοποιώντας λαβίδες, βγάλε το μπρόκολο από τη σούπα και λιώσε τα υπόλοιπα υλικά με ένα ραβδομπλέντερ.
- Πρόσθεσε πάλι το μπρόκολο και το αλάτι και ανακάτεψε.
- Σέρβιρε σε πέντε πιάτα και ρίξε από πάνω το κρουτόν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ