Αγαπητή μου αναγνώστρια… μιας και το καλοκαίρι είναι μια ανάσα μακριά μας (όχι δεν υπερβάλω) ξέρω ότι το θέμα “επίπεδη κοιλιά” πρωταγωνιστεί σχεδόν καθημερινά στο μυαλό σου. Και λογικό το βρίσκω! Γιατί πρώτον, σκέφτεσαι το μπικίνι ή έστω το crop top που πρόκειται να φορέσεις και εκτός από αυτό, το άγχος κορυφώνεται όταν βλέπεις ότι το αγαπημένο σου ανοιξιάτικο παντελόνι που πήρες πέρσι, κουμπώνει με μια μικρή δυσκολία. Ναι, ξεκάθαρα οι ατασθαλίες του χειμώνα άφησαν πάνω μας τα σημάδια τους. Μην αγχώνεσαι όμως γιατί με μερικές έξυπνες διατροφικές συμβουλές το πρόβλημα θα λυθεί σταδιακά κι εσύ θα αποκτήσεις επιτέλους αυτήν την επίπεδη κοιλιά που θέλεις τόσο. Η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Αλεξιάννα Τριανταφύλου μας δίνει τα απαραίτητα tips που αξίζει να υιοθετήσουμε στην καθημερινότητά μας για να διώξουμε επιτέλους το λίπος στην κοιλιά. Πάμε να δούμε όλα όσα μας λέει…
1. Κάντε μικρά και συχνά γεύματα
Η σταδιακή πρόσληψη τροφής βοηθάει το μεταβολισμό να είναι σε διαρκεί εγρήγορση και να διασπά όλη την ποσότητα φαγητού που προσλαμβάνεται, διατηρώντας σταθερά επίπεδα σακχάρου που συμβάλλουν στην ομοιόμορφη κατανομή λίπους στο σώμα και στη μείωση του κοιλιακού λίπους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
2. Καταναλώνετε δημητριακά ολικής αλέσεως
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που κατανάλωναν δημητριακά ολικής αλέσεως, αντί για επεξεργασμένα δημητριακά, έχασαν περισσότερο λίπος. Επίσης ερευνητές του Πανεπιστημίου Tufts ανέφεραν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν τρεις μερίδες δημητριακών ολικής αλέσεως ημερησίως έχουν 10% λιγότερο σπλαχνικό λίπος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
3. Πίνετε πράσινο τσάι
Πολλαπλές μελέτες δείχνουν ότι οι κατεχίνες, η βασικότερη κατηγορία αντιοξειδωτικού που υπάρχει στο πράσινο τσάι, βοηθά στην τόνωση του μεταβολισμού και στην καύση του κοιλιακού λίπους. Οι περισσότερες έρευνες έχουν χρησιμοποιήσει υψηλές δόσεις τσαγιού, αλλά ακόμα κι αν δεν μπορείτε να καταναλώσετε τόσο μεγάλη ποσότητα, οποιοδήποτε ποσό είναι ευεργετικό.
4. Αυξήσετε την κατανάλωση βοτάνων
Το τζίντζερ, η μέντα και το χαμομήλι φαίνεται να βοηθούν στην πέψη και μπορούν να μειώσουν το φούσκωμα της κοιλιάς.
5. Ελαττώστε τη ζάχαρη
Έρευνες δείχνουν ότι ο μέσος Αμερικανός τρώει περίπου 20 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη καθημερινά, τα οποία είναι κρυμμένα σε επεξεργασμένα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των υγιεινών τροφίμων, όπως το γιαούρτι, τα κατεψυγμένα γεύματα και τις σάλτσες για σαλάτες. Είκοσι κουταλάκια του γλυκού ανέρχονται σε 325 κενές θερμίδες την ημέρα που αυξάνουν την παραγωγή ινσουλίνης, η οποία μπορεί να επιβραδύνει το μεταβολισμό σας, καθιστώντας πιο δύσκολο να κάψετε αυτές τις κενές θερμίδες. Διαβάστε τις ετικέτες και να προσπαθήστε να μειώσετε την πρόσληψή της όσο το δυνατόν περισσότερο.
6. Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε κάλιο
Εκτός από τη διατήρηση του νατρίου υπό έλεγχο, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο μπορούν να διατηρήσουν επίπεδη την κοιλιά σας. Δοκιμάστε την ενσωμάτωση 1 ψημένης πατάτας (610mg), 1/2 φλιτζάνι φασόλια (595mg), 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο σπανάκι (839mg) ημερησίως.
7. Καταναλώστε τρόφιμα με προβιοτικά
Αν τα φυσικά βακτήρια του στομάχου σας δεν είναι σε ισορροπία, μπορεί να επιβραδύνουν την πέψη σας και να οδηγήσουν σε φούσκωμα και δυσκοιλιότητα που αποτελούν τους εχθρούς της κοιλιάς. Καταναλώστε τουλάχιστον 1 μερίδα γιαούρτι ημερησίως.
8. Καταναλώστε καλά λιπαρά
Τα μονοακόρεστα λίπη, όπως αυτά της ελιάς, των ξηρών καρπών και του αβοκάντο, φαίνεται να αυξάνουν την οξείδωση του λίπους ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς.
9. Προσοχή στους απλούς υδατάνθρακες
Οι υδατάνθρακες χρειάζονται νερό για να μεταβολιστούν και αυτό μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε φουσκωμένοι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποκλείσετε όλους τους υδατάνθρακες από τη διατροφή σας. Επιλέξτε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως είναι οι γλυκοπατάτες, το καστανό ρύζι, τα όσπρια, τα ζυμαρικά/δημητριακά ολικής αλέσεως, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα σπαράγγια τα οποία πέπτονται πιο αργά.
10. Ελαττώστε το αλάτι
Το σώμα σας χρειάζεται κάποια ποσότητα νατρίου για να λειτουργήσει, αλλά μεγάλη ποσότητα αυτού μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών. Αποφύγετε επεξεργασμένα και έτοιμα τρόφιμα όσο το δυνατόν περισσότερο και προτιμήστε σπιτικά γεύματα, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε το αλάτι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ